ANNONSE

SPORT & FRITID

Større, råere, fetere!

Tekst: Pål Larsen


Publisert: 30.05.2015

Det blir folkefest med Stavanger Major i vågen 9.–14. juni Foto: FIVB


Stavanger Major er like rundt svingen og det i en helt ny innpakning. Med Swatch tilbake, nå sammen med Red Bull levner det liten tvil om at Stavanger er med på en storsatsning på et internasjonalt toppnivå vi sjelden ser maken til i Norge.

– Dette er bare starten. Vi har nå fått på plass de beste arrangørene i verden i første runde nå i 2015. Så vil vi gradvis bygge ­Majors-serien til å inkludere 10-12 fantastiske arrangement over hele ­kloden. Det var veldig viktig for oss å få med Stavanger fra starten av, jeg elsker ­Stavanger, sier Hannes Jagerhofer, CEO i Acts og representant for Red Bull.

Nok en Maaseide

Etter gjensynet med sanden i fjor, får vi enda et gjensyn i årets utgave av turneringen. Nok en Maaseide er på vei inn blant ­eliten i sandvolleyen, nemlig Bjørn Maaseides datter Benedicte.

Vi skal spille Country Quota, og den skal vi selvfølgelig vinne, smiler Maaseide

Hun spiller sammen med tidligere tysklandsproff Hanne ­Haugen Aas og håpet i oppkjøringen var at de skulle få sjansen til å få et Wild Card til hoved­runden, men ser realistisk på årets sesong og er fornøyd med en plass i Country Quota. Selv med bare noen få måneders satsning bak seg har de helt klare mål for karrieren.

Vi startet å satse for alvor i ­desember 2014, og vi er helt klare på at vi skal til OL i 2020. Stavanger kommer såpass tidlig i år at det å spille hovedrunde nok var for tidlig, men vi har jo likevel sjansen til å spille oss inn, sier hun.

Gode prestasjoner i Nordisk

De deltok i sin andre turnering sammen i Danmark forrige helg og kom på en respektabel 7.plass.

Vi hadde jo håpet å komme litt høyere, men vi ser veldig positivt på resultatet. Spillemessig har vi forbedret oss enormt fra forrige gang vi spilte turnering.

De to jentene klarte å slå ­ingen ringene er de finske jentene ­Nystrøm-Nystrøm i turneringen, som er ranket som nr. 58 i ­verden.

Presterer med publikum

Målet for country quota er å vinne og komme seg inn i ­kvalifiseringsrunden, men når de først har kommet dit mener de det blir tøft.

Dette er en Majors-turnering. Verdens beste lag stiller opp og det betyr at kvaliken også blir beintøff. Jeg pleier å prestere med mye publikum og når det i tillegg er hjemmepublikum blir det uansett kjempegøy å spille. Hanne er jo vant med masse publikum fra profflivet i Tyskland, så vi er jo selvfølgelig ­optimistiske, men også realistiske, sier hun

Langtidsvarselet sier sol under hele arrangementet og turneringsleder Sveinung Byberg er ikke i tvil

I fjor gjorde vi et vellykket comeback, i år tar vi det et steg videre. Ta turen og opplev festen du også!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no