ANNONSE

SAMFUNN

krigsherjinger har skapt umenneskelige tilstander


Ukraina-aksjonen fortsetter.
God respons til nå.

Tekst: Rolf Schreiner


Publisert: 07.04.2015

Viktoria og Aleksandr registrerer med glede at traileren fylles opp.


Forholdene i Ukraina akkurat nå er av en slik karakter at landet skriker etter hjelp. I de krigsherjede sonene er det verken penger eller mat å få – her har livet rett og slett stanset opp. For innbyggerne som ikke har råd og anledning til å flytte vekk, er situasjonen helt uholdbar. Hjelp og bistand må komme nå!

Med dette som utgangspunkt har det ukrainske/estlandske paret Viktoria og Aleksandr, som bor på Hommersåk, startet Alevik Hjelpesenter med ett eneste formål: Hjelpe befolkningen i Ukraina med mat, medisiner og klær. Og det haster!

Null mat i butikkene. Null medisiner. Tomme minibanker og stengte banker. Null lønninger. Null pensjon. Hele samfunnet er gått i stå – slik er situasjonen i Donetsk, provinshovedstaden øst i Ukraina med 1 mill. innbyggere.

Lastebiler fra Hommersåk til Donetsk

For å bedre tilværelsen for innbyggerne i Donetsk har Alevik Hjelpesenter et mål om å fylle opp lastebiler med mat, klær og medisiner – for så å kjøre tre dager gjennom Europa til den ukrainske grensen. Her er nyttige kontakter på plass, slik at bilene kommer helt frem til befolkningen i Donetsk. Dette er viktig å slå fast!

Paret Viktoria og Aleksandr har bodd i Norge i henholdsvis seks og syv år. Alevik Hjelpesenter har org.nr. 913 820 924.

Samarbeid med Open Heart

Alevik Hjelpesenter har inngått samarbeid med hjelpe­organisasjonen Open Heart som holder til i Drammen.

Open Heart er en humanitær stiftelse som ble startet i begynnelsen av 1980-årene av Halvard Hasseløy, og han ser det som sin særlige oppgave å hjelpe fattige mennesker i Øst-Europa. Stiftelsen sørger for ­effektiv nødhjelp til de trengende i flere øst-­europeiske land – rundt 500.000 mennesker får hjelp av Open Heart i løpet av et år. Av helt ­naturlige årsaker er Ukraina i ­fokus akkurat nå.

Den første sendingen er kommet frem –

den andre er like om hjørnet

Alevik Hjelpesenter har pakket de første 90 sekkene med klær, sko og tepper – kolli på til sammen 3 tonn ble overlatt til Open Heart som stiller trailere til disposisjon. Den bilen er vel fremme i Donetsk-området. Så nå begynner hjelpen fra Sør-Rogaland å komme frem dit den skal.

I skrivende stund står det også en trailer på grensen mellom Russland og Ukraina – fullastet med matvarer. Forhåpentligvis kan den kjøre videre til Donetsk med det aller første.

Pengegaver går til mat & medisiner –

15.000 kroner til nå

De to ildsjelene i Alevik Hjelpesenter kan glede seg over at det allerede er kommet inn rundt 15.000 kroner på bankkontoen. Det betyr at folk har sett alvoret i situasjonen og støttet opp om aksjonen. Måtte det bare fortsette…

Sett penger på konto

eller ring om mat og klær

Slik kan du hjelpe befolkningen i Donetsk:

Pengebidrag settes inn på DnB-konto 1203.69.05636. Midlene brukes til å kjøpe mat og medisiner her i landet som garantert kommer frem til de nødlidende.

Butikker som vil bidra med tørrvarer i ferd med å gå ut på dato (eller rykende ferske matvarer for den saks skyld) bes ta kontakt på telefon eller e-post. Da kommer Alevik Hjelpesenter og henter.

Alle som har klær til barn, klær til voksne, sko eller tepper, bes ta kontakt på telefon eller e-post.

Hjelp Alevik å betale frakten – 

gi 50 kroner per sekk

Samarbeidet med Open Heart innbefatter at trailere stilles til rådighet, men transporten ned til Ukraina er ikke gratis. Derfor opp­fordres alle som bidrar med en sekk klær, sko og tepper, å selv betale en femtilapp for at sekken skal komme frem til Donetsk.


Viktoria: 46 35 02 34 tori5779@gmail.com


Aleksandr: 99 86 18 48 alex-kat@list.ru


DnB: 1203.69.05636


Kjære leser av Lokalavisen. 

Skal vi vise at vi i Sør-Rogaland trenger ikke en landsomfattende TV-aksjon for å gi litt (eller mye) av vår overflod? Du er priviligert som bor i Norge – du har råd og anledning til å hjelpe det ukrainske folk som akkurat nå lever under helt ­ubegripelige forhold. Takk.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no