ANNONSE

REISE

drømmetur til kina: 11 dagers rundreise – alt inkludert! 
30. september – 10. oktober 2015 gir deg minner for livet!
 NB! ekstratur grunnet stor pågang!


Elvecruise på Yangtze, 
til Xian og Beijing

Tekst: Pål Larsen

Foto: Colourbox og Pål Larsen


Publisert: 13.06.2015

Fakta:

Reise­companiet


Et selskap i Connections-gruppen


Hva:
Stor operatør innen leserturer


Aktuell med:
Rundreise Kina: 

11 dagers rundtur med ALT inkludert! 

30. september -– 10. oktober 2015


Kontakt:
Sentralbord: 22 42 70 44


Web:
www.reisecompaniet.no/reise/kina

Her er alt pakket og klart! Fly fra Stavanger, alle flyvninger innenriks, all overnatting, alle måltider, en utflukt per dag under elvecruiset, flotte opplevelser i hver by, norsk reiseleder – ja til og med visum er inkludert i denne pakken! Du trenger bare å melde deg på!

Den mektige Yangtze-elven er en pulsåre som binder sammen regioner med svært ulike kulturer, språk og kjøkken. Fra sine kilder i de majestetiske fjell på grensen til Tibet, gjennom det gamle keiserriket til den ender sitt løp i Gulehavet ved Shanghai, har den tilbakelagt mer enn seks tusen kilometer. Vårt flytende hotell på elven er 5 stjerners cruiseskipet «MS Yangtze», og fra vår private balkong kan vi se at utsikten forandrer seg hele tiden. I et rolig tempo seiler vi gjennom et landskap med en magisk skjønnhet, dramatiske raviner og steile klippesøyler, pagoder, paviljonger og bambusskoger med et sjeldent dyreliv. Et tretusenårig kulturlandskap møter moderne tid i det imponerende sluse- og damanlegget.

Vi skal også oppleve den eldgamle keiserbyen Xian, hvor de gåtefulle Terracottakrigerne har stått i givakt i mer enn to tusen år, Sommerpalasset og den kinesiske mur. Turen starter og slutter i Beijing – «byen som aldri sover» – med sine skyskrapere, luksushoteller og smarte dresser, men også med parker hvor den eldre generasjon spiller sjakk, parkerer sine sykler og lufter sine kanarifugler. Dessuten: Den forbudte by, Den himmelske freds plass, Sommerpalasset – og de berømte 9 millioner syklende. Høydepunktene står i kø!

 

Dag 1 – Avreise Stavanger

Turen går via København, og vi reiser natten over.

 

Dag 2 – Yichang & elvecruise på Yangtze

Fra Beijing går reisen videre med fly til Yichang, som er utgangspunkt for vårt elvecruise. Vi blir fraktet til havnen og går om bord i det flotte Yangtze River cruiseskipet og får tildelt lugarer, alle er utvendige med balkong.

 

Dag 3 – Cruise på Yangtze

Fra frodige terrasser hvor jorden dyrkes etter århundrelange tradisjoner, går turen oppstrøms, gjennom imponerende sluser med rolige elvepartier og travle havnebyer, hvor spontane markeder springer opp langs elven.

 

Dag 4 – Cruise på Yangtze

Vi seiler videre gjennom dette unike ravinelandskapet. Elven renner gjennom trange fjellkløfter – den første og lengste Xiling, er hele 76 km, den neste Wu er kjent for sine 12 fjelltopper og den tredje Qutang, er den mest dramatiske med fossefall og klippeformasjoner.

Dag 5 – Cruise på Yangtze

Under cruiset arrangeres mange utflukter, og programmet varierer noe. En utflukt går til sideelven Shennong hvor man blir manøvrert via små flåter på den stadig smalere og grunnere elven.

 

Dag 6 – Chongqing/Xian

Skipet ankommer Chongqing om morgenen. Her ender vårt cruise, og vi blir hentet for flyavgang til Xian, den gamle keiserhovedstaden. I Xian blir vi hentet og kjørt til vårt femstjerners hotell, Grand Metro Park, hvor vi skal tilbringe to netter.

 

Dag 7 – Xian & Terracottakrigerne

Keiser Qin, som samlet riket for 2200 år siden, ville skape et palass­anlegg og mausoleum, og en «hær» av 7000 soldater i full menneskestørrelse skulle vokte keiseren på hans evige reise. I tillegg ble et kavalleri av hester i full mundur og stridsvogner formet med unike detaljer i naturlig størrelse! Etter å ha vært begravet og glemt i mer enn 2000 år ble hæren oppdaget i 1974. En bonde skulle grave en brønn og fant en hatt av brent leire. Det var begynnelsen til en arkeologisk sensasjon, det mest betydningsfulle funn siden Tutankhamons grav ble oppdaget i 1923.

Dag 8 – Xian og Beijing

Etter lunsj reiser vi til flyplassen for reisen tilbake til Beijing. Vi blir møtt og kjørt til hotellet, Qianmen Jianguo Hotell.

 

Dag 9 – Beijing

Idag skal vi oppleve Kinas hovedstad. En rundtur tar oss med til Den himmelske freds plass, Palassmuseet og «Den Forbudte By» – det enorme palasskomplekset hvor kun keiseren og hans hoff hadde adgang. Her ble bl.a. filmen «Den siste keiseren» spilt inn. Om ettermiddagen skal vi se Himmelens Tempel, som anses å være Kinas vakreste bygning, omgitt av et nydelig parkanlegg.

 

Dag 10 – Muren & Sommerpalasset

Den kinesiske muren er mer enn 8000 km lang, og en gang ble den voktet av millioner av soldater. Muren ble bygget for å beskytte mot mongolske krigere for 2000 år siden. På veien tilbake skal vi besøke Sommerpalasset, en nydelig samling av paviljonger, palasser, templer og broer bygget for keiserfamilien.

 

Dag 11 - Avreise fra Beijing

Vår eventyrlige reise er over, og vi må forlate Beijing for avreisen til Norge. Sannsynligvis med kofferten full av minner fra en av verdens ­eldste sivilisasjoner.

Reisefakta
Pris alt inkl kr 22.900,-

Enkeltromstillegg kr 3.900,-


Påmeldingsfrist: 
«­Førstemann til mølla!»

INKLUDERT
• Fly Stavanger, Sola – Beijing t/r med SAS inkl. mat

• 3 innenlandsflyvninger i Kina inkl alle skatter

• All transport, utflukter iht program med norsk guide

• Under elvecruiset er en utflukt inkl per dag

• 4 netter på 5 stjerners cruise M.S. Yangtze

• 2 netter på 5 stjerners hotell i Xian

• 3 netter på 4 stjerners hotell i Beijing

• Alle måltider hver dag

• Visum til Kina (Verdi NOK 1.100,-)

• Norsk reiseleder er med under hele oppholdet


IKKE INKLUDERT
• Drikke til måltider

• Reiseforsikring

• Tips

• Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge


OVERNATTING
• Elvecruise: 
M.S. YANGTZE*****

• Xian: Grand Metro Park ­Hotel*****

• Beijing: Qianmen Jianguo ­Hotel****


FLYAVGANGER MED SAS
• SK1879: 30.09. 
Stavanger – ­København 1815–1930

• SK 995: 30.09. Købehavn – Beijing 2100–1155+1

• SK 996: 10.10. Beijing – ­København 1450–1840

• SK1876: 10.10. 
København – Stavanger 2040–2155


Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet, 
pris-/valuta­endringer og nok antall påmeldte.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no