ANNONSE

KULTUR

Store smil på Humorhuset Stavangeren

Tekst: Randi SørensenPublisert: 29.08.2015

Thomas Seltzer


Høsten i Stavanger kan være både lang og våt. Derfor gjør Humorhuset Stavangeren sitt ytterste for at du skal kunne le deg gjennom stiv nordvest kuling supplert med tette regnbyger. Den tradisjonsrike scenen byr på et meget rikholdig høstprogram som bør kunne reparere humøret hos selv den mest tungsindige.

Husets daglige leder, Hans Petter Jørgensen, sitter i kontorlokalene som befinner seg i kjelleretasjen på humorscenen. Han er meget fornøyd med tingenes tilstand.

– Jeg kan med hånden på hjertet si at vi aldri tidligere har hatt et så variert program på Humorhuset Stavangeren. Vi har forestillinger som vil få latteren til å runge i salen, vi har show som garantert vil få frem en tåre i øyekroken og vi har konserter som bør få foten til å trampe takten. Jeg tror vi bør ha noe for alle denne høsten.

Lokal revy

Høstens storsatsing er revyen «Født på solsiden» som har premiere 14. oktober. Da slår løgnasene Pål Kvammen og Rune Bjerga seg sammen til en lattermild duo. Begge har hatt svært populære soloshow tidligere, og håpet er selvsagt at de to sammen vil betyr dobbelt så mange smil. I tillegg til den nye revyen kommer det også noen ønskerepriser:

Dag Schreiner hadde enorm suksess med forestillingen Endelig Dag igjen. Nå skal den på turne, og han starter med en helg på Stavangeren. Så fikk du ikke med deg revyen sist høst har du sjansen nå.

Det samme gjelder Hans ­Morten Hansens forestilling «50 shades of Hansen» som gikk for fulle hus i vår. I månedsskiftet november/desember kommer det to nye forestillinger med stand up komikeren.

I desember blir det også en ny runde med Ajax før jul der Sally Nilsson, Gretelill Tangen, Espen Hana og Torfinn Nag står på ­scenen.

Også musikk

Det ligger i navnet at Humorhuset Stavangeren i første rekke er en humorscene, men denne høsten blir det også en rekke konserter.

Vi føler at Stavangeren egner seg veldig fint for konserter der det er et sittende publikum. Du sitter godt, du hører godt og du ser godt. Akustikken i det gamle trehuset er meget bra. Under Mai Jazz i vår fikk Randi Tytingvåg enormt mye skryt for sin konsert. Vi setter derfor opp en ny konsert med henne den 18. september. Denne høsten kommer også Reidar Larsen med ny plate på norsk. 24. oktober kommer han med fullt band på scenen. I tillegg har vi konserter med Tommy Tokyo, Knut Reiersrud og Hanne Boel.

Mai Jazz er en fast bruker av Stavangeren, men det er ikke så vanlig at andre festivaler benytter scenen. Denne høsten vil derimot litteraturfestivalen Kapittel arrangere en spennende debattkveld i gamle Bethania. Da kommer Thomas Seltzer med sitt «Trygdekontor»-konsept. Siden festivalens tema er Amerika heter arrangementet passende nok «Amerikakontoret».

Humorfestivalen

Noen uker senere er det Humorfestivalen som overtar plakaten. Det blir flere arrangementer med Revygallaen på lørdag som et høydepunkt. Der bidrar alle distriktets lokalrevyer med sine beste nummer. I tillegg kommer Jon Schau på besøk med et helt nytt show.

Komipris-kjendiser

Kommer det flere rikskjendiser, kanskje?

– Det gjør det, bekrefter Jørgensen. – Trond Viggo Torgersen og Tore Sagen kommer med et show som heter «Hvorfor det?». Der kan publikum spørre komikerne om hva som helst. Det er fjerde gang vi arrangerer dette, og det har vært veldig ­populært.

I tillegg er vi veldig stolte av at vi har to Komipris-nominerte forestillinger på plakaten. Først ut er Trine Lise Olsen med sitt show «Æ har rett». Det handler om hennes oppvekst som fosterbarn i Finnmark, og har fått strålende kritikker over hele landet.

7. november kommer Else Kåss Furuseth med sin forestilling «Kondolerer». Det handler om noe så alvorlig som selvmord, men TV2-humoristen har fått masse skryt for å ha laget en forstilling der du både ler og gråter.

Kom deg ut!

Høsten ser med andre ord både spennende og variert ut. Da gjenstår det bare å videreformidle ønsket fra daglig leder Jørgensen:

– Høst er innetid, men jeg vil oppfordre folk til å komme seg opp av sofaen. Det skjer utrolig mye spennende på byens scener. Det å komme seg ut og oppleve noe sammen er god medisin for alle som syntes høsten er litt trist og lei.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no