ANNONSE

HANDEL & SERVICE

optikk & syn på bryne har 1-års jubileum


«Sjå godt – og sjå godt ut!»

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 12.09.2015

Jubilantene hos Optikk & Syn er (fra venstre) kundeveileder Merete Bøe, kundeveileder Belinda Bjorheim Braut, optiker/optometrist MSc Marianne Eeg Tunes og optiker/optometrist MSc Tone Svela. 
Bak fra venstre: Kundeveileder/ekstrahjelp Ane Nesse Wiig og optiker Ingrid Rugland.


Fakta:

Optikk & Syn AS

HVA:

Optikerforretning med høy faglig kompetanse og bredt produktutvalg. Sentral plassering på gateplan i ­Storgata i Bryne sentrum.


AKTUELL MED:

Feirer 1-års jubileum i disse dager.


HVOR:

Storgata 40, Brynesenteret

4340 Bryne


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – fredag kl 09.00 – 18.00

Lørdag kl 10.00 – 15.00


KONTAKT:

Telefon: 51 48 80 04

E-post: post@optikkog syn.com

Daglig leder: 90 13 85 62

marianne@optikkogsyn.com


WEB:

www.optikkogsyn.com

Etter ett års drift kan Optikk & Syn på Bryne glede seg over solid vekst – med 50 % økning i bemanningen. Ved oppstarten i september 2014 traff du to optikere og to kundeveiledere i forretningen. Nå har eier, daglig leder og optiker Marianne Eeg Tunes enda en optiker med på laget – og en ekstrahjelp i tillegg. Alle har lang erfaring fra optikerbransjen, og de har en entusiastisk holdning til optikerfaget så vel som til kundepleie. Her skal alle bli topp fornøyd!

Marianne Eeg Tunes hadde 24 års erfaring i bransjen, 16 av dem som optiker på Bryne, da hun i fjor startet opp egen virksomhet. Og bedre plassering på forretningen kunne hun neppe fått – på gateplan, rett inn fra Storgata og inn i Brynesenteret, og med gode parkeringsmuligheter like utenfor de store utstillings­vinduene. Midt i smørøyet!

Høy kompetanse

Optikk & Syn tilhører øyehelse­tjenesten i Norge. Mange kan måle en synsfeil, men å fore­skrive den optimale korreksjonen krever mye ulik kunnskap og ikke minst erfaring for å få synet til å fungere optimalt.

Marianne er optiker med master­grad og spesialisering innen barn og syn. Hun har også spesiell kompetanse på tilpassing av synshjelpemidler til svaksynte og filterbrillebrukere.

Optiker Tone Svela fullførte sin mastergrad sist vår. Hun skrev da en mastergrad om slagrammede og syn og har også spisskompetanse innen f.eks. tørre øyne.

Optiker Ingrid Rugland har flere år i bransjen bak seg – i tillegg til erfaring fra både bank og detalj­handel – og hun ble utdannet ­optiker våren 2015.

Optikerne kan hjelpe deg med alt fra å gi råd, en øyedråpe, en enkel og rimelig lesebrille, de mest avanserte progressive brille­glassene, kontaktlinser for å gjøre det mulig å ha et normalt arbeidsliv, eller synstrening for at du skal kunne se og oppfatte mer effektivt, og ikke minst holde oppsyn med øyehelsen.

Kundeveileder Belinda ­Bjorheim Braut har hele 16 års erfaring som medarbeider i optisk forretning. I tillegg til å hjelpe kunden med å finne den rette brillen har hun god kunnskap om våre leverandører og godt kjennskap til verkstedsarbeid.

Da kundeveileder Merete Bøe byttet yrke for snart 15 år siden, hadde hun bakgrunn som frisør – det gav kompetanse innen form og farge som gir henne en egen evne til å se hvilken brille som passer til hvilket ansikt.

Faglig ekspertise og 
stort utvalg

– På to områder ønsker vi å skille oss ut, sier gründer ­Marianne. – Vi har erfaring og kunnskap nok til å stå frem som et team med meget høyt kompetansenivå. Dette er et fag vi kjenner til bunns, og vi holder oss stadig oppdatert for å kunne ligge i forkant.

Utenom høyt faglig nivå ­ønsker vi også å bli kjent for vårt store utvalg briller, solbriller og kontaktlinser. Her skal alle finne det de leter etter – også de mer spesielle merkevarene.

God personlig service, trygg oppfølging og gunstige garanti­ordninger følger med på kjøpet, forsikrer Marianne. – Til­venning til nye briller eller linser kan ta tid, og vi er her hele tiden for å hjelpe med overgangen.

Dessuten – at vi er en lokaleid forretning som ikke er til­sluttet de store kjedene, gjør at vi står mer fritt og kan gjøre helt ­spesielle innkjøp.

Vi har fått god erfaring innen design og tekniske løsninger gjennom årene – men faglig påfyll er viktig. Det får vi ved å delta på messer og gjennom god kontakt med store inter­nasjonale leverandører.

Se klart igjen – 
ta en synstest!

Gjennom årene har synet vårt en tendens til å forandre seg. Kanskje du har begynt å legge merke til at du ser litt dårligere i det siste og trenger nye briller? Kanskje du kunne tenkt deg et par data­briller? Eller kanskje du har briller og ­ønsker å prøve linser?

De tre optikerne hos Optikk & Syn har egne synsprøverom. Her er alltid plass – altså lite ventetid – det er bare å stikke innom. Så snart optikerne har kontrollert synet ditt, og sjekket generell øye­helse, står kundeveilederne klar til å ­hjelpe deg i butikken.

Eget verksted

– Vi gir kyndig hjelp til kunder i alle aldre, sier Marianne. – Vi foretar synsundersøkelse, og de kan velge briller, linser, solbriller, vernebriller, skibriller og arbeids­briller fra et stort og variert utvalg av høy kvalitet.

Det er også viktig for oss å ha eget verksted – hvor brilleglass ­slipes, reparasjoner utføres og ­briller monteres på raskeste måte. Det blir kunden glad for.

Alle typer kontaktlinser

– Dersom du er langtidsbruker, nybegynner eller bare nysgjerrig på det med kontaktlinser, har vi mange års erfaring på området, og slår veldig gjerne av en prat med deg. Linser er såpass avanserte i dag at de fleste kan bruke dem. Vi fører linser for bruk per døgn, uke, måned og år – og fargelinser med og uten styrke. Nå har vi også en form for «progressive» linser for bruk både nært og på avstand.

I tillegg til vanlige linser har vi også god kunnskap og erfaring innen tilpassing av spesiallinser, harde kontaktlinser og linser for keratoconus, forsikrer Marianne.

Innovatører må hele

tiden ligge i forkant

– Kontinuerlig faglig påfyll hele året igjennom er viktig, og dette kan vi gjøre fordi vi er en lokal­eid, selvstendig forretning, sier ­Marianne.

– Tone har nettopp gjennomført sin mastergrad, og Ingrid er allerede i gang med videreutdanning slik at hun kan lære mer om bl.a. spesiell tilpassing av kontaktlinser.

– I tillegg til å dra på etterutdanning og kurs skal vi nå i høst avholde et kurs her på Optikk & Syn innen tilpassing av spesielle kontakt­linser. Det kommer kursholdere fra Danmark og vi invi­terer andre optikere ifra vår region til å delta på kurset.

Velkommen på jubileumsdager!

Seks glade damer i Optikk & Syn driver akkurat nå og feirer ett år i Storgata. Det betyr gode tilbud på både briller, solbriller og barneinnfatninger. Dansk brilledesigner kommer på besøk onsdag 16. september.

Vil du «sjå godt og sjå godt ut», er det bare å ta turen innom i ­Storgata 40 på Bryne.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no