ANNONSE

KULTUR

Stjernene strømmer til Humorhuset Stavangeren i høst!

Tekst og foto: Humorhuset Stavangeren


Publisert: 13.06.2015

Randi Tytingvåg Trio gir oss en stor musikalsk aften.


Pål Kvammen og Rune Bjerga. Trond Viggo og Tore Sagen. Randi Tytingvåg, Else Kåss Furuseth og Thomas Seltzer. Sally og Gretelill. Espen og Torfinn. Hans Morten Hansen. Hanne Boel og Knut Reiersrud. Per Inge og Han Inante. Også Dag Schreiner da. Aldri før har den tradisjonsrike revyscenen Stavangeren kunnet by på en mer rikholdig høstmeny.

Det starter allerede torsdag 3. september. Da kommer Tommy Tokyo på besøk. Tommy Tokyo har fått svært gode anmeldelser for sin første utgivelse på norsk. «Hev deg over det derre der» blir hyllet for sine sterke tekster og sine fine melodier. Til Stavangeren har Tommy Tokyo med seg Gøran Grini på piano. Det blir garantert en konsert for både ører og hode.

Enda mer Dag

Helgen 11. og 12. september blir det gjensyn med Dag Schreiner og suksessforestillingen: «Endelig Dag igjen». Forestillingen gikk for stappfulle hus hele høsten 2014, og nå skal Dag på turné i Rogaland. Han starter på Humorhuset Stavangeren. Så fikk du ikke sett Dag i fjor, eller har du lyst til å se han igjen – så har du sjansen 11. og 12. september.

Uken etter er det fullt program på Humorhuset Stavangeren!

Thomas Seltzer

Onsdag 16. september står litter­aturfestivalen Kapittel bak arrangementet «Amerikakontoret». Det er Thomas Seltzer som kommer med sitt Trygdekontoret-konsept. Gjester er blant annet Karl Ove Knausgård og Levi Henriksen som skal diskutere festivalens tema: Amerika.

Trond Viggo & Tore

Dagen etter, torsdag 17. september, blir det improvisert humor på scenen. Da kommer Trond Viggo Torgersen tilbake med sitt «Hvorfor det?» show. Denne gangen har han med seg Tore ­Sagen, kjent fra Radioresepsjonen og tv-suksessen Side om side. Konseptet er like enkelt som det er genialt. De to herrene inntar scenen og sofaen, publikum spør om det de lurer på, og så svares det etter beste evne. Det er ekstrem teatersport eller mental strikk­hopping, og du er garantert en helt spesiell kveld. Her er ingenting innøvd, her kan alt skje, og det skjer ­veldig ofte.

Randi Tytingvåg Trio

Fredag 18. september står i musikkens tegn. Etter stormende suksess under Mai Jazz setter Randi Tytingvåg Trio opp en ny konsert. Randi Tytingvåg har evnen til å fortrylle publikum med musikken sin.  Med et unikt sound og ekte historiefortelling har hun skapt seg et navn både nasjonalt og internasjonalt. Hun har en særegen stemme som spenner fra det lavmælte og fragile til det kraftfulle og råe. Tytingvåg er en sterk formidler med ekte tilstedeværelse.

Trine Lise Olsen

Lørdag 19. september er satt av til en meget sterk forestilling. Trine Lise Olsen vant konkurransen «Den norske humor» på NRK. I ettertid satte hun opp soloforestillingen «Æ har rætt» på Hålogaland teater. Det handler om å vokse opp som barnehjemsbarn i åttitallets Finnmark. Det handler om det å miste en far, om å miste en mor, om å miste en familie. Det handler om å finne seg selv, om å finne løsninger og om å få en ny mor når en trenger det som aller mest. Trine Lise møter verden med en bunnløs ærlighet. Både som utøver og menneske er hun utfordrende, overraskende, ikke så lite frekk og ikke minst varm. Forestillingen har fått seksere på terningen over hele landet.

Uken etter er det tid for konsert igjen på Stavangeren.

Knut Reiersrud

Knut Reiersrud har spilt inn plate med legendariske Mighty Sam McClain. Dessverre ble McClain rammet av hjerneslag og kan ikke turnere. Inn stepper norske Billie Van.

Billie Van får plutselig muligheten til å gjøre som Dusty Springfield – å spille fantastiske soullåter med supermusikere. Denne kvelden får du det beste av Reiersrud, McClain-låter og Billie Vans eget materiale. Og med Reiersruds rimelig potente band: David Wallumrød – keys, Nikolai Hængsle Eilertsen – bass, 
Bjørn Holm – gitar og ­Andreas Bye – trommer, kan det vel i grunnen ikke gå galt.

Etter høstferien blir det stor revypremiere med Pål & Rune

Da tar Stavangers to populære komikere, Pål Mangor Kvammen og Rune Bjerga, for seg Stavanger her og nå. Vi lever midt på solsiden etter år med utvikling og vekst. Vil det fortsette? Er det endringer på gang?

Med enestående humor og yr begeistring har de to komikerne gått i gang med å se på livet vi lever i oljehovedstaden. Begge to har velkjente typer som har sitt å si om dagens virkelighet. Begge to er ypperlige stand-up komikere klar til å kvesse pennen for dagsaktuelle kommentarer. Og slik det skal være i et ekte show før jul i Humorhuset Stavangeren: Et topp-orkester er på plass for å skape musikalsk fest og godstemning. Premieren er 14. oktober, og revyen spilles helt frem til jul.

Onsdag 28. oktober er det tid for konsert – da kommer danske Hanne Boel til byen!

Hun utvikler stadig sin karriere, og drar høsten 2015 på turné med en settliste som inneholder alle sangene som gjorde henne berømt. Sanger som: Don’t Know much about Love, Black Wolf, Talk It out, (I Wanna)Make Love to You og Light in Your Heart.

Hun har ikke noe nostalgisk forhold til tidligere hits, men nytolker dem samtidig som hun kombinerer utvalget med egne og andres sanger som står hennes hjerte nær.

31. oktober og 14. november blir det nye forestillinger med Misjonæren og hedningen

Per Inge Torkelsen og Torolf Nordbø har vært kamerater siden 1971. De har jobbet sammen politisk og på scenen, men de har ulikt religiøst ståsted. Per Inge er medlem av humanetisk forbund, mens Torolf er aktiv i kirken og har vært misjonær i Kongo, eller «misjo-nokså-nær» som Per Inge kaller det.

Revyen handler om deres to ulike verdenssyn, men mest om kjekke ting, om barndom og oppvekst og om god musikk. Med seg har de musikerne Kjell Rune Fjellheim og Torfinn ­Torsen.

En ny kvinne står på scenen lørdag 7. november: 
Else Kåss Furuseth

For endelig kommer Else Kåss Furuseth til Humorhuset Stavangeren med den gripende forestillingen «Kondolerer». Forestil­lingen balanserer humor og alvor i en åpenhjertig fortelling om livet. Dette er Elses egen historie om å miste både sin egen mor og bror i selvmord. Historien om hvorfor Else tror alle som ikke tar telefonen, er døde.

«Kondolerer» har gitt Else utmerkelser for sin åpenhet om et tabubelagt tema og ble nominert til Komiprisen som beste forestilling. Forestillingen har gjennom flere år gått for fulle hus på Nationaltheatret i Oslo, og er allerede sett av over 40 000. «Vi ler så tårene renner» skrev Dagbladet i sin anmeldelse av forestillingen.

Hans Morten Hansen 
kommer 4. desember

50 shades of Hansen ble en kjempesuksess for Hans Morten Hansen våren 2015. Høsten 2015 tilbringer Hansen på turné, og 4. desember stikker han innom gamle trakter på Humorhuset Stavangeren. De som ikke fikk sett den fantastiske forestillingen, bør kjenne sin besøkelsestid, som altså er 4. desember!

Helt til slutt:

Tradisjonen tro kommer det også nye forestillinger med fortellinger av Ajax før jul. Første søndag i advent, 29. november, står Sally, Gretelill, Torfinn og Espen på scenen igjen. I mellomtiden har Sally og Gretelill fått en fullt fortjent kulturpris av Stavanger kommune. Sammen med Torfinn Nag og Espen Hana lages det «ekta, stavangersk jula­stemning» i huset der så mange av byens befolkning har vært på juletrefest og basar. Ajax før jul spilles helt frem til nettopp jul.

Nå er bare å finne frem almanakken og krysse av datoer for en humoristisk 
og musikalsk høst!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no