ANNONSE

KULTUR

Start ­våren med en ­spektakulær danse­opplevelse

Tekst & foto: Kari Edland


Publisert: 18.04.2015

For første gang arrangeres NM i linedance her i Rogaland. Konkurransen finner sted på Clarion hotel Energy, 1 - 3. mai.

Huset på Jæren Linedancers er regionens største linedanceklubb. Klubben har medlemmer som har konkurrert og vunnet både verdensmesterskap, europamesterskap og norgesmesterskap, i tillegg til mange andre åpne mesterskap. Hver uke møter rundt hundre medlemmer og ikke medlemmer opp for å gå på kurs og lære nye danser.

Linedance er mer enn bare country. Stilen har gjennom årene blitt videreutviklet av dansere fra andre miljø. I dag konkurreres og danses det innen et mangfold av stilarter deriblant cuban, lilt, smooth, waltz og funk

Norwegian country westeren dance har arrangert dette mesterskapet på Østlandet tidligere og i samarbeid med huset på jæren linedancers flyttes nå mesterskapet til vår region. Alt er nå rigget til for en minnerik dansehelg.

Åpent mesterskap

Mesterskapet er åpent, det vil si at dansere fra hele verden er velkomne til å delta. Av påmeldte, dommere og gjester representeres nå 5 forskjellige land. Helgen vil blant annet bestå av konkurranser på alle nivåer og alderstrinn. Blant de påmeldte er yngste deltaker 5 år og eldste er 75år. Dette viser at denne linedance er tilpasset alle som liker dans og variert musikk. Ønsker du å lære linedance vil det være workshop på flere nivå som blir holdt av erfarne instruktører. Det blir også sosialdans der DJ og soundtracks spiller sanger til danser vi kan fra tidligere og til danser som blir lært bort i helgen.

For mange vil nok det spektakulere showet på lørdagskvelden være et av høydepunktene i helgen. Her vil vi oppleve flere verdensmestere, og både gjester og dansere fra vår egen klubb. Enten du kommer for å danse eller være tilskuer vil dette bli en forrykende opplevelse.

Arrangørene ønsker deg hjertelig velkommen. Ta med familie, venner, bekjente og kollegaer til en helg full av danseglede og minner for livet. Ingen forhåndsbestilling, her er det bare å stille opp på Clarion Hotel Energy 1- 3. mai. Betaling i døra.

En stor takk går til arrangementets sponsorer, Malm ­Orstad AS, Topp til tå, Clarion Hotel ­Energy Stavanger, ­Jæren Spare­bank, Spesial­­grossisten Tor Hodne, Multi­blokk, ­Skjæveland cementstøperi, Jan Svela, Bryne stein­industri, IKM testing AS, Ganddal idrettslag og Lie CNC som gjør denne helgen mulig å gjennom­føre.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no