ANNONSE

HUS & HAGE

Arkitekttegnet elementhus gir store fordeler

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Globalhus


Publisert: 16.05.2015

Dette er eksempler på boliger du kan få via Global Hus. Tett samarbeid mellom spansk og norsk arkitekt gir spennende løsninger.


Fakta:

Global Hus


Aktuell med:
Arkitekttegnet hus bygd som elementhus. Ta kontakt for mer informasjon.


Kontakt:
Telefon 480 58 800

Fabrikkveien 14, 4033 Forus

E-post: post@globalhus.no


Web:
www.globalhus.no

Drømmer du om en bolig med et ekstra design-piff? Som får oss til å sperre opp øyene og juble? 
I samarbeid med spansk og norsk arkitekt kan du nå få realisert unike boliger, hvor selve huset produseres som moduler.

 

 

– Mitt ønske er å levere skreddersøm, forteller lederen for Global Hus i Stavanger, Hajir Ebrahimi. Sammen med sin bror Omid Ebrahimi har han etablert selskapet Global Hus som tar mål av seg til å levere mange flotte hus til interesserte rogalendinger. Familien kommer egentlig fra Iran, men kom til Norge i 1985. – Vi har vært heldige som kom til Norge, forteller Hajir på flytende Stavanger dialekt. – Som feltingeniør i Nordsjøen for et av de ledende oljeserviceselskapene har jeg alltid vært interessert i bygg og anlegg. Og som ingeniør har jeg undret meg over de tradisjonelle byggeprosessene i Norge. Tidlig så jeg at det var mulig å bygge smartere.

Hvordan vil du ha det?

– Det som preger dagens marked hvor selve huset produseres på forhånd, er at huskjøperen har liten grad av valgmuligheter. Vi har gjort det helt motsatt. Hos oss skal du kunne velge akkurat det kjøkken du vil ha, gulvtypen som passer deg best, og selvfølgelig alt som hører til innvendig i boligen din. I samarbeid med norsk arkitekt, spansk arkitekt og fabrikken i Litauen bygger vi din drømmebolig. Ved hjelp av den spanske arkitekten får du et unikt skreddersydd design, og i samarbeid med den norske arkitekten får du boligen tilpasset norske forskrifter, lover og byggeskikk. Alle har egne ønsker og krav til boligen som skal bygges. Vi har derfor sørget for å ha hus som varierer i størrelse og uttrykk, slik at vi har boliger for enhver smak. Vi kan tilby moderne boliger i spennende arkitektur, men vi tilbyr også tradisjonelle norske boliger. Våre grunnpakker har gjennomgående høy standard fra kjente kvalitetsleverandører, sier Ebrahimi.

 

Slik begynner det

– Du kontakter oss og avtaler tid for et møte. Vi tar en gjennomgang av hvilke krav og ønsker du har, og ser på hvilke muligheter som ligger i tomten du ønsker å bygge på. Vi tar også en befaring på selve tomten, og ser hvordan det er mulig å få tilpasset ønske om garasje, innkjørsel, hage, terrasse og spennende uteareal. Når vi har gått gjennom alle de praktiske detaljene, starter vår jobb med å utarbeide detaljerte beskrivelser. Det betyr at vi utarbeider situasjonsplan, tegninger og et konkret tilbud for husprosjektet, sier Ebrahimi.

 

Den norske arkitekten

– Jeg deltar i kundemøtene fra et tidlig stadium, forteller arkitekt John Almås i Stavanger. – Det er viktig for meg å avklare kundens ønsker og behov, og se om det er mulig å realisere med den reguleringsplan som ligger for den aktuelle tomten. Jeg jobber godt sammen med den spanske arkitekten, og sammen produserer vi nødvendige tegninger og beskrivelser som gjør det mulig å ferdigstille byggherrens drømmebolig. Målet med mitt arbeid er at kunder får det som ønsket, og samtidig påse at det gir et godt resultat for omgivelsene. 

 

Selve byggeprosessen

Alle delene til huset produseres innendørs i store og tørre fabrikklokaler. Det betyr full kontroll med produksjonen, enklere kvalitetskontroll og mye mindre materialsvinn. Og ingen fukt inn i huset. Med tanke på det velkjente fuktige vestlandsværet, er det en stor fordel å produsere huset i et tørt fabrikklokale. Når byggetillatelse foreligger, kan du regne med ferdig hus i løpet av 4-6 måneder. Vegg og gulvelementene kommer ferdige til byggeplassen. De heises på grunnmuren og monteres på 1–2 dager. Taket monteres og tekkes de neste 2–3 dagene. Etter bare 6 dager er huset tett. Så starter de innvendige arbeidene med lokale firmaer innen elektro, vvs og ventilasjon.

 

Lavere pris

Det er mange fordeler med å bygge boligen på denne måten, mener de to brødrene i Global Hus. Det er kort byggetid, og tilsvarende lave kostnader med byggelån. Kvaliteten på huset er høyere enn ved ordinær byggemåte. I tillegg er kostnadene med produksjon i Litauen lavere enn i Norge. Det betyr at kunden får sitt drømmehus til lavere pris.

Har kjøpt egne tomter

– Vi har valgt å kjøpe egne tomter og har nå flere prosjekter som skal påbegynnes i løpet av året. Vi ferdigstiller en enebolig på Mariero i løpet av sommeren. I tillegg har vi to store flotte funkisboliger på Vaulen som snart får oppstart. I løpet av høsten skal vi også bygge en fantastisk klassisk enebolig, på en flott tomt på Eiganes. Alle hus tegnes unikt og bygges i fabrikk i Litauen. Og monteres deretter hurtig på byggeplassen. Vi bygger med andre ord innendørs, og monterer utendørs. På denne måten reduseres muligheten for fuktskader, og kunden får høyere kvalitet og lavere kostnader, avslutter Ebrahimi.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no