ANNONSE

Min mening

Min mening av Svein Kåre Edland, tidligere redaktør i Lokalavisen


Advokatyrkets tøffe hverdag

Livet er hardt for våre advokater

Nå streiker de

Honorarsatsen er for lav

Lønnen blir latterlig beskjeden

Tenk – bare kr 970 per time

Kan ikke leve av dette

Dekker ikke kostnadene

Gratis universitetsutdannelse hjelper ikke

Luselønn

Det er en skam at staten ikke vil betale mer

Champagne må erstattes med Prosecco

Før var det åtte retters middager

Nå blir det kanskje bare fem retter

De har det virkelig vondt nå

Neste års 1. mai tog kan få nytt innslag

Jeg lurer på hva parolen blir?

Fri rettshjelp

Mandag startet advokatforeningen en aksjon hvor de nekter å ta oppdrag fra staten i forbindelse med ordningen for fri rettshjelp. Det betyr at landets minst ressurssvake ikke får den bistand som de har krav på. Den mest ressurssterke gruppen i Norge skyver de svakeste foran seg i rettssikkerhetens navn. Og ­problemet er at kr 970 per time fra staten ikke er til å leve med for advokatene.

Skal vi synes synd på de?

Alle har rett til sin egen lønnskamp, men dette smaker dårlig. Det dirrer ikke akkurat i sympatifoten min. Advokatstanden er lønnsadelen i Norge, og ­ligger på toppen av de fleste statistikker. Advokatene burde stå i kø for å få disse oppdragene seilende på ei fjøl. Timeprisen som staten betaler er mer enn fair. Jeg kjenner mange advokater og har vondt for å tro at denne aksjonen støttes av hele advokatstanden. Timingen er i alle fall elendig. I en tid hvor alle strammer til, arbeidsledigheten øker kraftig, og utfordringene står i kø, burde advokat­foreningen hatt et annet fokus.

Domstolene får vurdere om det er hensiktsmessig å lage ordninger med plikt for de advokatene domstolen gjerne vil ha til fri rettshjelp. Jeg har mange gode ideer hvordan dette kan ordnes. Samtidig oppfordrer jeg fagforeninger og andre som har latt seg provosere av denne streiken, til å dra i gang innsamlings­aksjoner for de stakkars advokatene. Det trenger ikke være penger, men kanskje diverse rekvisita som ligger rundt omkring. Det gjelder å holde kostnadene nede når lønnen er så dårlig. Personlig kan jeg gjerne 
bidra med noen gamle ringpermer som jeg har 
stående i kjelleren. Ha en strålende dag.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no