ANNONSE

UTDANNING & JOBB

sonans utdanning midt i stavanger sentrum:


Forbedre karakterer fra videregående – 9 av 10 lykkes

Tekst: Pål Larsen

Foto: Paulo PaganiPublisert: 27.06.2015

Fakta:

Sonans ­Utdanning

HVA:

Stavangers ledende skole for ­privatister.


AKTUELL MED:

Opptak av nye elever i august. 


HVOR:

Haakon VII’s gt. 8

4005 Stavanger


ÅPNINGSTIDER:

Mandag til torsdag 08.00–21.00

Fredag 08.00–16.00


KONTAKT:

Rektor Christer Andersen

Telefon: 51 53 88 77

Mobil: 91 62 56 65

E-post: stavanger@sonans.no 


WEB:

www.sonans.no

Eksamensrettet under­visning fra lærere som brenner for faget sitt er kjernen i tilbudet fra Sonans Utdanning i Stavanger. Med 500 individuelle timeplaner er det den enkelte elev som er i sentrum – enten du vil ta opp fag, forbedre karakterer, bytte studieretning eller ta videregående på to år. Yrkesfaglig påbygg kan du ta om kvelden etter jobb. Du kan følge undervisning både i klasserom og via nettstudier. ­­Matematikk med teskje eller realfagskurs til ingeniørutdanning viser bredden i tilbudet.

Sonans Utdanning har spesialisert seg på undervisning som gir generell studiekompetanse og fag som dekker spesielle opptakskrav til videre studier på høy­skole og universitet. Skolestart er 17. august, men nye elever tas opp frem til 1. september.

Hva slags fag?

Matematikk med teskje for dem som synes matematikk er ut­fordrende, realfagkurs for ingeniør­utdanning for dem som vil bli ingeniører, fremmedspråk, psykologi, sosiologi m.m. ­Sonans tilbyr de fleste fag som er aktuelle for å styrke vitnemålet som privatist. Undervisnings­tilbudet er mer fleksibelt enn ved «vanlige» videregående skoler. Ved Sonans kan du velge mellom intensive kurs på 12 uker og kurs med lengre varighet. Dette gjør det mulig å legge opp et studieløp som passer med jobb eller andre gjøremål.

9 av 10 lykkes

– Hele 9 av 10 privatister som søker videreutdanning etter å ha gått på Sonans, får studieplass, forteller rektor Christer Andersen.

– Nøkkelen til dette er at under­visningen er svært eksamens­rettet. Skolens mål er å forberede deg best mulig til eksamen. Legger du inn din innsats, hjelper dyktige lærere deg frem mot målet. I tillegg får du opplæring i studieteknikk, eksamens­mestring, muntlige ­høringer, prøve­eksamen og kan fritt bruke skolens nettressurser. Til sammen gir dette deg et godt utgangspunkt til eksamen. Det forbereder deg og til høyere utdanning når den tid kommer.

Ingenting kommer av seg selv

– Vi krever mye, og vi gir mye, sier Andersen.

– Begge parter må bidra. Dyktige lærere legger grunnlaget, og så gjelder det å følge opp med solid egeninnsats. Fagene krever mye arbeid hvis resultatene skal bli bra. Det nytter som kjent ikke å stille til mesterskap uten å ha mengdetreningen som grunnlag. Frem mot eksamen må kunn­skapene spisses. Da er det opp til lærerne å trekke frem det viktige av den kunnskapen elevene har tilegnet seg, for at de skal stå best mulig rustet til eksamen. Vi er opptatt av å løfte mennesker – få dem til å fly, sier en entusiastisk rektor.

Sentral beliggenhet

Sonans Utdanning holder til midt i Stavanger sentrum, like ved siden av Breiavatnet. Skolen har moderne og trivelige undervisningslokaler med auditorium, klasserom og mindre grupperom. Busstopp like utenfor inngangsdøren – og jernbanestasjon rett borti gaten – er perfekt for de som foretrekker å reise kollektivt!

Forbedring av vitnemål – gratis rådgivning

Vi har alle ulike forutsetninger. I elevens første møte med Sonans tilbyr skolen en gratis rådgivings­samtale der de kartlegger ­ønsker og behov for så å legge en plan for hvordan målene kan nås. F.eks. hvordan du kan for­bedre vitnemålet ditt? Hva med ­videre ­studier, fa­g­kombinasjoner, poeng­­­krav, studieteknikk, lån og stipend?

Dyktige lærere

Uansett internett, multimedia eller lærebøker – læreren betyr fortsatt svært mye for læringsprosessen. Andersen forteller at skolens lærere ansettes med omhu.

– Vi legger stor vekt på engasjement, faglig dyktighet og evnen til å lære bort. Alle våre 14 lærere blir evaluert av elevene gjennom anonyme spørreundersøkelser to ganger i året. Resultatene er oppløftende: Hele 92 % er meget fornøyd med læreren sin, mens seks av ti gir læreren topp­karakter (Sentio Research, feb. 2012).

Finansiering

– Alle fagtilbudene ved Sonans er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om lån og stipend når du har skrevet kontrakt med ­skolen, sier Andersen.

JA, det virker!

Les her hva tidligere elever har sagt om sine studier ved Sonans Utdanning. 
For flere erfaringer – besøk oss på sonans.utdannelse.no

– Tanken på å komme inn på maskiningeniør til høsten er viktig. Og det å ha medelever rundt meg motiverer meg til å gjøre mitt beste.

Undervisningen på Sonans er jo lagt opp rundt eksamens­oppgaver. Nesten helt fra dag én, henvises det til tidligere eksamensoppgaver, sånn at vi ser hvor målet vårt er. 

Tessa

– Jeg har hele tiden hatt ­realistiske tanker om studiene og forventet ikke at Sonans skulle gjøre meg til et mattegeni, men det jeg har opplevd på skolen, er en god mestrings­følelse og det har gitt meg håp jeg ikke hadde før. Takket være mattelæreren på Sonans, setter ikke lenger faget de samme begrensningene.

RagnhildAnnonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no