ANNONSE

MOTOR

Få sjekker før bruktbilkjøp

Tekst: Jan Harry Svendsen


Publisert: 27.06.2015

VÆR NØYE: Jan Ivar Engebretsen i NAF anbefaler at man sjekker bruktbilen nøye før man kjøper. (Foto: Erlend Aas/NTB scanpix)

En av tre bruktbilkjøpere sjekker ikke serviceheftet før de kjøper bruktbil.

Kjøp av bruktbil er fortsatt et av områdene Forbrukerrådet får flest henvendelser på. Likevel er det mange som slurver når de kjøper bruktbil. En fersk under­søkelse fra KVD viser at så mange som én av tre ikke ­åpner serviceheftet før de signerer ­kjøpekontrakten.

Garanti

– Mange nyere bruktbiler er fortsatt dekket av garanti. For at den skal gjelde, må servicene være fulgt. Blant annet derfor er det smart å sjekke serviceheftet, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i NAF.

Han anbefaler bruktbilkjøpere å undersøke bilen nøye.

– Dersom du ikke selv er bilkyndig, anbefaler vi at du tar med deg noen som er det, eller at du tar en uavhengig kjøpstest av bilen. Det kan spare deg for ­mange penger, sier kommunikasjons­rådgiver Jan Ivar ­Engebretsen i NAF.

Ifølge undersøkelsen fra KVD, som er gjort blant ­svenske bil­kjøpere, er mange opptatt av å sjekke bilen for rust og for ­skader på dekkene. Få under­søker om bilen har oljelekkasjer eller andre alvorlige feil.

Skriv kontrakt

– Bilkjøp er for mange en stor investering. Likevel er det mange som ikke utfører nødvendige under­søkelser før de handler. Det kan skape unødvendige vanskelig­heter for deg som bilkjøper, sier daglig leder Vidar Lunde i KVD Norge.

Forbrukerrådet anbefaler at man alltid skriver kontrakt når man kjøper bruktbil. Dersom man finner feil, er ­anbefalingen at man gir selgere skriftlig ­beskjed så raskt som mulig.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no