ANNONSE

MOTOR

Strengere EU-kontroll

Tekst: Jan Harry Svendsen


Publisert: 15.08.2015

STRENGERE: I juni blir EU-kontrollene strengere, og nye kontrollpunkter føyes til. (Foto: Roger Hardy/NTB Scanpix)

Nye regler for EU-kontrollen gjør det lettere å gi biler bruksforbud fra 8. juni.

Hvert år gjennomføres det nærmere to millioner periodiske kjøretøykontroller i Norge, og i sommer ble innført det nye ­regler for kontrollene.

Husk ladekabelen

– Det blir endringer i kontrollpunktene, en helt ny kontrollseddel og en bedre og sikrere måte for oss å gjøre stikkprøver på, sier overingeniør Leif Magne Halvorsen i Statens vegvesen.

De nye reglene inkluderer også nye kontrollpunkter for elbiler. Derfor er det viktig at du tar med ladekabelen til elbilen din når den skal på EU-kontroll.

Ny kontrollseddel

Samtidig får kontrollseddelen en ny utforming. Med de nye ­reglene er det slutt på at alle kontrollpunktene vises. Etter om­leggingen blir man bare opplyst om eventuelle feil og mangler, og ikke om ting som er i orden.

Nytt er det også at det skal bli lettere for Statens vegvesen å ta stikkprøvekontroller for å sjekke at resultatet av kontrollen er ­korrekt. Ved alvorlige feil blir det dessuten anledning til å gi kjøreforbud i flere tilfeller enn tidligere.

– Det nye registeret, som ­startet opp den 8. juni, vil i større grad enn tidligere ivareta hensikten med kontrollene og sikre trygge og miljøvennlige kjøretøy uten for mye forurensning på norske veier, sier Halvorsen.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no