ANNONSE

HUS & HAGE

Trenger du hjelp med boligen din?

Tekst: Svein Kåre Edland


Publisert: 02.05.2015

Designspirit tilbyr interiørbutikk, interiørrådgiving og bolig styling.


Fakta:

Designspirit
Hva:

Designspirit tilbyr interiørarkitekter, styling av boliger og butikk med ­møbler, belysning og interiør­produkter.


Aktuell med:

Tilbyr interiørarkitekt på timesbasis til kr 695,- pr time. 


HVOR:

Hillevågsveien 101, Stavanger


Kontakt: 

Hege: 952 25 511

Grethe: 415 67 999

Butikken: 415 67 999 

post@designspirit.no


Web:

www.designspirit.no

Skal du pusse opp boligen din? Kanskje du har noen rom du trenger hjelp til? Hva med farger? Hvilke møbler skal du ha, og hva passer sammen? Trenger du å tegne om deler av boligen din? Mange har erfart at det kan være nyttig å bruke noen timer på forslag fra andre enn seg selv.

– Daglig får vi henvendelser fra kunder som leter etter de rette løsningene, forteller interiør­arkitekt Hege Stokmo fra ­Designspirit i Hillevåg. ­Behovet er så stort at vi har valgt å opprette en egen avdeling som bare jobber med ulike oppdrag innenfor interiør rådgiving. Det kan være konkrete forslag til enkle endringer, belysnings­planer, ­møbel- og interiørvalg, eller store ombyggings­prosjekter og nybygg som skal innredes. Min erfaring er at det er mye som kan utrettes i løpet av noen få timer.

Boligen er viktig

– Ingen bruker mer penger på egen bolig enn oss nordmenn, forteller Hege. – Men det er en trend at flere og flere tyr til eksperthjelp når de skal innrede hjemme eller på jobb. De fleste har jo en tanke om hva de ønsker, men det kan være nyttig å få inn noen utenfra som ser på boligen med et ferskt blikk. ­Kundene er som oftest kjempefornøyde med å ha fått litt hjelp og gode råd uten at det har kostet en formue. Det er mye som skal på plass når man innreder et hjem. Ikke bare skal man ha rom til alt man eier og har, men ting skal jo være både funksjonelt og se bra ut også. Det er virkelig en jungel av interiørprodukter og ikke lett å velge de rette kombinasjonene. Som interiør­arkitekter er vår viktigste oppgave å forstå kundens behov og visjoner, for deretter å skape gode omgivelser både i hjemmet og på arbeidsplassen. Vi sørger for helhetlig planlegging og utforming, og ser til at rom­inndeling, farger, belysning og møblering samspiller best mulig.

Få regler og drømmehjem

– Heldigvis er det svært få regler, men noe er det alltid viktig å være obs på, sier Interiørarkitekten fra Designspirit. – Målet vårt er alltid å skape et drømmehjem ved å tilpasse til kundens behov og ønsker. Det viktigste er at de trives, men det er klart at det er kjekt når du med stolthet kan vise frem hjemmet ditt. Det gjelder å finne gode kombinasjoner av produkter og interiørløsninger som passer sammen. Farger og belysning skaper forskjellige stemninger og er inspirerende. Nå er det en trend med litt mere farger. Vi ser daglig i butikken at kunder velger produkter med mye farger. Dette gir mersmak og energi.

Hva koster det?

Vi jobber på timepris og tilbyr en gunstig rate som er på kr 695,- pr time inkludert mva. Da kan vi tilby belysningsplan, fargesetting, produksjon av plantegninger, møbleringsplanlegging, opptegning og eventuelt 3D-tegninger. Etter befaring vil vi kunne gi et prisoverslag på det arbeidet som er definert, slik at kunden ikke får noen overraskelser.

Hva passer sammen?

– Å velge rett farge er viktig, mener Hege Stokmo. – De fleste har gjerne en idé om farge, men alle fargene har så mange nyanser. Det gjelder å finne den rette kombinasjonen. Å se en farge på et lite fargekart oppleves på én måte. Å få den i hele stua gir et helt annet inntrykk. Ved å velge spesielle farger kan formen og inntrykket av rommet endre seg. I små rom bør du tenke annerledes enn store rom når det gjelder farger. Bruk fargene til å oppnå balanse i rommet. Samtidig er det viktig å ta hensyn til hvilke møbler du skal ha. Hva gjør du med en trang gang? Tenk på hvordan rommet er plassert i forhold til dagslyset. Nordvendte rom har et kaldt lys, og en varm farge vil få det til å føles lunere. Sørvendte rom er varme og solfylte og trenger kanskje å kjøles ned med en litt kaldere tone. Vår viktigste jobb er å vise hvordan møbler og farger kan fungere sammen, og skape en god helhet.

Hvordan vil du ha rommet?

Hva slags virkning ønsker du at fargene skal ha på rommet? Ønsker du at rommet skal virke større, eller skal det være intimt og lunt? Visuelt skyver lyse farger veggene ut i rommet, mens mørke farger trekker dem inn. Ofte kan det gi spennende effekter å gi veggene forskjellige farger, kontrastfarger, for å gi mer liv og spenning i rommet. Hvor mye naturlig dagslys har rommet? Er det små eller store vinduer? Hva slags «kunstig» belysning finnes? Lyset påvirker fargene. Lyse farger i et rom med lite dagslys vil gi god lys opplevelse i forhold til mørke farger i samme rom.

Interessert i en interiørarkitekt?

– Dersom dette er av interesse, er det bare å ta kontakt, forteller Interiørarkitekt Hege Stokmo.

– I tillegg til butikken vår har vi også en egen avdeling for styling som i hovedsak er beregnet på utlån av møbler og interiør­produkter i forbindelse med salg av bolig.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no