ANNONSE

MAT & DRIKKE

original thai food take away i pedersgaten får skryt fra inn- og utland


Den genuine thai take away

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 29.08.2015

Vertskap er Khongkha og Kenneth Wongkham. Hun regjerer på kjøkkenet – han tar imot gjestene.


Fakta:

Original 
Thai Food

HVA:

Thai-mat på den «rektige måden». Take away/restaurant med gjennomført originale thai-retter på menyen. Råvarene kommer i all hovedsak fra Thailand. Take away og sitteplasser.


AKTUELL MED:

Har nylig flyttet lokalene 40 meter vestover i Pedersgaten – til hjørnehus med bedre plassering i bybildet ved Nytorget i Stavanger.


HVOR:

Pedersgaten 6b, 4013 Stavanger


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – fredag kl 15.00 – 20.45

Lørdag – søndag kl. 14.00 – 20.45


KONTAKT:

Telefon: 51 56 62 26

E-post: leikenn@online.no


WEB:

www.originalthaifood.no

Nærmere Thailand kommer du ikke her i distriktet! På hjørnet av Langgaten og Pedersgaten i Stavanger finner du nå spisestedet Original Thai Food. Navnet er ikke tilfeldig valgt – på dette kjøkkenet lages retter på nøyaktig samme måte som i Thailand, med ekte, originale råvarer direkte fra «Smilets land». Responsen har ikke latt vente på seg – kundene og gjestene er mer enn fornøyd!

Thailandske Khongkha og norske Kenneth møtte hverandre for 14 år siden. Da de giftet seg, tok han hennes etternavn – Wongkham – og hun bosatte seg i 
Norge. Her har de arbeidet i forskjellige bransjer, inntil de for fire år siden bestemte seg for å starte take away/restaurant med autentisk thai-mat og med 
hovedvekt på take away.

Grunnlaget for en slik tanke var det aller beste. Kokken Khongka begynte å lage mat sammen med sin far på markedet i hjembyen Surin i nordøst-Thailand da hun var 9 år gammel. Hun har med andre ord fått smakene, luktene og kunnskapen inn fra barnsben av – nå var det bare å gjennomføre all erfaring i praksis på et kjøkken i Stavanger.

Dermed ble Original Thai Food etablert 1. januar 2012 med ekteparet Khongkha og Kenneth som eiere og vertskap – hun er kokk og han tar imot kundene.

Så ekte thai som det går an 
på denne siden av kloden!

Kenneth forteller at de to hadde en klar forretnigsidé: – Planen var å skape en thai take away/restaurant med de opprinnelige thailandske smakene, fargene, luktene – og harmonien disse imellom. Rettene skulle lages så identisk som mulig med den maten som den vanlige thai-
lender spiser på sine koselige, små spisesteder. Det var helt 
bevisst å ikke «fornorske» maten, men å beholde den autentiske thailandske matopplevelsen.

Første skritt var å få tak i en god leverandør av originale pastaer, sauser, risnudler, krydder o.l. fra Thailand. Dette kostet litt ekstra, men vi skulle jo bygge opp en av Stavangers beste thai take away, og vi ville gjøre det så riktig som mulig. Resultatet ble en meny som vi var fornøyd med. Etter hvert gjorde vi som thailenderne gjør – vi tok bilde av den enkelte matretten, slik at kundene også kunne se hva de bestilte.

Gradvis vekst – flytting til nye lokaler

– Alle restauranter, hoteller og hus i Thailand med respekt for seg selv og landet har et eget thai-kjøkken, sier Kenneth videre. 
– Her blir woker, gryter, stekespader o.l. kun brukt til thai-mat, og dette har vi overført til vårt eget kjøkken. Thai-mat blir tilberedt over sterk varme, og de forskjellige krydderne og smakene setter seg i wok-pannen. Dermed kan vi stadfeste vårt stavangerske motto: «Ekte thai-mad på den rektige måden!»

Med råvarer fra Thailand og dyktighet på kjøkkenet får vi frem den fantastisk gode thai-smaken som vi nå er kjent for.

I juni 2015 ble vi Original Thai Food AS, og i løpet av forsommeren flyttet vi 40 meter vestover i Pedersgaten og inn i våre egne lokaler. Dette på grunn av synligere beliggenhet og større kapasitet på kjøkken og lager. Vi fikk også handicaptoalett og flere sitteplasser. I tillegg laget vi en ny og mer oversiktlig meny med bilder, en egen nettside samt en app. Da vi flyttet, var vi tre 
ansatte.

Etter åpningen 6. juni har det gått riktig bra. Vi er nå fem 
ansatte – pluss en halvdagshjelp – og det går nok mot en eller to medarbeidere til om ikke så lenge.

Fremgang og vekst skyldes en fantastisk god og kjempehyggelig kundekrets – i tillegg til ekte thai-mat som virkelig har slått an, sier Kenneth.

Skryt fra thailendere i byen – og nordmenn i Thailand

– Noen retter går det særlig mye av, forteller Khongkha, som 
regjerer fullt og helt på kjøkkenet. – Bestilling på nummer 37 svever stadig gjennom lokalene – det er vår mest populære kyllingrett. En annen favoritt er rett nummer 100, kjent som Pad Thai og som består av stekte nudler med kylling, kongereker, egg, grønnsaker og peanøtter.

Prisene er høyst overkommelige og ligger på 100 – 145 
kroner. Det gjelder take away som står for 90 % av omsetningen. Det er et pristillegg hvis du ønsker å spise på stedet. Fire bord gir god anledning til å 
komme en hel flokk.

– Vi får positiv respons på flere måter, forteller Kenneth. 
– Ikke bare kommer flere av byens thailendere stadig tilbake – det er jo flott i seg selv – vi får også telefoner fra folk som har vært hos oss og spist, og som sitter på restaurant i Thailand og bekrefter på telefon at rettene smaker omtrent likt! En slik respons er bekreftelse på at vi har lykkes.

Også vegetar og tofu

– Vi kan glede oss over å ha en stor vegetar/tofu kundekrets som setter pris på den innholdsrike menyen vår, sier Kenneth. 
– Faktisk kan hele 90 % av alle rettene våre lages som vegetarrett eller med tofu (soyabønner). Og hvis det er en spesiell type grønnsaker man vil ha byttet ut med en annen, er dette fullt mulig.

«Kunden har aldri rett!»

– Med en slik påstand har vi kanskje verdens frekkeste holdning til service, sier Kenneth med et smil. – Men dette er vårt fagområde – helt og holdent. Vi er 
genuint opptatt av å lage 
autentisk thai-mat. Da skal ingen 
komme å belære oss med «litt mer av det og litt mindre av det». Vi bestemmer, og vi vet hva vi holder på med. Bare kom og smak!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no