ANNONSE

SPORT & FRITID

Åpning av leirduebane på Skurve

Tekst: Pål Larsen

Foto: SRJFFPublisert: 30.05.2015

Åpningen av den nye leirduebanen til Stavanger og Rogaland Jeger og Fiskerforening på Skurve vil finne sted søndag 14. juni fra kl 12 til 16.

Norges største Jeger og Fiskerforening undertegnet 23. oktober 2014 kjøpskontrakt for leirduebanen på Skurve, tidligere Rogaland Jægerklubb. Stavanger og Rogaland Jeger og Fiskerforening ble stiftet i 1903, og vi har aldri eid en skytebane. Med andre ord kan vi for første gang i vår 112 år lange historie titulere oss som skytebaneeiere.

Vi overtok med dette et av Norges beste leirdueanlegg.

Vi disponerer 8 baner med totalt 60 kastere. Her kan du skyte når det det passer deg da banen er åpen for skyting 24 timer i døgnet dersom du har jegerprøven, medlemskap i Stavanger og Rogaland Jeger og Fiskerklubb og har tatt sikkerhetskurs. Sikkerhets­kurs er der hver mandag kl 18 på banen. Åpningsdagen vil vi kjøre sikkerhetskurs til halv pris. Duekort og sikkerhetskurs koster da til sammen kr 100.

Dette må jo feires, og vi vil derfor invitere alle interesserte til åpning av leirduebanen – slik at vi kan vise fram banen vår, og de som er interessert, kan få prøve den ut.

Vi starter kl 12 med en kort tale av leder i Stavanger og Roga­land Jeger og Fiskerforening. ­Åpningen avsluttes med skyting på ballonger av medlemmer i ungdomsgruppen i foreningen.

Ellers vil der være følgende aktiviteter på åpningen:

Kenneth Aspeseth

Vi er så heldige at vi til åpningen har fått tak i Kenneth Aspeseth, kanskje Norges beste trick­skytter. Han viser sitt forrykende show på åpningsdagen.

Aktiviteter, skyting

Åpningsdagen vil våre instruktører gi gratis instruksjon i hagle­skyting, og én vil få skyte fem skudd gratis. Dette er for personer over 14 år.

For de som har skutt lenge, blir det presskyting/leirdue­konkurranse med finale kl 14.30. Pris kr 50. Premie til den beste.

En populær aktivitet på banen er paintballskyting. Dette er en aktivitet for alle aldersgrupper, og det vil bli premiering av alle som treffer blinken.

Vi stiller med instruktører – så alle som har lyst, får prøve seg på luftgeværskyting.

En aktivitet vi har som kanskje ikke er så vanlig, er skyting med pil og bue.

Fiskeaktiviteter

Vi har lyst til på denne store dagen for oss å presentere skyteaktiviteter som er i ­foreningen.

Vi vil ha presisjonskast med slukstang for alle aldersgrupper. Her vil en dersom en er nybegynner, få veiledning. ­Konkurransen går ut på å treffe en blink, og alle som klarer det, får premie.

Fluekasting blir stadig mer populært i alle aldersgrupper, og de som ønsker det, vil få en enkel instruksjon i fluekasting.

Natursti

Vi vil ha en natursti som er for hele familien. Alle som deltar får en liten premie, og de er med i trekningen av tre større ­premier på slutten av dagen.

Feller og fellefangst er en fangstform som er meget populær. Vi stiller med folk som vil vise feller og forklare hvordan de brukes.

Stand

Vi vil stille med en informasjonsstand slik at de som er interessert kan få mer informasjon om Stavanger og Rogaland Jeger og ­Fiskerforening.

Norma og Nubben vil stille med stand. De vil ha åpningstilbud på jakt og fiskeutstyr.

Stavanger Røde Kors stiller med ambulanse som ungene kan få utforske. De har også med Anne-dukke, så dersom du ­ønsker det, kan du lære hjerte/lunge­redning.

Fakta

Stavanger og Rogaland Jeger og Fiskerforening åpner sin nye 
leirduebane søndag 
14. juni kl. 12–16

Det blir aktiviteter for hele familien.

Det blir salg av pølser, brus og kaffe.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no