ANNONSE

HUS & HAGE

Sto Fasadeprodukter skaper moderne boliger

Tekst og foto: Svein Kåre Edland


Publisert: 02.05.2015

StoVentec fasadesystemer


Fakta:

Sto Fasadeprodukter

Hva:
Fasadeprodukter til alle typer bygg. 


Aktuell med:
StoVentec, ventilert fasade, med ­gjennomfarget sluttpuss. 


Kontakt:
Stensland & Byberg AS

Fredrik Stensland, tlf. 959 49 993.

Waldeland & Dubland AS

Tore Dubland, tlf. 992 50 989.


Web:
www.stonorge.no

Hvordan er drømmehuset ditt? Trehus eller mur? Tradisjonelt eller moderne? Byggeskikkene og arkitekturen endrer seg hele tiden. Nå kan du kombinere trekledning 
med en fasade som ser ut som mur.

– Det er ingen tvil om at stadig flere ønsker et hus som har rene linjer og ser massivt ut, sier byggmester Fredrik Stensland til Lokalavisen. Han er daglig leder i byggefirmaet Stensland & Byberg, og har nærmest gjort det som en spesialitet å bygge arkitekttegnede hus.

– Tradisjonelt er det mange som tenker at da må det være et murhus, men i dagens marked er det spennende fasade løsninger hvor vi kan få til det samme uttrykket, med utgangspunkt i trehus. Mange liker også kombinasjonen tre og mur, sier Stensland som samarbeider med mange forskjellige arkitekter i distriktet.

 

Spennende enebolig 
i Sandnes

Byggherren i dette prosjektet var opptatt av å bygge en moderne bolig med et stramt og moderne preg. Ved å bruke Ventec fasadesystem fra den tyske leverandøren Sto, er det mulig å få til de løsningene og kombinasjonene du ønsker. Det er lett å jobbe med, og som byggmester har vi brukt teknikken på mange forskjellige bygg. Kombinasjonen av tre og Sto Fasadeprodukter som vi pusser i flere lag, skaper et uttrykk som mange husbyggere gjerne vil ha. Det er svært fleksibelt og gir deg mange muligheter.

 

Hva er StoVentec fasadesystem?

– Vi har mye erfaring med denne byggemåten, sier Stensland og murer Tore Dubland til Lokalavisen. – Utgangspunktet er en plate som heter StoVentec som vi kan montere på forskjellige under­lag. Det kan brukes på nybygg og rehabilitering og gir huseieren gode muligheter for å isolere på baksiden. Du oppnår en optimal klimabeskyttelse med et luftet system, og to-trinns tetting. Med fleksibel underkonstruksjon kan du få rette flater selv på vanskelige og ujevne underlag. Konstruksjonen består av selve fasadeplaten, deretter en grunnpuss, et armeringsnett og en sluttpuss. Dette gir et fasadedesign med utrolig mange muligheter. Du kan forme bygget ditt nesten slik du vil, også i ulike farger, opplyser Dubland som er daglig leder i firmaet Waldeland & Dubland AS.

 

Mange fordeler

– Det er ingen tvil om at denne måten å bygge fasaden på, gir stor klimabeskyttelse av bygningen og lang levetid, mener Stensland. – Ingenting er vedlikeholdsfritt, men dette er veldig holdbart, og vi ser at stadig flere ønsker denne løsningen. Det gir en rekke muligheter for kombinasjoner og spennende fasader. Arkitekter og bevisste byggherrer har stor mulighet for å få sluttproduktet akkurat slik de ønsker det. I tillegg er det enkelt å jobbe med. Du unngår skjøter og formatet er hendig med lav vekt. Det at du fritt kan velge farge og utførelse, samtidig som du kombinerer det med trefasader, gjør det attraktivt for mange. De siste årene har det blitt mer vanlig å ta i bruk kombinasjoner av bygningsmaterialer for å fremheve fasaden på bygningen. Denne metoden gir også en bra sluttpris for kunden, sammenlignet med tradisjonell betong og mur.

 

Miljøvennlig returglass

– Når sluttpussen legges på, får du et veldig bra produkt, mener Dubland og Stensland. – StoVentec fasadeplaten er fremstilt av returglass. Den er både lett, elastisk og veldig bestandig mot vann, frost og øvrig påvirkning fra vær og vind. Sluttpussen Lotusan har en mikro-strukturert overflate. Kontaktflaten for smusspartikler og vann er derfor redusert. Overflaten er i tillegg superhydrofob som innebærer at den er helt vannavvisende. Regndråpene renner straks av og drar med seg løse smusspartikler. Fasaden vasker seg selv med regndråpene.

 

Ønsker du mer informasjon?

Dersom du er opptatt av å sjekke ut mulighetene for dette produktet, kan du kontakte bygge­firmaet Stensland & Byberg AS og murerfirmaet Waldeland & ­Dubland AS direkte. Det finnes også mye teknisk informasjon på Sto Norge sine hjemmesider.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no