ANNONSE

HUS & HAGE

Et gjennomtenkt hjem

Tekst: Agnete Bråtun 

Foto: Nicolay Woldsdal


Publisert: 13.06.2015

BEVISST BELYSNING: I stuen har Therese plassert spotene slik at skaper et lysmønster på veggene. 


Enkle triks kan hjelpe deg med å skape lekre blikkfang. Interiørarkitekt Therese Flate Knutsen forteller hvordan.

Therese Flate Knutsen (39) sitter i en grå sjeselong, med blikket vendt utover fjorden. Det var beliggenheten som var avgjørende da hun og familien kjøpte huset i Ålesund, som de flyttet inn i like før jul.

Nå er de midt i en oppussingsprosess. Kjøkken, stue og bad er ferdig. Therese, som er interiørarkitekt og blogger, går inn for å sette sitt eget preg på alle rom.

– Å planlegge oppussing er et prosjekt i seg selv. Jeg lager alltid et «moodboard» der jeg limer inn både fargeprøver, magasin­utklipp, tegninger og priser, sier hun.

På denne måten er det enklere å holde styr på alle ideene, i tillegg til at man ser dem i kombinasjon før man starter.

Historien

Beboerne har alltid en historie. Hvorfor ikke vise den fram? Therese foreslår å fylle en utvalgt vegg eller to med egne bilder, eller å lage en bildestige man enkelt kan flytte rundt.

Therese går bort til kjøkkenbenken, der hun har satt opp flere svarte rammer inntil veggen. Hun mener rammene kan ­fungere som et dekorelement i seg selv.

– Det skaper et mønster som gjør veggen mer spennende. Spesielt hvis ­hjørnene krysser hverandre.

Bøker og blader ligger på utstilling i den romslige stuen. Både som forhøyning på et bord og i en vinduskarm.

– Noen har brukt lang tid på å designe forsiden på bladet, så hvorfor ikke bruke den til noe?

Therese ser bort på den tykke bunken med interiørmagasiner og legger smilende til: – Det er ikke tilfeldig hvilket blad som ligger øverst.

Grønn trend

Ifølge 39-åringene er grønne vekster en del av vårtrenden. Hun mener formen på bladene kan være minst like dekorativ som selve blomsten. Selv har hun mange ulike grønne blader fordelt i fire enkle vaser på spisebordet.

– Jeg vet ikke hva alle heter, det er bare ulike planter jeg har funnet her og der, sier hun og kniper av et par visne blader.

Også på veggene er grønt en trend ­denne våren.

– Et malingsstrøk kan bidra til å skape en stor forandring, kommenterer interiør­designeren. Hun synes mange kan være litt mer vågale på dette området. For eksempel trenger man ikke å la det bli med én fondvegg når man maler med en ny farge – man kan like gjerne male hele rommet

– Mintgrønt vil komme mer og mer sammen med nordisk tre. Blander du disse to fargene, med en minimalistisk stil, kan du få et trendy uttrykk.

Ryddig bolig

– Oppbevaringsmuligheter får man aldri nok av. God oppbevaring bidrar til en mer ren og avslappet atmosfære i hjemmet, sier interiørdesigneren.

Hun har selv innredet med kjøkkenbenker fra IKEA – både som lesebenk ved vinduet og som baderoms­innredning. I tillegg har hun innebygget skap i stuen og på kjøkkenet. TV-en er dessuten skjult i en innebygd hylle på en svart vegg. På denne måten stjeler den minst mulig oppmerksomhet fra rommet.

I Ålesund-hjemmet har sunnmøringen dessuten fokusert på å samle de små ­gjenstandene i grupper. Hun danderer alt fra lys, bilder, blomster og nips ulike brett. Slik holder hun dekoren under stram kontroll.

Unikt og eget

Interiørentusiasten stryker over bord­platen på spisebordet. Hun forklarer at de fikk et stålverksted til å lage understellet. Bordplaten kjøpte de selv, og beiset den i ønsket farge.

– Det er billigere enn et designbord, og man får det akkurat slik man selv ønsker, sier hun. På badet har hun gjort det motsatt: Vasken er støpt etter egne mål, mens understellet er av den billige, men praktiske sorten.

Å blande nyanskaffelser med arvegods og gjenbruk er et nyttig tips fra Therese. Hun foreslår for eksempel å sette et gammelt bord med svungne former inn i et interiør som er mer stramt og moderne. Dette kan bidra til å skape personlighet i boligen.

Interiørblogg-heder

• Therese Flate Knutsen er en del av United Bloggers. Hun har siden 2012 blogget under navnet www.eyeondetails.blogspot.no , nå endret til www.thereseknutsen.no.

• Fikk prisen «Årets beste interiørblogg» for året 2014 på Vixen Blog Awards 2015.

• Er utdannet interiørdesigner. Startet sitt eget firma for ti år siden.

• Bor i Ålesund sammen med ektemann, datter (18) og sønn (13). Huset deres er bygd i 1958 og er på 200 m².


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no