ANNONSE

REISE

syv dager i august: en stor opplevelse – også for ganen


Bli med på rundreise i fire land

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Colourbox


Publisert: 27.06.2015

Denne turen gir flotte opplevelser for sjel, kropp og gane i fire land med fantastisk natur, historie og sannsynligvis herlige temperaturer.


Fakta:

Sør-Vest 
reiser
Aktuell med: 

Spennende rundreise gjennom 
fire land i mellom-Europa


Kontakt:

Torgveien 15C, 4016 Stavanger


Booking: 

Telefon 51 82 02 10 


Web:

www.sorvestreiser.no

Dette er en reise hvor vi får teste smaksløkene i hele fire ulike land: Østerrike, Slovakia, Slovenia og Ungarn. Her mixer vi virkelig severdigheter, turist- og naturopplevelser med mye god mat & drikke. Vi opplever landene både fra buss, til fots og fra båt. Alt-i-alt en innholdsrik tur hvor vi opplever mye.

Dag 1 – Wien er første reisemål

Reisen starter på Stavanger lufthavn Sola, og vi reiser til Wien i Østerrike, med mellomlanding. Transfer til vårt hotell, hvor vi har middag om kvelden.

Dag 2 – Kultur, mat og historie

Dagen passer perfekt til å utforske Wien. Den første delen er sammen med lokalguide som forteller om kultur og historie. Og vi prøver den tradisjonelle Sachertorte, som er en kulinarisk delikatesse fra Wien. Sammen med en «Wiener Melange» (en kaffetype) er vi sikre på at alle får en flott gane­opplevelse. Ettermiddagen til fri disposisjon.

Dag 3 – Båttur til Slovakia

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og drar til Slovakias hoved­stad med Twin City Liner, en behagelig katamaran. Vi cruiser nedover elven Donau til Bratislava. Vi ankommer tidlig ettermiddag og får en liten spasertur med lokalguide. Videre går turen til vårt bestemmelsessted: Neusiedl-sjøen. Vi slapper litt av på rommene før vi møtes og går for å spise middag på en lokal restaurant, mens vi nyter solnedgangen.

Dag 4 – Unescos verdensarvliste

I dag venter en spesiell opplevelse. Vi skal krysse et av de mest populære feriestedene i Østerrike med båt! Området rundt Neusiedl-sjøen er på UNESCOs verdensarvliste. Fra Mörbisch tar båten oss til Ungarn, og vi får god anledning til å nyte det flotte landskapet. Fra Fertörakos drar vi til Sopron i den nord-vestre delen av Ungarn. Lokalguide viser oss den vakre byen, og vi spiser lunsj i en lokal restaurant, hvor vi får servert ekte gulasjsuppe, med salat til og ekte ungarsk dessert. Etter lunsj kjører vi gjennom Burgenland og Steiermark før vi ankommer Graz.

Dag 5 – Mange restauranter

Ikke spis for mye til frokost, for vi skal ut på tur med lokalguide, og dette er en kulinarisk spasertur hvor vi smaker alt fra typiske «Käferbohnen» til gresskarfrø-olje. Lunsjen foregår i tre ulike restauranter hvor vi spiser en rett i hver restaurant. Etter­middagen er til egen disposisjon.

Dag 6 – Vinsmaking og flotte opplevelser

Visste du at Østerrike har sitt eget «Toscana»? Dette skal vi besøke i dag. Sør-Styria er kjent for sine fantastiske viner. Her kjører vi gjennom «vingaten» med flott utsikt til vinrankene. For å gjøre oss opp en egen mening om vinen, får vi en guidet tur gjennom vinkjeller hvor vi får smake på godsakene. For å kunne sammenligne kvaliteten på vinene, tar vi turen over grensen til Slovenia. Turen tar 10 minutter, og vi besøker vinprodusenten Dverie-Pax i Jarenina. Lunsj skal vi spise i Maribor. Tilbake i Graz har vi resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 7 – På vei hjem

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og drar tilbake til Wien hvor vi har ettermiddagsfly hjem til Stavanger, via Frankfurt.

Reisefakta:

Avreise: 04.08.

Retur: 10.08.

Pris: Kr 12 490,-


Prisen inkluderer:

• Reiseleder fra Sør-Vest reiser

• 6 overnattinger med frokost

• 2 middager

• Besøk i Bratislava

• Guidet bytur i Wien

• Båttur fra Mörbisch til Ferörakos

• Besøk i Sopron med lunsj

• Kulinarisk spasertur i Graz, 
inkl. 3-retters lunsj

• Besøk på gresskarfrø-olje ­presseri

• Vinsmaking i Sør-Styria

• Vinsmaking i Slovenia

• Besøk i Maribor med lunsj


Tillegg:

Enkeltrom: Kr 1150,-


Pass: Ja

Valuta: EuroAnnonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no