ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

hos hinna fysioterapi er det ingen ventetid. her kan du komme både før-, under og etter arbeidstid. 


Veien mot en bedre hverdag

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Paulo Pagani / Hinna Fysioterapi


Publisert: 12.09.2015

Fra venstre: Maren Espeland Mjåtveit, Sigrun Torgersen, Jan Erik Wergeland og Christine Hole.


Fakta:

Hinna ­Fysioterapi

Hva: 

Hinna Fysioterapi er blant ­distriktets største på fysioterapi til både ­bedrifter og privatpersoner. De utfører behandlinger både på klinikk og ute hos bedrift. Her kan du få ­behandling uten ventetid, både før og etter arbeidstid. I tillegg tilbyr Hinna Fysioterapi flere unike grupper og kurs. 


Aktuell med: 

Fysikalsk behandling uten ventetid, spennende kurs og gode tjenester til bedrifter.


Hvor: 

Sentralt på Forus i Luramyrveien 79, 3. etg. 4313 Sandnes.


Åpningstider:

Mandag–torsdag 07.00 – 18.00

Fredag 07.00 – 16.00 


Kontakt:

Telefon: 51 57 93 70

Epost: info@hinnafysioterapi.no


Web:

www.hinnafysioterapi.no


Sosiale medier:

Facebook: Hinna Fysioterapi, 
Babysvømming v/Hinna Fysioterapi

Instagram: hinnafysio

Vondt i ryggen? Stiv i nakken? Har du senebetennelse? Det er lurt å ikke utsette undersøkelsen for lenge...

Hinna Fysioterapi har siden oppstarten i 2000 hjulpet utallige privatpersoner og bedrifter i veien mot en bedre hverdag.

– Vi har fokus på å finne årsaken på dine problemer, sier fysio­terapeut Sigrun Torgersen.

Sammen med kollega Christine Hole og 7 andre fysio­terapeuter tilbyr Hinna Fysioterapi alt fra fysioterapi, rehabilitering, mor og barn trening, til babysvømming og løpekurs.

Hinna Fysioterapi ligger (til tross for navnet), sentralt på Forus i samme bygg som Forus­akutten.

– Her hos oss kan du droppe inn uten ventetid, du trenger heller ikke henvisning fra lege. Vi tar også imot forsikrings­pasienter, informerer Torgersen.

Raskere tilbake i jobb

Det er mange bedrifter som ­sliter med høyt sykefravær. Såre og stive muskler reduserer ­effektiviteten og energinivået, og er en risiko for videreutvikling av belastningsskader. Heldigvis er det hjelp å få – også på arbeids­plassen. Et av Hinna ­Fysioterapi sine største områder er sam­arbeidet med ­Forusakutten ­Bedriftshelsetjeneste.

– Vi reiser ut til alle typer bedrifter for å hjelpe med å redusere sykefraværet, og ikke minst for å motivere de ansatte til bedre helse, sier Christine.

Høy status blant ansatte

– Både kontor, kundeservice og verksted har behov for råd og veiledning innenfor ergonomi, samt behandlinger for en bedre helse, forteller Sigrun.

Fra de dyktige ­fysioterapeutene kan du få alt fra ergonomisk ­kartlegging/risiko­vurdering, ergo­nomisk tilpasninger, til pausetrim, individuelle behandlinger, kurs i løfte- og håndteringsteknikk, foredrag, rehabilitering, muskel- og skjelett­undersøkelse, samt mye mye mer.

– Vi opplever at de ansatte setter meget stor pris på til­taket, samtidig som det er en lavere terskel for dem å søke hjelp. For mange betyr dette kortere behandlings­tid, sier Christine.

Dette er Personaldirektør i BP, Kåre Ekroll enig i.

– Hinna Fysioterapi har høy status blant alle våre ansatte. Som bedrift har vi sett store fordeler med så engasjerte fysio­terapeuter som involverer seg ­aktivt med hensyn til forebygging og med å få sykmeldte tilbake i arbeid, skriver Kåre.

Også for privatpersoner – unngå ventetid!

Hinna Fysioterapi er selvsagt også et tilbud for alle privat­personer. Her slipper du til uten ventetid, og du kan til og med droppe innom en dag det passer deg. Du kan komme for behandling og utredning av alle typer muskel- og skjelettplager.

Den første timen hos oss bruker vi på å finne årsaken til problemet og legger en fremdriftsplan, sier Sigrunn.

Hos Hinna Fysioterapi er det en avslappende stemning, og behandlerne er hyggelige folk som brenner for at du skal bli frisk.

Hørt om spesialsåler?

Har du gjentagende plager? ­Problemet kan ligge i føttene. Formthotics er en spesialsåle som blir indivuelt tilpasset til din fot.

– Etter en fottest på klinikken ­eller hos din bedrift, kan vi raskt tilpasse såler for ulike behov. Disse er hyppig brukt innen ­fysisk arbeid, alle typer jobbsko, idrett og løping, sier Christine.

50+ trening og 
løpekurs for alle

50+ dametrim er for deg som ikke liker treningsstudio, og som vil komme trygt i form sammen med en liten gruppe på din alder. Det er sosialt, morsomt og effektivt.

Løpekurset er for alle. Enten du har lyst å starte å løpe, ­eller vil trene deg opp for maraton. Kurset holdes av friidretts­utøver og fysioterapeut Jan Erik ­Wergeland.

Unike opplevelser 
for mor og barn

Å bli mor eller foreldre er en unik opplevelse. Allikevel bærer det med seg flere utfordringer. Hinna Fysioterapi har utviklet er knippe behandlinger og kurs som gir deg rom i hverdagen til å både styrke din kropp og båndet til ditt barn.

– Under graviditeten hjelper vi deg med å bedre din kropps­holdning og ditt bevegelses­mønster, slik at du kan redusere belastningsplager i rygg og ­bekken, sier Sigrunn.

Etter graviditeten består hverdagen av mye bæring, løfting og amming. Gode ammestillinger, løfteteknikker og riktige øvelser hjelper mor i barseltiden slik at hun unngår problemer med rygg, bekken, nakke og skuldre.

Hinna Fysioterapi arrangerer også trening for gravide og mor&barn. Dette utføres i gruppe­timer på max 6 personer. Mor&barn trening er en morsom treningstime hvor barnet er med. I noen øvelser brukes barnet som vekt. Hinna Fysioterapi tilbyr også babysvømming og småbarnssvømming.

Hva med et pusterom 
i hverdagen?

Hinna Fysioterapi arrangerer nemlig babymassasje. Kurset utføres av massør og sykepleier, Brit Laila Hole. Hun lærer deg massasje­teknikker for babyen og kolikkmassasje for magesmerter. Tema som hjerte-lungeredning på baby, og hva man gjør om barnet setter noe i halsen, blir også tatt opp.

– Det fine med massasjekursene våre er at mor, eventuelt mor og far, får mulighet til å knytte et sterkt bånd til barnet. Bort med mobiler og hverdagens støy, og bli kjent med hverandre, sier Christine.

Fysioterapi for alle

Er du en av dem som utsetter besøket til fysioterapaut? Hos Hinna Fysioterapi slipper du unna køen og kommer raskt til behandling. De har utvidede åpnings­tider som gjør at du kan besøke dem både før og etter jobb.

Hinna Fysio­terapi hjelper deg med:

Migrene/hodepine

Nakke/skuldre

Rygg

Arm/hånd/fingre

Ankel, fot

Hofte/kne

Senebetennelse 

Idrettsskader

Grupper/kurs: Gravid­trening, mor&barn-trening, løpekurs, babymassasje, baby­svømming, småbarns­svømming, dametrim 50+

Behandlingsformer: 
Fysioterapi, trening, nålebehandling, slyngetrening, kineesiotape, fottest og såler, ultralyd, massasje.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no