ANNONSE

HUS & HAGE

drømmen om eget hus 
ble ­virkelighet


Hadde ikke 
gått uten 
­Älvsbyhus!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Negative.no – Kristofer Ryde


Publisert: 02.05.2015

Nok et Älvbyhus er på plass på Jørpeland – dette har adresse Østvollveien 9c.


Fakta:

Älvsbyhus


Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.Älvsbyhus.no

Theresa og Jerome har vært gift i to og et halvt år, og de har en litt spesiell historie. For det første fikk de oppleve det veldig mange ønsket seg – men bare få fikk oppleve – nemlig å gifte seg på Tinghuset i Stavanger 12.12.2012. For det andre giftet de seg på ny 13.07.2013 i en kirke på Filippinene. Grundig gift altså – og da var den store drømmen å få seg en egen bolig. Takket være Älvsbyhus er drømmen nå gått i oppfyllelse.

 

 

Theresa Frelyn Gunnarsen har vokst opp delvis på Filippinene og delvis i Norge – siden moren og faren kommer fra hver sin verdensdel. Fast opphold her til lands ble det i 2008 da hun fikk jobb i Egersund.

Jerome Reynes har bodd med sin mor på Jørpeland siden 1998. Noen år senere var han forutseende nok til å kjøpe en del av tomten da broren bygde hus i Østvollveien på Jørpeland. Denne delen var klar for å bli skilt ut som egen tomt når det ble aktuelt med husbygging.

Så møttes Theresa og Jerome i 2009 – søt musikk oppsto, og som samboere fra 2010 bodde de i leilighet på Jørpeland. Da kom drømmene…

To inntekter = banklån 
= husbygging

Selv om Jerome hadde egen tomt – selvsagt et stort privilegium i seg selv – lå ikke veien åpen for husbygging. Det unge paret hadde ikke lønninger nok til å stille med nødvendig egenkapital, og dermed var det ikke lett få banken på sin side. I tillegg lå husprisene fra de «vanlige» byggefirmaene på et nivå som ikke var lett å møte. Det var skjær i sjøen, for å si det mildt.

Men så kom Älvsbyhus inn i bildet.

 

Utrolig imøtekommende!

– Da jeg en lørdagskveld fikk høre om hva det kostet å bygge et Älvsbyhus, var jeg ikke i tvil om å ta kontakt, sier Jerome med et smil. – Jeg var så ivrig at jeg ringte representanten for byggefirmaet allerede søndag formiddag, og vi ble hjertelig tatt imot fra dag én. Vi hadde jo tomt, nå gjaldt det å skaffe penger til å bygge selve huset – og med de prisene Älvsbyhus opererer med, begynte verden å se lysere ut fra den søndagen.

Banken så også positivt på vårt sterkt reduserte kapitalbehov. Så vi sendte gårds- og bruksnummer av gårde til Älvsbyhus, og prosessen var i gang…

 

Hus tilpasset tomten

– Først falt vi for en hustype som heter Snøhvit, forteller Theresa. – Men det huset var ikke perfekt for akkurat denne tomten, så med Älvsbyhus på befaring ble vi sammen enige om at huset som heter Veslefrikk ville gi tomten et bedre uteareal.

Da Älvsbyhus var klare til å starte byggeprosessen, ble vi forespeilt tidsperiode på 6-8 måneder til innflytting. At det tok et helt år, skyldes kun langvarig saksbehandling og byråkratisk sommel i Strand kommune. Vi fikk faktisk inntrykk av at kommunen mislikte at vi ikke brukte et lokalt byggefirma, og at vår sak ble trenert av den grunn. Litt flaut, faktisk.

 

Utelys på plass første dag!

– Det var i august i fjor at gravearbeidet startet opp, og grunnmuren var kjapt på plass, forteller Jerome videre. – Og jeg har aldri sett på maken når det gjelder effektivitet og utnyttelse av tiden. Når Älvsbyhus sier at de begynner arbeidet klokken 07.00 om morgenen, holder de hva de lover! På slaget 07.00 var flere typer håndverkere på plass, og arbeidet gikk virkelig unna.

Underetasjen på 80 kvm kom i fire seksjoner som ble satt på plass i løpet av tre og en halv time. Eikeparketten på soverommet ble lagt på 20 minutter. Og naboen forteller at han ble skikkelig imponert – han registrerte at om morgenen var det kun grunnmur på tomten, og om kvelden lyste det fra et utelys på husveggen. Imponerende.

Bygging oppå grunnmur startet 4. september 2014. Huset var ferdig i oktober, men igjen brukte kommunen god tid på sin godkjennelse, så det ble innnflytting i november i fjor. Det var herlig!

 

Proff håndtering av Älvsbyhus

Huset, som befinner seg i et fredelig bomiljø mellom sentrum av Jørpeland og sjøkanten, har 80 kvm grunnflate. Første etasje er helt ferdiggjort med stue, kjøkken, bad, gang, soverom og bod. Andre etasje på rundt 50 kvm p-rom er per i dag ett stort åpent rom – her kommer to soverom, bad og loftsstue med tiden.

Theresa og Jerome er fulle av lovord når det gjelder samarbeidet med den lokale agenten Gard Grubstad. – Han har virkelig peiling! Han tok seg av alt praktisk papirarbeid og loset oss gjennom de prosesser som må til. Vi fikk en rekke gode råd underveis og møtte en fleksibel holdning hvis vi ønsket justeringer. Nye vindusløsninger kostet null og niks – det satte vi pris på.

 

Mye for pengene!

– Til slutt kom huset vårt på under 1,7 millioner kroner, og det er nesten for godt til å være sant når vi ser hva andre hus koster, sier de to glade hus­eierne. De er veldig fornøyd med kjøkken­løsningen – og at de valgte «Rustfri­pakken» når det gjaldt hvitevarer, til en høyst overkommelig pris. Også varmesystemet har gitt begeistring. Styring fra én sentral gir jevn varme i hele huset, og Theresa som er pollen­allergisk, er glad for at systemet har filter mot tilgang av pollen utenifra.

– Opplevelsen med helt nytt hus var stor for oss, sier de to. – Alt rundt oss var nytt og flott, og vi måtte ikke fikse på noe. Det var bare å nyte tilværelsen med flunkende ny egen bolig. Dessuten stilte Älvsbyhus med servicemann etter at vi hadde bodd her en måned – i tilfelle vi hadde behov for litt etterhjelp.

Alt i alt må vi si at Älvsbyhus står frem som en reddende engel for alle med vårt økonomiske ståsted – og takk for det!

Ny enebolig til kr 1.486.000?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 02.05.2015

Er du på jakt etter ny bolig? Kan du få tak i en tomt? Da skal du ta deg tid til å lese denne artikkelen, og se hvilke muligheter som finnes.

 

 

– Vi bygger hus på en helt annen
måte, sier Gard Grubstad i ­Älvsbyhus til Lokalavisen.

– Det siste året har vi fått mange nye kunder fra Rogaland. Vår forretnings­idé er å selge og ­produsere ferdig monterte trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. ­Nøkkelen er å tenke industrielt, og produsere boligene inne i våre fabrikker. Selve monteringen tar bare noen få uker. Vår måte å bygge på gir mange fordeler. Den tradisjonelle måten å bygge på i Norge er å bygge alt utendørs. Bit for bit i all slags vær. Her på Vestlandet vet vi hvor utsatt vi er med regn og nedbør. Vi bygger alt innendørs i en tørr og varm fabrikk med en effektiv og spesialisert produksjon. Vi utfører til og med elektro og rørarbeid på fabrikken. ­Gjennom mer enn 50 år har vi levert over 35.000 boliger i de nordiske landene, sier Grubstad.

 

Rask montering

– Når modulene kommer til 
byggeplassen, tar det bare noen få 
timer før de er satt sammen og er i ly for vær og vind. Dette er en viktig årsak til den høye kvaliteten i husene våre. Älvsbyhus er et såkalt modulhus. Det bygges i store klosser med gulv, vegger og innertak. Alt som er mulig å fullføre på fabrikken, fullføres der. All el og VVS er for eksempel installert. På samme måte er bad og vaskerom helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen. Det som gjenstår å gjøre når huset er på plass, er maling, tapetsering og gulv i resterende rom. Dette utføres også av Älvsbyhus og er inkludert i prisen, forteller han.

 

Mange varianter

Det finnes totalt 11 bolig­typer som varierer i størrelse. De ­minste har et areal på 80 kvm med uinnredet loft på 45 kvm og koster bare 
kr 1.486.000. Det er inklusiv moms og ferdig montert. Det 
inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitets­leverandøren Bosch. Det største huset har et samlet areal på 184 kvm hvor 64 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 1.820.000. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer.

 

Gunstig oppvarming

– Luftvarmepumpen er standard i husene våre, og leveres av kvalitets­leverandøren Nibe. Den har en stor og kraftig kompressor som kan dekke energi-
behovet i en bolig på opptil ca. 200 kvm. Varmepumpen gir huset 
varme, varmt vann og ventilasjon. Driften er svært økonomisk, og varmeeffekten er svært høy. Husene våre har derfor et svært lavt energiforbruk. Vi har lang tradisjon for å bygge hus for det nordlige klimaet med lange og kalde vintre. Alle hus som forlater våre monterings-
anlegg, er derfor godt forberedt på 
vinterkulden. Husene er godt 
isolerte, samtidig som de har god og velfungerende ventilasjon. Med varmepumpe og vannbårne 
radiatorer reduseres opp
varmingsutgiftene, samtidig som miljøet spares. Det er bra både for miljøet og for kjøperens lomme-
bok, sier Grubstad.

 

Bare én leverandør

– Det er enkelt og trygt å kjøpe et Älvsbyhus. Du trenger bare én avtale for hus og standard grunnmur. Både materiale og montering er inkludert i prisen. Vi har ansvaret for hele hus­byggingen, fra fundament til ferdig hus. Ettersom vi kontrollerer hele byggeprosessen, kan vi gi 12 mnd fastpris fra signering av bestillingsavtale. I tillegg kan vi 
allerede nå avtale leveringsuke for din bolig. Älvsbyhus er pålitelig, har god kvalitet og har solid økonomi, forteller Grubstad.

 

Gunstig betaling

– Med hus levert fra oss slipper du byggelån, sier Grubstad.

– Vi har svært fordelaktige ­betalingsvilkår. Du trenger ikke betale noe forskudd, og den første betalingen skjer den dagen huset settes på muren. Resten betales ved overtakelse 7 uker etterpå. Det eneste som må betales før hus­leveransen, er de eventuelle ekstra­bestillinger som legges inn etter at kontrakten er under­skrevet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no