ANNONSE

HUS & HAGE

Tillit og ­trygghet – fra ­første stund 
med ferdig­hus fra Älvsbyhus

Tekst: Solveig Brommeland

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 27.06.2015

Mye tid og penger ble spart da paret Kjell Rune Hellestø og Anne Brit Reke Sæther valgte ferdighus fra Älvsbyhus.


Fakta:

Älvsbyhus

Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.alvsbyhus.no

Det fremdeles nyforelskede paret Hellestø og Reke Sæther følte seg trygge på valg av ferdighus­leverandør allerede etter første møte med Älvsbyhus sin lokale representant.

 

 

Kjell Rune Hellestø hadde lenge gått med planer om å restaurere det gamle huset som sto på tomten hans på Skas og bar tydelig tegn på elde. Da han møtte Anne Brit Reke Sæther ble det fart i disse planene. Men paret oppdaget fort at det å totalrenovere det gamle huset, kunne komme til å koste betydelig mer enn de kanskje hadde råd til. For ikke å snakke om tiden det ville ta og alt arbeid de måtte påregne, i tillegg til belastningen som ville følge med det å bo midt oppi et stort restaureringsprosjekt.

Slik startet tanken for paret om å se nærmere på ferdighuskonsept som et alternativ til restaurering.

 

Fra forvirring til full klaff

De tok fatt på kartleggingen over tilbydere i markedet av ferdighus, og oppdaget stor forskjell på hva de ulike leverandørene kunne tilby. Særlig i forhold til hva sluttsummen ville kunne beløpe seg til, og hva de selv måtte belage seg på av egeninnsats. To viktige faktorer for paret ved valg av husleverandør.

– Det var rett og slett en jungel dette ferdighusmarkedet, sier Anne Brit. Desto flere leverandører de forhørte seg med, desto mer usikre ble de på om ferdighus var løsningen for dem.

Kjell Rune sin far kom til unnsetning da han viste dem en annonse i Lokalavisen om Älvsbyhus. De kontaktet Älvsbyhus sin lokale agent, Gard Grubstad, og kort tid etter første samtale dro paret til Sveio for å se nærmere på en av hustypene de kunne velge.

– Vi falt umiddelbart for huset vi fikk se ferdig oppført, og da var vi solgt, forteller Anne Brit med et smil. Design, innredningsløsningene, fast pris og full kontroll på alle kostnader fra første dag. Konseptet i sin helhet ble bare full klaff, ved første møte med Älvsbyhus, forteller paret.

 

Trygghet og pris

På spørsmål om hva som var viktig for dem da de valgte å gå for Älvsbyhus som leverandør av deres nye bolig, var tryggheten de umiddelbart opplevde ved møtet med den lokale representanten, det første paret nevner. Ærligheten i forhold til hver minste detalj ved de ulike valgene de måtte ta, var avgjørende. – Ja, det var nok det viktigste, tryggheten, sier paret. At Älvsbyhus kunne oppgi en fast pris for hele prosjektet, var svært viktig for Kjell Rune og Anne Brit, og tidsperspektivet var også en avgjørende faktor, all den tid det hastet for dem å få ny bolig på plass.

– Prisen er jo utrolig lav når du ser hva vi får levert, sier Anne Brit, i det paret viser Lokalavisen rundt i det snart ferdige huset av typen Snøhvit, med bruksareal på 100 kvadrat (samt en uinnredet 2. etg med bruksareal på 54 m2), til en pris på kr 2.380.000. – Dette var kostnadsoverslaget vi fikk av Grubstad og inkluderer alle kostander både til rivning av det gamle huset, oppsett av nytt hus, saksbehandlingskostnader hos kommunen, grunnmur/grunn­arbeid, rørlegger, utstikker etc. En komplett pris – alt inkludert! At det ikke har vært noen uventede kostnader som har dukket opp underveis i løpet av byggeprosjektet, har vært utrolig betryggende, forteller paret videre.

Anne Brit er kanskje mest imponert over «Wonder skapet» som hun kaller løsningen som styrer og balanserer varme, vann og ventilasjonen i hele huset. 
– Denne løsningen er jo bare fantastisk, sier hun i det hun viser Lokalavisen inn på grov­kjøkkenet hvor «Wonder skapet» er installert.

 

Fantastisk samarbeid

Samarbeidet med Gard Grubstad, den lokale agenten for Älvsbyhus, og deres underleverandører, har de opplevd som særdeles godt. De har hele tiden fått raskt tilbakemelding på det de har lurt på og blitt gitt god informasjon om fremdriften. Det at underleverandørene har vært fra lokalmiljøet, har Kjell Rune og Anne Brit opplevd som en ekstra trygghet.

Paret forteller avslutningsvis at de var klar over at de gikk for et lavpriskonsept og sjekket referanser og tilbakemeldinger om Älvsbyhus i forkant. De tok høyde for at det kanskje kunne dukke opp noen overraskelser underveis. Men det de har erfart gjennom hele prosessen, har overgått alt de både har lest og hørt om Älvsbyhus, på en særdeles positiv måte.

Paret som flytter inn i sitt nye hjem 6. august, kan anbefale ferdighusløsningen Älvsbyhus tilbyr, på det varmeste! De inviterer også Lokalavisen tilbake til høsten for å se hvordan de har fått det i sitt nye hjem.

 

Se video av husbyggingen her

Følger du linken vil du få se en film av selve monteringen av huset til Kjell Rune og Anne Brit.

– Filmen er en innflytningsgave til min mor og Kjell Rune fra DroneMannen, forteller Chris Robin, som er Anne Brit sin sønn og eier av selskapet DroneMannen som er under etablering i disse dager.

http://www.lokal-avisen.no/info.php?id=5703

Ny enebolig til kr 1.486.000?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 27.06.2015

Er du på jakt etter ny bolig? Kan du få tak i en tomt? Da skal du ta deg tid til å lese denne artikkelen, og se hvilke muligheter som finnes.

 

 

– Vi bygger hus på en helt annen
måte, sier Gard Grubstad i ­Älvsbyhus til Lokalavisen.

– Det siste året har vi fått mange nye kunder fra Rogaland. Vår forretnings­idé er å selge og ­produsere ferdig monterte trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. ­Nøkkelen er å tenke industrielt, og produsere boligene inne i våre fabrikker. Selve monteringen tar bare noen få uker. Vår måte å bygge på gir mange fordeler. Den tradisjonelle måten å bygge på i Norge er å bygge alt utendørs. Bit for bit i all slags vær. Her på Vestlandet vet vi hvor utsatt vi er med regn og nedbør. Vi bygger alt innendørs i en tørr og varm fabrikk med en effektiv og spesialisert produksjon. Vi utfører til og med elektro og rørarbeid på fabrikken. ­Gjennom mer enn 50 år har vi levert over 35.000 boliger i de nordiske landene, sier Grubstad.

 

Rask montering

– Når modulene kommer til 
byggeplassen, tar det bare noen få 
timer før de er satt sammen og er i ly for vær og vind. Dette er en viktig årsak til den høye kvaliteten i husene våre. Älvsbyhus er et såkalt modulhus. Det bygges i store klosser med gulv, vegger og innertak. Alt som er mulig å fullføre på fabrikken, fullføres der. All el og VVS er for eksempel installert. På samme måte er bad og vaskerom helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen. Det som gjenstår å gjøre når huset er på plass, er maling, tapetsering og gulv i resterende rom. Dette utføres også av Älvsbyhus og er inkludert i prisen, forteller han.

 

Mange varianter

Det finnes totalt 11 bolig­typer som varierer i størrelse. De ­minste har et areal på 80 kvm med uinnredet loft på 45 kvm og koster bare 
kr 1.486.000. Det er inklusiv moms og ferdig montert. Det 
inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitets­leverandøren Bosch. Det største huset har et samlet areal på 184 kvm hvor 64 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 1.820.000. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer.

 

Gunstig oppvarming

– Luftvarmepumpen er standard i husene våre, og leveres av kvalitets­leverandøren Nibe. Den har en stor og kraftig kompressor som kan dekke energi-
behovet i en bolig på opptil ca. 200 kvm. Varmepumpen gir huset 
varme, varmt vann og ventilasjon. Driften er svært økonomisk, og varmeeffekten er svært høy. Husene våre har derfor et svært lavt energiforbruk. Vi har lang tradisjon for å bygge hus for det nordlige klimaet med lange og kalde vintre. Alle hus som forlater våre monterings-
anlegg, er derfor godt forberedt på 
vinterkulden. Husene er godt 
isolerte, samtidig som de har god og velfungerende ventilasjon. Med varmepumpe og vannbårne 
radiatorer reduseres opp
varmingsutgiftene, samtidig som miljøet spares. Det er bra både for miljøet og for kjøperens lomme-
bok, sier Grubstad.

 

Bare én leverandør

– Det er enkelt og trygt å kjøpe et Älvsbyhus. Du trenger bare én avtale for hus og standard grunnmur. Både materiale og montering er inkludert i prisen. Vi har ansvaret for hele hus­byggingen, fra fundament til ferdig hus. Ettersom vi kontrollerer hele byggeprosessen, kan vi gi 12 mnd fastpris fra signering av bestillingsavtale. I tillegg kan vi 
allerede nå avtale leveringsuke for din bolig. Älvsbyhus er pålitelig, har god kvalitet og har solid økonomi, forteller Grubstad.

 

Gunstig betaling

– Med hus levert fra oss slipper du byggelån, sier Grubstad.

– Vi har svært fordelaktige ­betalingsvilkår. Du trenger ikke betale noe forskudd, og den første betalingen skjer den dagen huset settes på muren. Resten betales ved overtakelse 7 uker etterpå. Det eneste som må betales før hus­leveransen, er de eventuelle ekstra­bestillinger som legges inn etter at kontrakten er under­skrevet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no