ANNONSE

REISE

vi gjentar suksessen 11.–21. november 2015!


Bli med til annerledeslandet CUBA med Lokalavisen

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Reisecompaniet


Publisert: 02.05.2015

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Lesertur til Cuba 11.11.–21.11.15


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44

salg@reisecompaniet.no


Web: 

www.reisecompaniet.no/
reise/lokalavisencuba

På Cuba stoppet klokkene for teknologi og økonomisk fremgang i 1959. Nå er øya på rask marsj inn i det 21. århundre. Så hvis du drømmer om å cruise nedover paradegaten Malecon i en Lincoln Continental eller en Packard Clipper, kan tiden være knapp. Forholdet til storebror Amerika er bedre enn på lenge og Fidel Castros sønn holder selskaper for amerikanske filmstjerner. Muligens vil Am-car samlende milliardærer forsyne seg av flåten og fast food-kjeder dukke opp… Men ennå har Cuba sin varmblodige sjel i behold, og på denne turen får vi oppleve de aller fleste høydepunktene.

Cuba er som et parallelt univers, alt virker fremmed og likevel velkjent – i hvert fall hvis man har levd noen tiår. En rullende utstilling av dollarglisene fra 50-tallet som tiden glemte, men som på Cuba murrer i beste velgående. Gammelfornemme palasser i kolonistil med avflakket maling og høns på balkongen, gigantiske monumenter over heltene, oksedrevne kjerrer, rom og sigarer større enn agurker, Cuba er kontrastenes øy. Men øyrikets største kapital er ikke sukker eller sigarer, det er den varmhjertede, stolte, livsbejaende cubaner. Gjestfriheten og sensualiteten i dette multikulturelle landet er legendarisk. Legg til innbydende strender, solglitrende, karibisk hav, folk i fargerike folkedrakter, akkompagnert av heftige rytmer. Fra feiende salsa i hovedstaden Havana skal vi sette ned tempoet til en mer avslappet bolero i Cienfuegos. Vi bor på flotte hoteller, og skal også oppleve en natt i et fasjonabelt privat hjem – i en såkalt Casa Particulare. En reise vi sent vil glemme… Bli med vår norske lommekjente ­reiseleder!

DAG 1 (Måltider på flyet + M)

Avreise fra Stavanger på morgenen, ankomst Havana tidlig på kvelden. Innsjekking på det hyggelige Hotel Nacional som ligger i det mer velstående området Vedado på grensen av bydelen Centro. Et kjent landemerke i Havana med den karakteristiske silhuetten som man kanskje gjenkjenner fra bilder. Her får man et eksklusivt og nostalgisk møte med fortiden mens vi nyter den flotte beliggenheten dette hotellet innehar. I den deilige hagen har man flott utsikt over Malecon, Havana og Atlanterhavet.

Felles velkomstmiddag, kanskje akkompagnert av smektende boleromusikk eller livlige latinorytmer…

DAG 2 (F, L, M) Gamle Havana

Denne dagen skal vi utforske Gamle Havana til fots. Byen med sin utrolige koloniarkitektur og plazaer, et myldrende folkeliv, skjønnhet og fattigdom side om side. Vi titter inn i små butikker og verksteder, og dørene står åpne til cubanernes egne leiligheter. Lunsj på en koselig restaurant i gamlebyen. Vi fortsetter deretter vår rolige vandring og vi stikker innom Rommuseet for å se hvordan den berømte Havana Club-rom’en blir produsert – fra sukkerrør til rom. En liten smaksprøve hører selvsagt med. Luften er fylt av musikk fra barer eller fra dører og vinduer vi passerer. Noe av ettermiddagen er satt av til å utforske det gamle Havana på egen hånd hvis man ikke da heller vil nyte noen avslappende timer ved bassenget på hotellet. På kvelden vender vi tilbake til Gamle Havana. Her stikker vi innom Elsa Maria, hvor vi vil lære å danse salsa, rumba og andre populære cubanske danser i den varme kvelden på hennes terrasse i Gamlebyen. Deretter spiser vi middag på en hyggelig og romantisk restaurant.

DAG 3 (F, L)

Denne dagen er vi på sightseeing med buss rundt i Havana. Vi starter med et besøk på et lokalt kunstprosjekt der en gruppe ildsjeler har utsmykket en hel bydel med veggmalerier og skulpturer på en helt særegen måte. Her får vi møte noen av kunstnerne selv og se hvordan de jobber hånd i hånd med lokalbefolkningen for å skape positive aktiviteter for hele nærmiljøet. Herfra kjører vi videre til Revolusjonsplassen der vi får se det berømte veggmaleriet av Che Guevara og bygningene der Castrobrødrene har sine kontorer. Her er også det storslagene monumentet over frigjøringshelten Jose Marti. Etter lunsj går turen til en sigarfabrikk der vi får se hvordan verdens beste sigarer blir produsert.

Vi kjører videre gjennom vakre Vedado og ned til John Lennon-parken. Castro hadde stor respekt for The Beatles, og spesielt for John Lennon. I 2000 ble en meget naturtro skulptur av musikeren innviet, lett henslengt på en benk i bronse, men brillene er ekte! Et meget populært fotomotiv! Vi skal selvsagt hilse på John og kanskje blir det tid til en forfriskning på den forholdsvis nyåpnede Beatles-baren. Middag er ikke inkludert denne dagen, men reiseleder er behjelpelig med tips og hjelp.

DAG 4 (F, L, M)

Etter frokost setter vi nå kursen mot «Sydkystens perle» Cienfuegos, en av Cubas vakreste byer, beliggende i en havbukt på sydkysten. Vi spiser lunsj på en nydelig restaurant helt nede ved sjøen som her tilhører det Karibiske hav. Etter lunsj blir det en rolig vandring rundt Plaza Marti, med sine vakre bygninger i kolonistil. Denne natten skal vi bo fasjonabelt i privateide hjem, såkalte casa particularer. Vi skal komme tettere på det cubanske samfunnet og har funnet flotte rom i ærverdige koloniale herskapsboliger som ligger på rekke og rad i sentrum av byen. Middag får dere også servert hjemme og deretter møtes vi på en av takterrassene der det er plass til å nyte litt tid sammen mens vi lytter til litt levende musikk og lydene fra et cubansk nabolag.

DAG 5 (F, L, M)

Vi drar sørøstover over de palmekledte Escambray-fjellene til Trinidad hvor vi skal bo rett på stranden på Hotel Brisas del Mar.

Her er alt inkludert, både mat og drikke. Men først skal vi besøke denne vakre gamle byen som ble kolonisert av spanjolene på 1500-tallet, og hadde sin glanstid som en av de viktigste sukkerproduserende byer. I dag er byen, med sin unike koloniarkitektur, på Unescos Verdensarvliste. Vi vandrer rundt i trange brostensbelagte gater, omkranset av villaer i alle tenkelige pasteller – pistasj, limegrønn, turkis og sitrongult. Vi går innom små gallerier, museer og kanskje vi blir invitert inn i et av de gamle husene som ble bygget for sukkerbaronene. Vi spiser lunsj i byen, og setter av litt tid til å besøke markedet, med all slags kunsthåndverk. Byen er kjent for sine vakre håndlagde duker. Etter innsjekk på hotellet vårt utenfor byen på Anconhalvøya, rekker vi å kaste oss ut i de karibiske bølger og nyte litt strandliv før middag.

DAG 6 (F, L, M)

Denne dagen er avsatt til sol og bad og ren avslapping. Det er en nydelig strand ved hotellet, og gratis forfriskninger er aldri langt unna i strandbaren. Frokost, lunsj og middag på hotellet. Etter middag drar vi inn til gamle Trinidad igjen hvor musikk og danseopplevelsene står i kø: du kan se et forrykende show med afrikansk musikk og dans, eller man kan henføres av cubansk musikk på Casa de la Trova eller Casa de la Musica. Vi kan svinge oss i salsarytmer eller nyte en romantisk bolero. Det er en opplevelse av de sjeldne å sitte ute i en sort varm Cubanatt og la seg forføre av sensuelle rytmer i denne gamle vakre byen….

DAG 7 (F, L, M)

Denne dagen er avsatt til sol og bad og ren avslapping. Det er en nydelig strand ved hotellet, og gratis forfriskninger er aldri langt unna i strandbaren. Frokost, lunsj og middag på hotellet.

DAG 8 (F, L)

Etter frokost drar vi innover på øya til Che Guevaras by, Santa Clara. Vi ser oss litt om i sentrum, før vi vandrer til Tren Blindado, hvor opprørerne sporet av et tog med regjeringssoldater, og hvor det avgjørende slaget sto mellom Batistas tropper og de revolusjonære under ledelse av Che Guevara i 1958. Så videre til minnesmerket og mausoleet for revolusjonshelten Che, som er en legende på Cuba. Lunsj på Las Caneyes, før vi drar videre til Havana og et hyggelig hotell sentralt i Gamle Havana. Middag (ikke inkl) på en av de koselige stedene i sentrum. Reiseleder er behjelpelig med råd og hjelp.

DAG 9 (F, L, M)

Cuba er for alltid forbundet med Hemingway. Her inspirerte folkelivet, fargene og naturen til flere av hans mest berømte romaner, bl.a. «Klokkene ringer for deg». Vi starter med et besøk til hans vakre villa, Finca Vigia, litt utenfor byen, hvor ingenting er forandret siden forfatteren gikk bort i 1961. Interiøret med bilder og bokhyller, bassenget hvor Ava Gardner svømte uten en tråd, og fiskebåten Pilar i hagen. Derfra fortsetter vi til den lille landsbyen Cojimar, hvor Hemingway dro ut på havet for å prøve lykken med de lokale fiskerne. På Las Terrazas inntok han sin lunsj og sannsynligvis noen «Papa dobles», en drink med rom og limejuice som de lokale har døpt til ære for forfatteren. Her, med nydelig utsikt over havet og bukten, skal vi innta dagens lunsj. Vi kan filosofere over Hemingway og besøkene her, som inspirerte ham til boken «Den gamle mann og havet». Så går turen til en av Havanas vakre hvite strender; Playa del Este, hvor det blir mulighet for et bad. Om kvelden er vi allerede kommet til turens avskjedsmiddag som blir på en hyggelig restaurant i Gamle­byen, og vi nyter den siste kvelden sammen i godt selskap.

DAG 10 (F, L + måltider på flyet)

Avreisedag. Vi setter bagasjen i bussen etter en sen frokost og blir deretter hentet i gamle ­lekre ­amerikanske veteranbiler fra 50-tallet. Det blir en uforglemmelig biltur gjennom byen, langs Malecon og kanskje opp gjennom den utrolige Havanaskogen. Vi ender opp på nok en av ­Havanas beste paladarer. Her skal vi spise før bussen tar oss med til fly­plassen og den uunngåelige hjemreisen. Men, vi ­håper å sende dere hjem med mange dagers opplevelser og gode minner i bagasjen.

DAG 11

Mellomlanding – og hjemkomst Stavanger, Sola.

GOD TUR!

Reiseleder:

KRISTIN ­ERIKSEN

Kristin er blitt forelsket i Cuba. I januar 2012 sa hun opp jobben som butikksjef, og etter 14 år i vare­handelen i Norge begynte hun et nytt og annerledes eventyr. I dag jobber hun som reise­leder, men er også aktiv i flere prosjekter. Hun er opptatt av å vise det ekte Cuba med besøk i cubanske hjem, på skoler og i kirken der hun selv er med i et prosjekt for å hjelpe barn og eldre.


Reisefakta:

Flytider:

11. nov: Stavanger – Paris: 06.45 – 08.55

11. nov: Paris – Havana: 13.40 – 18.05

20. nov: Havana – Paris: 17.35 – 08.25 (21. nov)

21. nov: Paris – Stavanger: 10.00 – 12.05

Pris kr 23.900,- per pers i delt dbl.rom (enkeltroms­tillegg kr 2.300,-)


INKLUDERT:

• Flyreisen tur/retur ­Stavanger – Havana 
m/Air France

• Alle flyskatter

• All busstransport ifølge program

• All overnatting i delt ­dobbeltrom

• Alle frokoster, de fleste middager og lunsjer, som nevnt i programmet

• Oppholdet i Trinidad er 
«all inclusive», all drikke og mat inkludert

• Alle utflukter med lokal guide i tillegg til norsk reiseleder på Cuba

• Visum til Cuba


Tillegg:

• Måltider ikke nevnt i ­programmet

• Drikke til maten

• Flyplassavgift fra CUBA, 25 CUC (ca 180 NOK)

• Reiseforsikring


Forbehold:

Reisecompaniet tar for­behold om trykkfeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning av valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no