ANNONSE

KULTUR

eldrerådet i sandnes:


Bli med på Seniorfest!

Tekst: Anne Tjessem Ognedal


Publisert: 12.09.2015

Hvert år i uke 40 arrangerer Sandnes eldreråd Senioruka i samarbeid med eldre/seniorsentrene i Sandnes.

I år, som i fjor, blir det Seniorfest på Quality Hotel Residence. Festen finner sted onsdag 30. september fra kl. 17.00 til 20.00.

– Vi får besøk av tidligere «fylkeskåna» Tora Aasland som bl.a. vil fortelle om sitt liv som fylkesmann og politiker. Det blir under­holdning med sang og musikk, og i tillegg får alle renske strupen og være med på litt allsang. Ingen fest uten smørbrød, kaker og kaffe, samt drøs og god stemning rundt bordet. De som har lyst å delta på festen, kan henvende seg til Tronessenteret for å kjøpe billett, sier leder i Sandnes Eldreråd, Aase-Brit Borsheim, til Lokalavisen. Billetten blir sponset av Sandnes Eldreråd og koster kun kr 200,- per person.

Den internasjonale eldredagen

Torsdag 1. oktober er det Den internasjonale eldredagen. Da blir det arrangert kafé med politisk time på Gandsfjord Senior­senter. Her møter det representanter fra de ulike partiene. Politikerne svarer på spørsmål som de frammøtte kommer med. Torbjørn Vasstveit innleder til den politiske timen. Det blir mulig å kjøpe middag, kake og kaffe.

Sandnes Eldreråd er opptatt av at de eldre i kommunen har en god livskvalitet. Eldrerådet er spesielt opptatt av å knytte kontakt mellom generasjonene.

10. mai er Verdens aktivitetsdag

– I den forbindelse arrangerte eldrerådet i samarbeid med lærere og elever fra Gand Vgs, helsefag­arbeiderlinjen, aktivitets­dag i Sandvedparken (se foto), forteller Borsheim. – Elevene stod for natursti med poster og kaffe og vafler. Øystein Ro spilte trekkspill som skapte flott stemning. Det var danseoppvisning med seniordansere fra Tronessenteret og Gandsfjord Seniorsenter, og det var mulig for alle å ta en svingom. Værgudene var på vår side, så det ble en flott dag. Hun forteller at det er tredje året aktivitetsdagen blir arrangert. 
– Arrangementet er så vellykket at det er kommet for å bli.

Sandnes Eldreråd

Sandnes Eldreråd består av 7 faste medlemmer, samt varamedlemmer, som er oppnevnt av bystyret for en 4-års periode. Eldrerådet har en fast sekretær som er ansatt i kommunen. ­Rådet behandler og gir uttalelser til saker som angår de eldre. Leder i denne perioden har vært Aase-Brit Borsheim. I høst blir det oppnevnt nytt eldreråd for en ny 4-års periode.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no