ANNONSE

REISE

bli med lokalavisen på 4-dagers lesertur direkte fra sola! 
 27. november – 30. november 2015 


Adventstur til Roma

Tekst: Pål Larsen

Foto: Colourbox / Reisecompaniet


Publisert: 12.09.2015

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

4 dagers tur til Roma 

27. -– 30. november 2015


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44


Web: 

www.reisecompaniet.no/reise/dventstur-til-roma

Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Dette er byen som er verd å se!

Om vinteren tilhører Roma romerne. Byen puster ut etter en hektisk turisthøst, og romerne forbereder seg til jul. Gatene er pyntet, Piazza Navona er fylt til randen av julepynt, og parafin­ovnene er tent på fortaus­kafeene. Bli med å se gater og smug, fantastiske bygninger og opplev unik advent stemning i romernes by. Fra vårt hotell i sentrum er vi i vandreavstand til det meste, fra Peterskirken til den spanske trapp, fra Capitol til Piazza del Popolo.

Randi Baadstø, Oslo-guide og tidligere NRK-medarbeider, har tidligere bodd i Roma og har gjennom mange år ledet turer til Den evige stad. Hun tar oss med på vandring i en by hvor hun er hjemmekjent både i nåtid og fortid. Det blir rikelig med føde for sjelen, og heller ikke legemet vil lide savn. Hver dag arrangeres det felles måltid på en eller annen særpreget restaurant, med innføring i noen av det italienske kjøkkens mange hemmeligheter og gleder. Det eneste som kreves for å følge Randi Baadstø i Roma, er et åpent og raust sinn. Hun vil hjelpe oss til å se og oppleve denne makeløse byen, hvor arven fra Athen og arven fra Jerusalem har smeltet sammen, hvor Keiser og Galileer har rakt hverandre hånden, og hvor det moderne byliv blant fortidens utallige minnesmerker får en dimensjon og en sammenheng som ingen andre steder. Roma er enestående, og gir minner for livet, både for ­legeme og sjel!

Program Roma

Dag 1 – Fredag (M)

Avreise fra Stavanger, Sola kl. 06.45 (evt fra Oslo Gardermoen kl. 08.45), via Oslo Gardermoen til Roma og med ankomst kl. 11.55. Her møter vi vår norske guide som leder oss gjennom ca. 1 times sightseeing fra bussen på vei til hotellet. Vi sjekker så inn på Hotel Ponte Sisto som ligger rett ved elven Tiber og den sjarmerende Ponte Sisto broen. Her ligger vi midt i smørøyet mellom Trastevere, Pantheon og Trevifontenen med ca 10-15 min gange til flere av de kjente attraksjonene. Etter innsjekk har vi noen timer til egen disposisjon før vi møtes senere på ettermiddagen for en liten byvandring rundt historiske gatehjørner. Vi spiser velkomstmiddag kl. 20.00 på hyggelig restaurant i det historiske sentrum.

Dag 2 – Lørdag (F, L)

Dagen starter med en bedre frokost på hotellet. Vi skal nå skjerpe vårt blikk for Den evige stad. Vi vandrer sammen med Randi og vår norske guide til Pantheon, Piazza Navona og Jøde­kvarteret, før ferden går videre innom kirker og intressante bygninger på vei til Forum og Colosseum. Etter mye åndelig føde gjør det godt med en romersk lunsj og litt god vin. Ettermiddagen er til egen disposisjon, og det blir anledning til å gjøre innkjøp og vandre litt på egen hånd. Om kvelden kan de som vil, være med på felles middag (ikke inkl). Etter middag tar Randi med seg de som ønsker, videre til en ­lokal kafe, L’Arciliuto, og hører den verdensberømte Enzo ­Samaritani synge og fortelle historier. Dette må virkelig oppleves!

Dag 3 – Søndag (F, M)

Frokost på hotellet. Vi går mot Peterskirken, krysser Tiberen på veien, og får med oss litt kunst og arkitektur underveis. Kanskje får vi med oss pavens velsignelse fra Petersplassen også. Vi møtes igjen om kvelden for sammen å vandre til middag kl. 20.00 på en usedvanlig hyggelig restaurant. Et stort romersk måltid venter oss med en masse god mat og drikke inkludert.

Dag 4 – Mandag (F)

Frokost og oppmøte i resepsjon for felles transport til flyplassen. Avreise med Norwegian fra Roma klokken 12.50 via Oslo klokken 16.00 og med ankomst Stavanger kl. 18.05.

Reisefakta

Pris kr 11.900,-

i delt dobbeltrom med ­avreise fra Stavanger.


AVREISE

27. november 2015


HJEMREISE

30. november 2015


INKLUDERT

• Fly Stavanger-Roma tur/retur med Norwegian.

• Fellestransport fra fly­plassen til vårt hotell tur/retur.

• Overnatting i delt dobbelt­rom på Hotel Ponte Sisto**** ved det historiske senter av Roma. Frokost inkludert.

• Byvandringer/sightseeing i følge program.

• Velkomstmiddag fredag og avskjedsmiddag søndag inkl noe drikke.

• Frokost hver dag og lunsj lørdag.

• Norsk reiseleder Randi Baadstø.


IKKE INKLUDERT

• Turistskatt på hotellet (EUR 6 per natt, betales ved utsjekk).

• Mat og drikke der annet ikke er spesifisert.

• Tips.


Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet, 
pris-/valuta­endringer og nok antall påmeldte.


Reiseleder:

Randi Baadstø

Randi Baadstø, Oslo-guide og tidligere NRK-medarbeider, har bodd flere steder i Italia og har gjennom mange år ledet turer til dette vakre landet. Hun vil ta oss med på en spennende reise der hun både er godt kjent med området og språket. Når du er med Randi på tur er du sikker på å få maksimalt ut av reisen din, både med historie, kultur og gastronomi.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no