ANNONSE

MOTOR

De beste barnesetene

Tekst: Jan Harry Svendsen


Publisert: 15.08.2015

STOR TEST: Av 23 barnestoler i en stor test, var bare tre gode nok til at Forbrukerrådet anbefaler dem. (Foto: ADAC)


Bare tre barneseter blir anbefalt av Forbrukerrådet etter omfattende test.

Totalt 23 barneseter ble testet av den tyske bilorganisasjonen ADAC og det uavhengige testsenteret ICRT. Testen går for å være den grundigste gjennomgangen av barneseter for bruk i bil, og dessuten Europas største.

Ingen bakovervendte

Til topps i klassen for baby­stoler (0– 13 år) gikk Cybex Colud Q. Med 73 av 100 poeng for den beltefestede utgaven, og 72 poeng for varianten med Isofix-base, havner den likevel langt bak fjorårets testvinner. Da gikk nemlig Cybex Aton Q helt til topps med 81 poeng med Isofix-feste, og 79 poeng som fritt­stående modell festet med sikkerhetsbelter.

I klassen fra 9 til 18 kilo fikk nykommeren Maxi-Cosi Axissfix 67 av 100 poeng. Stolen er en kombistol, som kan brukes både bakover- og forovervendt. Ulempen med stolen er imidlertid at det kun kan brukes bakover­vendt til barnet har nådd 87 centimeters høyde. Dermed oppfyller den ikke ­anbefalingen fra ledende ­eksperter i Norge om at barn bør sitte bakovervendt så lenge som mulig.

Sterk nykommer

Blant beltestolene kom ­Britax Kidfix SL Sict og Cybex ­Solution M og M-fiks best ut, med ­henholdsvis 76 og 75 poeng. Godt gjorde også nykommeren Joie Trillo LX det, med 71 poeng.

Det er likevel setene fra Britax og Cybex som er de beste. I ­anbefalingene fra Forbrukerrådet kommer sju av de 20 model­lene de anbefaler fra Britax, mens seks kommer fra Cybex.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no