ANNONSE

HUS & HAGE

ssov står for sandnes seng og varmesenter


Det er tid for å bytte til klebersteinsovn!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: SSOVPublisert: 15.08.2015

Fakta:

SSOV – Sandnes Seng og Varmesenter

HVA:

Butikk som selger Lappi Uuni ­klebersteinsovner (Finland) og Slepner senger (Tyskland/Estland) – merke­varer av høy kvalitet som nå ­presenteres på det lokale markedet.


AKTUELL MED:

Høsten nærmer seg – det er tid for å tenke oppvarming. SSOV har store utstillingslokaler som er gjort klar for å gi kundene en god opplevelse.


HVOR:

Eidsvollgaten 24, 4307 Sandnes – like bak Vitenfabrikken i Sandnes sentrum.


ÅPNINGSTIDER:

Mandag, tirsdag, onsdag & fredag 
kl 10.00 – 18.00

Torsdag kl 10.00 – 19.00

Lørdag kl 10.00 – 15.00


KONTAKT:

Telefon: 41772666

Butikk avd ovn Rolf / Taivo

Mobil: 91167571

E-post: post@ssov.no


WEB:

www.ssov.no

Høsten kommer. På markedet finnes mange forskjellige type ovner – det er slett ikke lett å velge. Hva prioriterer du – rask oppvarming, jevn varme, langvarig varme?

Det er et kjent faktum at kleberstein har svært gode varmelagrende egenskaper – noe som gjør den ideell for bruk i ovn/peis. Den høye spesifikke varmekapasiteten gjør klebersteinen unik, og den er derfor et svært effektiv materiale for anvendelse i ildsteder.

SSOV på Sandnes har ovn/peis med kleberstein tvers igjennom! Det er butikken muligens helt alene om.

Saken er nemlig den at når det gjelder klebersteinsovner, har de fleste modellene en metallinnsats som er bekledd med plater av kleberstein.

SSOV derimot, selger klebersteinsovner bygget på kakkelovnsprinsippet. Det vil si at ovnen er laget av kleberstein tvers igjennom. Varmen og røyken blir ført i kanaler gjennom hele ovnen – slik at du får nyttegjort varmeenergien på en helt annen måte. Dette er faktisk ganske unikt.

Kleberstein har spesielle egenskaper

Steinen er varmelagrende og gir lav overflatevarme. Den er unik fordi ingen stein er lik. Da kleberstein er porøs, trekker den til seg varmen og avgir den sakte. Jo mere kleberstein det finnes i eller rundt ovnen, dess mer varmelagrende og fyringsøkonomisk er den.

En massiv klebersteinsovn kan avgi varme i hele 46 timer etter at du har sluttet å fyre i den. Og med lav overflatevarme legger ovnen forholdene til rette for et meget godt inneklima. I prinsippet trenger du én oppfyring om morgenen og én om kvelden. Du vil da få en jevn og langvarig varme i boligen eller hytta.

Kleberstein tvers igjennom – det er ekte saker! Når steinen blir varmet opp, holder den lenger på varmen enn andre typer ovner med stålinnstas. Innehaverne av SSOV forsikrer om at de selger er klebersteinsovner av en helt unik kvalitet – ovnene er en stor nyhet i det lokale varmemiljøet.

Først i Norge med Lappi Uuni klebersteinsovner fra Finland

Lappi Uuni ovnene er designet i Finland av et erfarent team av eksperter som ved hjelp av det beste utstyret, avansert teknologi og lang erfaring utvikler den mest effektive interne luftmengde og maksimal termisk varme absorbering.

Ved produksjon av Lappi Uuni ovner er det brukt kleberstein som avverger fett, slik at det er lett å holde ovnen ren.

Ovnene fra Lappi Uuni har en indre del som er laget av kleberstein, og de er derfor varmelagrende og har gode bakeegenskaper. Ildstedets konstruksjon av kleberstein samler varmeenergi fortere enn keramisk teglsteinkonstruksjon, og frembringer jevn varm over lang tid.

Tester viser at etter 24 timer avgir ovnen fortsatt 50 % av varmeeffekten – og faktisk 25 % etter 46 timer – en av de få ovnene på markedet som har denne egenskapen.

SSOV er den eneste forhandleren i Norge av klebersteinsovner fra finske Lappi Uuni.

Tre modeller klebersteins­ovner står utstilt i Eidsvollgaten 24, Sandnes, 
i den såkalte Byhagen 
like bak Vitenfabrikken

SSOV har mange forskjellige varianter fra små ovner til store peiser med og uten en egen del for baking. Hva koster en slik ovn? Butikken har ovner fra 29.000,- og oppover. Montering og frakt kommer i tillegg.

Tar vi for eksempel hyttevarianten Møkki-matti, vil kun 6 kg ved kunne varme et rom på 40 kvm i 48 timer.

Anna S er en kombinasjonsovn for hus og hytte. Foruten å være ildsted, gir den bake-, koke- og stekemuligheter i et eget avlukke og har endatil kokeplate på toppen.

Konsta S er en peis/brødovn. I tillegg til oppvarming, kan du bruke ovnen til å lage mat og bakervarer – den gir til og med nok varme til å lage andre ovnsretter. Veden brennes ikke på den siden av ovnen der brødovnen ligger, det er nok å varme opp peisdelen.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no