ANNONSE

REISE

ørken, strender, fjell, oaser og markeder…


Ta åtte høstdager i Marokko!

Tekst: Pål Larsen

Foto: Colourbox / Reisecompaniet


Publisert: 27.06.2015

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

8 dagers tur til Marokko 

28. oktober -– 4. november 2015


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44


Web: 

www.reisecompaniet.no/reise/­eksotiske-marokko/

Marokko er landet som kan by på strender, snøbelagte fjell, ørken og oaser. Er du en av de heldige som skal få oppleve alt dette i oktober og november?

Se for deg skumringen i ­Marrakech med en enorm rødglødende sol som sakte forsvinner bak de snøbelagte Atlas­fjellene. Du sitter god og mett på hotellets takterrasse, med et glass deilig vin i hånden, meget fornøyd etter en spennende opplevelses­dag i Marrakech der du gjorde noen kupp på markedet. Kvelden er lun og mild…

Du vet at du i løpet av de neste dagene skal oppleve den fantastiske botaniske hagen, Majorelle, som var eid av den store franske moteskaperen Yves Saint ­Laurent, kjøring i Atlasfjellene med innblikk i berberlandsbyer, overnatting i beduinleir i ørkenen med besøk hos tuaregstammen, og ikke minst den lille og vakre kunstnerbyen Essaouira hvor blant annet Thorbjørn ­Egner fant inspirasjon til «Kardemomme­ by». Vi har håndplukket tradisjonelle overnattingssteder i marok­kansk stil – gled deg til ulike riader, flotte hotell og til og med et gammelt palass! Frister det? Bli med da vel!

Dag 1: Stavanger – 
Marrakech (M)

Vi reiser fra Stavanger på morgenen med Norwegian (via Oslo) til Marrakech med ankomst på formiddagen. Etter ankomst til denne sagnomsuste «kultbyen», kjører vi direkte til vår hyggelige Riad som ligger midt inne i Marrakech medina. Hotellet er bygget i marokkansk stil, med en liten hyggelig patio, restaurant og spa. Her skal vi bo i to netter. ­Felles velkomstmiddag på ­Restaurant Al Fassia.

Dag 2: Marrakech (F, M)

Marrakech er et lite stykke «1001 natt» hvor sansene pirres og nysgjerrigheten stimuleres. Folke­livet, markedene og fargene har en intensitet i seg som er helt uvant for oss skandinavere. Etter frokost utforsker vi medinaen, der de forskjellige kvarterene er fylt med fantastisk håndverk av alle slag. Basarene har varer for enhver smak og ikke minst enhver penge­pung. På den berømte plassen Djema el Fna syder det av liv fra sen ettermiddag og utover kvelden. Et eksotisk skue med gjøglere, slangetemmere, spåkoner, sangere og musikere, foruten et hav av salgsboder som tilbyr drikke og snacks av alle slag. I medinaen finnes blant annet det gamle kryddermarkedet. Vi vil få en innføring i marokkansk krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin. Etter lunsj (ikke inkludert) kjører vi hestedrosje for å se noen av de mest kjente monumenter fra Marrakech sin storhetstid; Koutoubia-moskeen og Bahia-palasset, melah og det jødiske markedet. Resten av ettermiddagen er fri til egne opplevelser. Ved solnedgang rusler vi ut på det sagnomsuste torget i sentrum. Her kan man smake på lokale delikatesser med sterke krydderdufter hengende i luften og lytte til musikernes rytmiske toner. Fra torget rusler vi til en av byens beste tradisjonelle restauranter, hvor vi får servert et deilig marokkansk måltid.

Dag 3: Marrakech – Ouarzazate (F, L, M)

Før turen går videre til Ouarzazate skal vi besøke den fantastiske botaniske hagen, Majorelle, som var eid av den store franske mote­skaperen Yves Saint Laurent. Senere forlater vi Marrakech for å begi oss på den vakre ferden mot Tich N`Tichka, det høyeste fjellpasset i Marokko på 2260 m.o.h. Den smale fjellveien går gjennom Høy Atlas med spisse fjelltopper og en fantastisk natur. Piknik lunsj og myntete på veien over passet. Vel fremme i Ait Ben Haddou, besøker vi denne flotte kasbahbyen, her blir det også tid til et besøk hos 80 år gamle Fatima for å se hvordan berberbefolkningen har levd gjennom generasjoner. Middag og overnatting på Riad Maktoub.

Dag 4: Ait Ben Haddou – 
Erg Cheggaga (F, L, M)

Med kurs mot Zagora og Erg Cheggaga reiser vi inn i tuaregenes verden – Afrikas kanskje mest myteomspunnede folkeslag. I M`Hamid, bytter vi buss mot landrovere og her, i det karrige området sydøst for ­Zagora og mot grensen til ­Sahara, lever fremdeles tuaregene eller «det blå folket» sitt tradisjonelle liv. Tilnavnet har stammen fått etter fargestoffet indigo som smitter av fra de vakre draktene og turbanene til kropp og ansikt. Med landrovere og lokalkjente reise­ledere begir vi oss inn i nærmest ukjente områder. Opplev solnedgangen i Sahara fra dromedarryggen, den liflige duften av kvinnenes brødbaking, smaken av dromedarkjøtt stekt over leirbålet til den fascinerende rytmen fra Guedra danserne, alt under Marokkos stjerne­klare himmel. Overnatting i telt i beduinleiren.

Dag 5: Erg Cheggaga – Foumzgid (F, L, M)

Eventyret fortsetter, i dag kjører vi gjennom Sahara, forbi Irikki innsjøen og videre til grensebyen Foumzgid. Her sjekker vi inn på hotellet, spiser lunsj og koser oss ved bassenget. Middag rundt bassenget.

Dag 6: Foumzgid – 
Taroudant (F, M)

Etter frokost fortsetter vi mot Tashnact, Marokkos mest spennende teppeby. Her kan du virkelig gjøre et kupp blant alle de fargeglade håndknyttede teppene. Her er det kvinnene som står for alle ledd i produksjonen; fra klipping av ull, karding, spinning og farging. Vi kjører forbi Talouine hvor vi kikker nærmere på safran­produksjonen, verdens dyreste krydder. Vi får et innblikk i hvordan den dyrkes, høstes og selvsagt drikker vi safran te. Dada Fatima åpner sine dører spesielt for våre gjester og med vanlig marokkansk gjest­frihet byr hun på urtete (det vokser basilikum, mynte, timian og mye mer i hennes lille urtehage i ­patioen), hjemme­lagede M’semmel og pannekaker med honning og olivenolje samt flere varianter av marokkanske småkaker. Etter dette besøket reiser vi videre over den fruktbare Souss-sletten til den gamle hovedstaden Taroudant, en av ­Marokkos eldste byer som fremdeles er omkranset av sin gamle bymur. Overnatting på deilige ­Palais Salam, et gammelt pacha palass med stort basseng og på­fugler i den store appelsin­hagen.

Dag 7: Taroudant – 
Essaouira (F, L, M)

Vår tur går sydover til Essaouira, akkurat der – vest for Mogador, (ifølge sjørøvervisa) hvor Kaptein Sorte Bill kjempet hele natten. ­Leonard Cohen, Jimi Hendrix og 70-tallets hippiegenerasjon elsket byen med måkeskrikene, dovne dønninger, lange strender og følelsen av at her går tiden litt saktere. Thorbjørn Egner fant visstnok inspirasjonen til Kardemomme by her, og det skjønner man når man vandrer rundt blant de hvite husene med blå tak. I hjertet av medinaen, 200 meter fra stranden ligger vårt hotell Al Riad Madina. Byens stolteste og mest tradisjonelle Riad er et arkitektonisk smykke fra 1871. I denne oasen av eleganse og springvann, dekorert med friske roseblader, kan du skjemme deg skikkelig bort. Navnet Essaouira, betyr «velskapt» på arabisk. Et perfekt navn på byen som, historisk sett er et lite Europa i Afrika.

Dag 8: Essaouira – Marrakesh (F)

I dag er det hjemreisedag, og vi spiser frokost før vi for­later Essaouira. Bussreisen til ­Marrakesh tar ca tre timer, og vi reiser via Oslo til Stavanger med ­Norwegian.

Reisefakta

Pris kr 14.900,-

(enkeltromstillegg kr 1.500,-)


INKLUDERT

• Fly t/r Stavanger – ­Marrakech via Oslo, med ­Norwegian

• Alle flyskatter

• Norsk, kunnskapsrik reiseleder

• Lokale guider

• All overnatting i delt ­dobbeltrom

• All transport ifølge ­program

• Alle utflukter ifølge ­program

• Frokost og alle middager

• Fire lunsjer


IKKE INKLUDERT

• Tips

• Reiseforsikring

• Drikke til måltider, samt noen lunsjer


FLYAVGANGER Norwegian

DY525: 28.10. 
Stavanger–Oslo 0815–0905

DY1698: 28.10. 
Oslo–­Marrakech 1030–1420

DY1699: 04.11. ­
Marrakech–Oslo 1505–2050

DY550: 04.11. 
Oslo–Stavanger 2200–2250


Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet, pris-/valuta­endringer og nok antall påmeldte.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no