ANNONSE

NÆRINGSLIV

Er du lege, optiker, tannlege, advokat, ­revisor med ønske om å eie egne lokaler i Sandnes?

Tekst og foto: Svein Kåre Edland


Publisert: 30.05.2015

Denne eiendommen er på 1400 kvm og har sentral beliggenhet i Langgata. Her er det gode muligheter for bedrifter som ønsker å eie fremfor å leie.


Fakta:

Kaph Nærings­megling

HVA:

Meglerfirma innefor salg og utleie av næringseiendom


Aktuell med: 

Tilbyr eiendom med sentral ­beliggenhet i Sandnes sentrum. ­Eksponering ut mot byens mest ­attraktive handlegate.


Kontakt:

Arne Tårup tlf 959 89 231 
eller arne@kaph.no 


Web:

www.kaph.no

Du har helt sikkert tenkt tanken. Jeg trenger sentrale lokaler for min virksomhet, men må jeg leie av andre? Hadde det ikke vært bedre om jeg betalte leie til meg selv?

– Dette gjelder mange forskjellige bransjer, forteller Arne Tårup hos Kaph Næringsmegling til Lokalavisen. – Vi opplever stadig flere som vurderer å kjøpe eget lokale, og dermed bli herre i eget hus. I tillegg til at det er økonomisk lønnsomt, gir det også større frihet til å bestemme over egen bedrifts utvikling. For mange er dette tiden for å kjøpe, istedenfor å leie. Med lav rente kan det være mye å spare ved å kjøpe sine egne næringslokaler, sier den erfarne rådgiveren med lang fartstid i både Nordea og Sparebanken Vest. Akkurat nå jobber vi med et spennende bygg med sentral plassering i Langgata i Sandnes, og som kan passe for mange forskjellige bedrifter som jakter på eget lokale.

Kan bli «gratis» husleie

– Det som gjør det spesielt attraktivt nå, er blant annet de lave rentene, sier Tårup. – I dagens marked er det mulig å sikre seg langsiktige lån til svært lav rente. Ingen kan spå i fremtiden når det gjelder rente, men alt ligger til rette for historisk lave renter i mange år. Det gir muligheter. Mens bankene i 2014 var forsiktige med utlån til næringskunder på grunn av nye krav fra regjeringen til bankenes egenkapital, har trenden snudd. Bankene er nå mye mer positive når det gjelder å låne ut til næringsbygg. Når du kombinerer de lave rentene og utleie til andre eksterne aktører, vil du i mange tilfeller nesten ha gratis leie. Det er interessant for alle.

Langgata 1 – utstillingsvindu

– De fleste bedrifter ønsker å være der hvor det allerede er mennesker og kunder. Den eiendommen vi nå skal leie ut eller selge, har mange store fordeler. Plasseringen er fantastisk med eksponering på gateplan mot Sandnes sentrum sin gågate. Store vindusflater ut mot hovedgaten og inngang direkte fra Langgata. Like i nærheten er bedrifter som DNB, Sparebanken Vest, Akademiet, og motehuset Idland. Totalt er bygget på ca 1400 kvm fordelt på 4 etasjer inkludert kjeller. Grunnflaten er ca 400 kvm, og bindes sammen med en lys og romslig innvendig trapp. Bygget har heis. Fra eiendommen er det kort avstand til offentlig kommunikasjon med gode buss og togforbindelser.

Gunstig å spare i eiendom

– Ved kjøp av eiendommen vil dagens leieinntekter dekke rente­kostnadene ved et eventuelt kjøp. Dersom du greier å utnytte de ledige lokalene til eget bruk, eller ved en ny leietaker, blir regnestykket svært interessant.Gjenstående arealer er 300 kvm på gateplan, 300 kvm kjeller­arealer og noe ledig i toppetasjen. ­Dersom du selv har behov for lokaler på gateplan, er det et enkelt regnestykke. Det blir svært lønnsomt, og du ender opp med å eie en attraktiv sentrums­eiendom. Historisk har sparing i eiendom alltid gitt en svært hyggelig avkastning i form av løpende inntekter og verdiutvikling på selve eiendommen. Ved å eie lokalene unngår man usikkerheten rundt eiendommens framtid, samtidig som man selv bestemmer over utviklingen. I tillegg får man ta del i en eventuell verdistigning. Med tanke på skattereglene om avskriving av næringseiendom, gir dette en ekstra pluss i regnestykket. Mange eiere ser på muligheten for å selge bedriften sin i fremtiden. Med eget bygg har du muligheten for gevinst to ganger. Først ved å selge bedriften, og deretter med å innkassere husleie på en lang leiekontrakt fra bedriften som er solgt. Du vinner i alle ender, mener Arne Tårup.

By i stor vekst

Sandnes er den raskest voksende byen i Norge, og prognosen er 30–40 % ytterligere vekst de neste 25 årene. Kommunen har ambisjoner om at det skal etableres 15.000 nye arbeidsplasser i sentrum i samme periode. Langgata er nå i en periode med kraftig oppgradering. I løpet av august vil arealet utenfor denne aktuelle eiendommen være ferdigstilt med blant annet helhetlig granitt­dekke i gaten. Alt tyder på at beliggenheten bare vil bli bedre etter hvert som byen vokser.

Passer for mange

– Vi mener at denne eiendommen kan være en interessant mulighet for bedrifter i mange forskjellige bransjer, og vi oppfordrer interesserte til å ta kontakt. Vårt mål nå er enten å finne en bedrift hvor eierne ønsker å kjøpe eget lokale, eller å finne en leietaker som kan tenke seg å være leietaker i byggets første etasje som har flott eksponering ut mot Langgata, avslutter Arne Tårup fra Kaph Næringsmegling.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no