ANNONSE

HANDEL & SERVICE

global leverandør innen olje og gass


3M med kunde­senter/show­room på Forus

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paolo Pagani


Publisert: 18.04.2015

Vertskapet fra 3M var på plass – fra venstre Lars Fonbæk, Roger Hagen, Lars Ihle, Joar Jørum, Nils Sveinhaug, adm. direktør i 3M Norge Ketil Nordengen, Knut A. Mo, Anna-Carin Johansson og Peter E. Berghamn.


Fakta:

3M 
Oil & Gas

HVA:

Teknologiselskap som betjener ­offshoreindustrien med et vell av ­nyttige produkter.


AKTUELL MED:

Har nylig åpnet kundesenter/showroom på Forus – for å invitere 
til nærkontakt med kunder og ­presentasjon av produktene.


HVOR:

Luramyrv. 25 på Forus, v/ Kvadrat.


KONTAKT:

Joar Jørum, 48 89 78 96

jjorum@mmm.com


WEB:

www.3m.no/oilandgas

3M produserer tusenvis av nyttige produkter og er ledende i mange markeder – fra helse og trafikk­sikkerhet til kontorprodukter, slipeprodukter og lim. Selskapets suksess er bygget på evnen til å knytte egne teknologier med en endeløs strøm av kundebehov. Når kundene sier: «Her skulle vi hatt…» er 3M det store teknologiselskapet som tar utfordringen. 3M ønsker å gjøre livet enklere og bedre for mennesker i hele verden.

Her i regionen har 3M Norge Oil & Gas vært en betydelig aktør i markedet i flere tiår. Da var det kanskje på tide at små og store produkter ble samlet i et eget utstillingslokale – slik at 3M kan vise alle i den lokale offshore­industrien hva selskapet står for, og hvilke produkter som kan ­lette hverdagen for kundene.

Customer Experience Center – vellykket åpning på Forus

Dagen var 15. april, og stedet var Luramyrveien 25 på Forus, like ved Kvadrat. Åpent hus i fem ­timer fra klokken 12.00 ble for 3M Oil & Gas en flott anledning til å presen­tere sitt nye kundesenter og showroom. En rekke interesserte – både nåværende og fremtidige kunder – hadde tatt seg tid til å ta 3M-produktene nærmere i øyesyn.

Markedsdirektør Peter E. Berghamn hadde tatt turen over fra Göteborg for å være med på åpningen. Han var godt fornøyd med arrangementet, og han har god grunn til å tro at 3M gjennom dette nye møtestedet for olje- og gasskunder skal forsterke sin posisjon i denne regionen.

Berghamn forteller også at denne type «offshore kunde­senter» som nå er åpnet på ­Forus, alle­rede finnes i Aberdeen – og fremover står både Saudi-Arabia og ­Canada for tur.

Verdenskjent varemerke

De fleste av oss kjenner 3M-­navnet fra Scotch-tape og gule Post it-blokker, men det finnes faktisk knapt en bransje som ikke bruker noen av de titusenvis av ulike 3M-produktene – enten det dreier seg om helse, trafikk­sikkerhet, kontorprodukter, slipe­produkter eller lim. Produktene er i bruk hos yrkesgrupper som elektrikere, sykepleiere og tannleger – og på arbeids­plasser innen kontor-, industri- og offshore­virksomhet.

3M har rundt 80.000 ­ansatte globalt, produktsalg i over 200 land og et årlig salg på 30 ­milliarder 
dollar på verdensbasis.

I Norge har selskapet 135 ansatte, som med hovedkontor på Skjetten utenfor Oslo sørger for en årlig omsetning på rundt 650 millioner NOK.

3M Norge Oil & Gas

– Vi håper at dette utstillings­lokalet vil fortelle alle som kommer innom, at 3M er et av ­verdens mest løsnings­orienterte teknologi­selskaper, sier Anna-­Carin ­Johansson fra 3Ms markeds­avdeling.

– Til olje- og gassektoren tilbyr vi nærmere 10.000 produkter – som kommunikasjonsløsninger, hørsel- og åndedrettsvern, tape, lim og produkter til overflate­behandling. Blant våre mest intelligente løsninger er mikroskopiske glassbobler som bl.a. tilsettes sement for å lette vekten.

– 3M har levert produkter til olje- og gassektoren i over 50 år. Vi har en klar strategi om å jobbe tett med kundene for å identifisere problemområder innen leting, produksjon, transport og raffi­nering av olje og gass. Vi skal rett og slett hjelpe kundene våre å bli mer effektive – og det er produktene her i lokalet eksempler på, sier Johansson.

Innovatør med glassbobler

– 3M har stått for en rekke betyde­lige oppfinnelser som er blitt standard innen olje- og gassindustrien, forteller Joar Jørum som er tilknyttet 3M Oil & Gas i Stavanger.

– Blant disse er glassboble­teknologien, som har ført til store forandringer i offshoresektoren. Det har lenge vært en utfordring at tunge sementkonstruksjoner synker i underlaget – det unngås når 3Ms mikroskopiske glass­bobler brukes i sementen. Varierte typer glassbobler med forskjellige egenskaper er tilpasset ulike grader av undervannstrykk og andre forhold. Det artige er at glassboblene ble opprinnelig utviklet som «coating» på veiskilt – skilt med 3Ms glassbobler ­finnes over hele landet – men de har nå også en rekke bruksområder til havs.

Filtrering og sandfjerning

– 3M tilbyr også avansert filtrerings­teknologi til olje- og gass­sektoren, sier Jørum videre.

– Væsker av ulik kvalitet brukes i forskjellige prosesser, og de tilfører urenheter som må filtreres og renses bort. Her kan 3M tilby komplette, solide løsninger som kunden kan være trygg på – også fordi vi har lang erfaring, ekspertise og know-how til å vite hvor skoen trykker.

– Vårt Ceramic Sand Screen ­System er for øvrig helt unikt. Det virker slik at et keramisk ­materiale som oljen passerer gjennom, fjerner sandkorn særdeles effektivt – dermed kan sand bli en mindre problem­faktor innen oljeproduksjon.

– 3Ms styrke er at vi har en rekke etablerte teknologier med produkter som er godt testet. Vi har en global organisasjon med erfaringer fra land i alle verdensdeler, og vi kan dermed trekke veksler på fagfolk i all verdens markeder. På den måten har 3M som innovatører bokstavelig talt strukket grensene og overført produkter til nye bransjer, slår Jørum fast til slutt.­­

Anerkjente ­produkter fra 3M Oil & Gas er:

• 3M Peltor headset med innebygd trådløs kommunikasjons­radio

• 3M Peltor hørselvern med FM-radio

• 3M Peltor trådløst intercomsystem

• 3M Peltor ansiktsskjerm

• 3M Vernedresser

• 3M Nomad resirkulert inngangsparti­matte

• 3M PSA-taper, dobbelt­klebende tape

• 3M Scotchgard gulv­beskyttelse

• 3M Safety-Walk skli­sikringstape

• 3M Absorbenter, mot olje og kjemikaliesøl

• 3M Lim og fugemasser

• 3M Scotch-Brite overflateprodukter

• 3M Scotch-Brite slipe­prod.

• 3M Cubitron slipeprodukter

• 3M Speedglas sveisehjelm

• 3M Aura støvmasker

• 3M NI-100 støyindikator

• 3M Paint Preparation, ­påføring av billakk

• 3M Glassrens

• 3M LakkrensAnnonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no