ANNONSE

HANDEL & SERVICE

planlegging, gjennomføring, oppfølging


Montér tilbyr alltid det du trenger av faglig hjelp

Tekst og foto: Svein Kåre Edland


Publisert: 16.05.2015

Anne May Fuglestad er malingseksperten hos Montér Bryne.


Fakta:

Montér

Hva:

Landets ledende byggevarekjede


Aktuell med:

Tilbyr faglig hjelp


Kontakt:

Arne Ree, Beate Ingebrigtsen eller Anne May Fuglestad, tlf: 47 68 86 00 


Web:

www.monter.no

Når våren endelig kommer, er det mange som kribler i fingrene med utendørs prosjekter. Montérkjeden satser stort på å ha flinke fagfolk som kan hjelpe kunden. Hva skal du gå i gang med denne sesongen, og hva slags faghjelp har du behov for?

– Akkurat nå er det mange som skal i gang med småsnekring og byggeaktiviteter, sier daglig leder Arne Ree. Han er sjefen på byggevarehuset Montér på Bryne. – Alle Montér butikkene har et svært stort utvalg av alt du trenger når du skal jobbe i hagen eller pusse opp, men i tillegg er det svært viktig for oss å få fortalt at vi har mange medarbeidere med høy kompetanse og lang erfaring. Når du skal utføre arbeid på huset ditt, er det godt å ha noen du kan spørre. Vi satser alltid på å kunne gi sterk faglig rådgiving som en del av vår service. I tillegg er vi opptatt av at alle våre produkter skal ha høy kvalitet, og være fra kjente seriøse produsenter og leverandører.

Har du en skisse?

– Vi nordmenn liker oss når vi kan være ute. Straks vårsolen gir et snev av varme, trekker vi ut på balkonger og terrasser for å nyte livet og etterlengtet sol. Mange har en idé om hva de skal bygge. Det kan være ny terrasse, pergola i hagen, garasje, bod, gjerde eller påbygg på huset. Dersom du har en grovskisse, kan vi lage en beregning over hvor mye materialer du trenger. I tillegg hjelper vi deg med å finne den beste løsningen. På større prosjekter bruker vi den sentrale tekniske avdelingen på Sandnes. Dersom du trenger å kutte materialene, har vi gode sager som vi kan stille disponible for kunden, eventuelt at vi gjør sagejobben for kunden. På våre nettsider er det en egen garasjekalkulator hvor du kan tegne og beregne hvor mye den enkelte garasje koster. For å gi deg en idé om hvordan garasjen kan se ut, ligger det på nettsidene 16 eksempler på forskjellige typer garasjer, sier Ree.

Stort utvalg på trelast

– Montér har veldig mange byggmestre som kunder, og da er det helt nødvendig å ha et stort utvalg av trelast. Det nyter også forbrukerne goder av. I vår trelasthall kan du kjøre bilen inn i selve hallen, velge ut de materialene du trenger, og legge de rett i bilen eller på hengeren. Fordelen er at du står tørt og i ly av skiftende vær og vind. Vi har også et eget temperert rom for listverk med stort utvalg. For at du skal ha et godt resultat med oppsetting av lister, er du avhengig av at listene er i romtemperatur. Det finner du i det nye varehuset, sier Ree.

Trenger huset ditt ny kledning?

Våren er den tiden når mange går i gang med å skifte kledning på boligen. Den utvendige fasaden på boligen er viktig. Det gjelder både med tanke på hvordan den ser ut, og hvilke funksjoner kledningen har. Fasaden skal i tillegg til sitt utseende være med å sikre boligen mot vind og vær. Underkledningen skal sammen med fasadekledningen sikre boligen mot fuktighet, trekk og kulde. Når du bruker en utlektet, luftet og drenert kledning er det mulig å oppnå to-trinns tetting av veggen. Vann som driver inn bak kledningen, blir drenert ned og kledningen tørker raskt ut pga. sirkulasjonen i luftespalten.

Parkett og vinduer

– Vi har et stort utvalg av parkett, forteller butikksjef Beate Ingebrigtsen. – Tendensen er at kundene ønsker mer eksklusiv plank. Mange kunder har en idé om hva de vil ha, men vi hjelper kunden med å finne den rette parketten som også tar hensyn til farger og inventar i rommet. Når det gjelder vinduer har det skjedd store endringer i produktene de siste årene. Det viktigste er at isolasjonsverdien har blitt høyere. På vindu fra produsenten Gilje har vi 30 % rabatt på prislisten for våre kunder.

Spør oss om pris

– Ta mål av vinduene, så skal vi raskt gi deg en pris på vindu som har den kvaliteten du trenger, sier Beate til Lokalavisen. – For å få best mulig resultat er det ofte en fordel å bruke en erfaren håndverker. Mange dyktige håndverkere er proff-kunder hos oss, og vi hjelper deg gjerne med å få kontakt med håndverkere som kan ta selve monteringen. Avtalen gjøres direkte mellom kunden og håndverkeren.

Belegningsstein og utemiljø

Dagens utvalg av belegningsstein, heller, kantstein og murer spenner seg over et vidt spekter. Det finnes utallige løsninger for å skape den rette løsningen og atmosfæren i hagen eller på gårdsplassen. Det vil alltid lønne seg å ta utgangspunkt i bygningstype, farge og form før type belegningsstein skal velges. Stilen på huset og typen areal det skal legges stein på er avgjørende for valg av belegningsstein. En eldre stil på huset krever en tradisjonsrik, klassisk stein, mens et nyere hus tåler mer moderne former. Dagens stein har et tiltalende utseende med mange variasjoner i både farger og mønster. Den er sterkere enn mange andre underlag, frostsikker og har stor fleksibilitet. I mange tilfeller er belegningsstein et prisgunstig alternativ.

Mange idé-kataloger

– Som Norges største byggevarekjede med 95 utsalg har vi en rekke kataloger som er ment å gi kunnskap og være til inspirasjon for våre mange kunder som skal i gang med bygging, rehabilitering og oppussing. Det kan være garasje, bod og driftsbygning eller tak og fasade. Innen gulv og vegg har vi stort utvalg. Alle katalogene kan du finne på våre hjemmesider på nettet, sier Beate Ingebrigtsen.

Kunsten å velge farge

– Å velge farge er egentlig litt komplisert, mener Anne May Fuglestad. Hun er den som er ansvarlig for alt som har med maling og farger å gjøre, og har mange års erfaring med samme oppgaver. – De fleste har gjerne en idé om farge, men alle fargene har så mange nyanser. Det gjelder å finne den rette kombinasjonen. Å se en farge på et lite fargekart oppleves på én måte. Å få den i hele stua gjør et helt annet inntrykk. I Montér har vi lang erfaring, og på hvert eneste byggevarehus er det en malingsekspert som er flink med farger. Ved å velge spesielle farger, kan formen og inntrykket av rommet endre seg. Når du maler huset utvendig, kan det fremstå som natt og dag, avhengig av hvilken farge du velger. Derfor er farger veldig viktige når man skal forme omgivelsene vi bor i.

Hvordan vil du ha rommet?

– Hva slags virkning ønsker du at fargene skal ha på rommet? Ønsker du at rommet skal virke større, eller skal det være intimt og lunt? Visuelt skyver lyse farger veggene ut i rommet, mens mørke farger trekker dem inn. Ofte kan det gi spennende effekter å gi veggene forskjellige farger, kontrastfarger, for å gi mer liv og spenning i rommet. Hvor mye naturlig dagslys har rommet? Er det små eller store vinduer? Hva slags «kunstig» belysning finnes? Lyset påvirker fargene. Lyse farger i et rom med lite dagslys vil gi god lysopplevelse i forhold til mørke farger i samme rom. Vår fargekolleksjon gir deg både lyse og varmere farger, sier Anne May Fuglestad.

Utvendig maling

– Uansett om du skal male huset selv, eller få andre til å gjøre jobben, er det lurt i å sette seg inn i hvordan det skal gjøres, sier malingseksperten på Montér. – Mange bruker litt tilfeldige firma til å gjøre jobben, og da er det viktig at du også vet hvordan det skal gjøres fagmessig. Luftforurensing er en stadig viktigere faktor å ta hensyn til. Økende mengder nitrater og fosfater gir bedre vekstbetingelser for sopp og alger. Skal du male huset, må du passe på at huset er vasket og at det er brukt korrekt type vaskemiddel. Når du først skal male bør det holde i mange år. De beste malingsproduktene holder i 10–12 år. Det er arbeidet som koster, og da er det viktig at det blir gjort på rett måte, og med de rette malingsproduktene. I disse dager er det mange som står klar og skal male eller beise terrassene. Pass på at du ikke begynner for tidlig. Det må bli tørt, og du må bruke de riktige produktene.

Vi hjelper deg

– Det er viktig å planlegge jobben du skal gjøre. Vi hjelper deg gjerne med å lage en enkel plan for prosjektet ditt. Hvordan gjennomfører du grunnarbeidet? Finnes det noe du kan gjøre for å spare tid? Hvilke materialer, verktøy- og festemidler er nødvendig? Hvor lang tid må du beregne på de forskjellige fasene i prosjektet? Trenger du ekstern hjelp for å gjennomføre med godt resultat? Hva er budsjettet? Hvor mye kommer det til å koste? Vi er mange medarbeidere som står klar til å hjelpe, avslutter Arne Ree hos Montér på Bryne.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no