ANNONSE

MOTOR

Kjøp i nærområdet

Tekst: Jan Harry Svendsen


Publisert: 07.04.2015

LOKALT: Annonser på internett og nye kommunikasjonsløsninger gjør det lett å handle biler som befinner seg langt unna der man bor. NAF advarer. (Foto: Carl Martin Nordby)

NAF advarer mot å kjøpe bruktbil langt unna der 
du bor.

Annonser på internett og raskere kommunikasjon visker ut avstanden mellom kjøper og selger av bruktbil. Nå anbefaler NAF å handle bil i nærheten av der du bor.

– Vi bistår stadig flere som opplever nettopp avstand som en utfordring når problemene ­kommer etter et bruktbilkjøp, sier advokat Jens Christian Riege i NAF.

Problematisk

Dersom man opplever større feil med for eksempel motor ­eller girkasse, er det grunnlag for ­reklamasjon. I slike tilfeller vil ofte selgeren be om å få reparere feilen selv. Det er ikke like enkelt dersom du er i Oslo og selgeren holder til i Trondheim eller Tromsø.

– Dersom bilen er kjøpt langt fra der man bor, blir det vanskelig­ere å få løst problemet, advarer Riege.

Dårlig grunnlag

NAF mener også at faren for å gjøre et dårlig kjøp øker dersom man kjøper en bil av en selger som bor langt unna.

– Har man kjøpt en enveisbillett fra Gardermoen til Alta, sitter det langt inne å reise tomhendt hjem igjen. Dermed kjøper mange bilen selv om de er usikre på hvor god den er. ­Samtidig er det vanskelig for kjøperen å sjekke bilen grundig nok om man møtes på en bensin­stasjon en sen kveldstime, sier Riege.

Fortsatt topper klager på bil statistikken til Forbruker­rådet. Forbrukerrådet oppfordrer bruktbilkjøpere til å tegne ­kontrakt ved bruktbilkjøp, samt å undersøke bruktbilen nøye før kontrakten undertegnes.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no