ANNONSE

HUS & HAGE

byggmester b.o.b. befester posisjonen


Tåler taket ditt vinteren?

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 12.09.2015

Fakta:

Byggmester B.O.B. AS

HVA:

Den store takspesialisten med over 30 års erfaring innen skifting av tak på bolighus. Som kunde kan du være trygg på at taket er i de rette hender!


AKTUELL MED:

Gratis befaring og gode priser. 


HVOR:

Ullandhaugveien 25, 4016 Stavanger.

God parkeringsplass like ved huset.


ÅPNINGSTIDER:

Hverdager: 07.00 – 15.30.

Lørdag etter avtale.


KONTAKT:

Telefon: 51 52 43 00

Mobil: 988 79 068

E-post: morten@byggmester-bob.no


WEB:

www.byggmester-bob.no

https://www.facebook.com/byggmesterbobas

– Knust takstein og lekkasje i takrennen. Fuktmerker på loftet og utett gjennomføring – alt dette er tegn på at taket bør sjekkes og utbedres, sier Bernt Morten Birkedal, som er daglig leder i Byggmester B.O.B.

– De siste årene har vi opplevd kraftige stormer i vinterhalvåret, der takstein har blåst av taket, som dermed har fått store lekkasjer. Og dersom det oppstår personskader når takstein løsner, kan huseier holdes ansvarlig. En lekkasje inn i huset kan fort bli en kostbar affære – da man både må utbedre lekkasjen og så ta fatt på innvendige skader etterpå. Dette viser hvor viktig det er at taket er satt opp av fagfolk.

Bernt Morten fortsetter: – Det er også mange rundt om i distriktet som har etterisolert gamle loft – noe som jo er bra med tanke på lavere strømutgifter og mer ­varme i huset. Men vi opplever dessverre at ikke alle har kompe­tanse på det tekniske aspektet ved en slik jobb. Et loft som er etterisolert, har veldig sjelden tilfredsstillende lufting da konstruksjonen av taket har gjort dette vanskelig. Resultatet kan bli skjulte kondens- og råteskader som først viser seg over tid, med dertil fordyrende utbedringer. Dette ser vi mye av, og på hvert tredje tak vi skifter, må vi opprette ny lufting.

At dagslyset kommer inn her og der, er også et dårlig tegn. Dårlig arbeid rundt ventiler og pipe kan få store konsekvenser for takets tilstand.

Etter 30 år er det mye som ­taler for at et tak bør skiftes ut. Jeg anbefaler alle med tak fra 1970- og 80-tallet å ta en nærmere kikk på husets øvre fasade. Ta kontakt med oss – det koster ingenting å ha Byggmester B.O.B. med på befaring.

Vær trygg – hold deg til ekspertisen

– De som lar Byggmester B.O.B. skifte og fornye taket, får markedets beste garanti mot frem­tidige lekkasjer, samt en betydelig oppgradert fasade som både gir økt levetid på hele huset, og ikke minst verdiøkning på boligen, sier Bernt Morten.

– Vi kan opprette lufting der det skulle mangle, etterisolere ­taket, eller bare skifte undertak og legge på ny tekking. Vi har også god kontakt med bygningsetatene i de forskjellige kommunene. Vi vet hva som kan og ikke kan legges i de forskjellige områdene – av takstein og tekking utfra historiske og arkitektoniske hensyn.

Du som er i tvil om taket ditt er godt nok, bør kontakte oss i dag for GRATIS befaring der vi kartlegger hva som bør gjøres på taket deres. Vi har 30 års erfaring fra bransjen, vi har mesterbrev og utrolig mange fornøyde kunder. Det er dette vi lever av – og vi gjør det med faglig stolthet i hver stein som blir lagt!

En helt unik utstilling av takstein

Byggmester B.O.B. er Nordens fremste spesialist innen rehabilitering og skifte av tak på private bolighus. I fjor flyttet bedriften til Ullandhaugveien 25 i Bekkefaret.

Her fremstår huset med klar identitet på fasaden, og det store, oversiktlige utstillingslokalet har plass til nærmere 50 sorter takstein med 6 varianter av overflate – fra ubehandlet til høyglans.

Leverandører er de mest anerkjente taksteinprodusentene i Europa, så her er det bare å velge blant det som finnes av aktuelle panner for ditt tak! Innbydende og oversiktlige lokaler gir det beste utgangspunkt for en god takprat over en kopp kaffe.

Bygget på kompetanse og kvalitet

Det går fortsatt svært bra med virksomheten til Byggmester B.O.B. Nedgangstidene innen oljen og tilhørende bransjer har ikke ført til mindre ordretilgang for firmaet som årlig skifter flest tak i Norden. Det skyldes nok at Byggmester B.O.B. tilbyr god kvalitet i alle ledd og har meget fornøyde kunder.

For å kunne møte alle forespørsler på en forretnings­messig god måte, er det viktig å ha dyktige fagfolk med på laget. Selger Rolf Arne Jonassen er på plass ved sin kontorpult i det store utstillings­lokalet. Han har svenne­brev, teknisk fagskole og 30 års erfaring fra branjsen, både som tømrer, leder og takstmann. Sammen med byggmester Bernt Morten og de øvrige ansatte i ­firmaet som alle har lang erfaring med tak, har B.O.B. en kompetanse på tak som ingen andre kan matche.

Daglig leder Bernt Morten ­Birkedal er ikke i tvil om hvorfor Byggmester B.O.B. har hatt suksess. – Vi er fagarbeidere som setter vår ære i å gjøre en god jobb. Vi har kunnskaper og erfaring som garanterer for seriøsiteten i det vi holder på med. Alle som jobber i byggebransjen, kan sette inn vinduer og dører – men når det kommer til tak, er det helt ­andre krav som stilles. Vi kan regelverket, vi har kompetansen som skal til – og derfor kan vi jobbe langsiktig med tanke på å betjene også neste generasjon huseiere. Og dagens kunde kan være sikker på at vi er her fortsatt i fremtiden, hvis ting skal fikses på eller hvis det oppstår lekkasjer. Mange små, nyetablerte ­firma som fungerer som døgnfluer i korte perioder, har ikke det som skal til for å ta ansvar for et nytt tak.

Billig kan bli dyrt

– Når det gjelder pris på nytt tak, bør en alltid huske at et billig tilbud kan være et farlig kjøp, sier Bernt Morten. – Sjekk at firmaet som står bak, har alt sitt på det tørre mht. mesterbrev, ansvarsrett – og ikke minst kyndig bruk av stillaser. Tenk hvis noe skjer!

Det er huseierne som er ansvar­lig dersom noen faller ned fra taket eller skader seg under arbeid hos dem, da de blir definert som byggherre hos myndig­hetene. Bruker du ­Byggmester B.O.B. som er et seriøst firma med alle papirene i orden, tar vi det ansvaret. I tillegg kan huseier føle seg trygg på at norske regler mht. tarifflønn, forsikringer etc. følges. Vi bruker mye penger på å hele tiden holde oss i toppen og gjøre ting riktig, og dette koster selvfølgelig. Så vi kan ikke alltid konkurrere på pris, men et tak levert av oss er et premium produkt, det vil si at du får en fast pris som vi alltid holder, i tillegg til at vi kun bruker de beste produktene! At taket blir lagt etter forskriftene og ser flott ut etterpå, er en selvfølge.

Det er jo litt rart at når folk velger å bruke penger på et nytt bad på 10 kvm, ønskes alle godkjenninger fra for eksempel rørlegger og elektriker. Men når det gjelder et tak på 150 kvm som tross alt dekker hele huset, da tar man ofte det billigste til­budet man får – uten å sjekke at de som får jobben, er seriøse. Det kan svi – da lekkasjer i etter­tid kan koste flere hundre tusen kroner

Som far, så sønn…

Byggmester B.O.B. har røtter tilbake til 1982 da gründer Bernt Olav Birkedal fikk sitt mesterbrev og startet for seg selv. Firmaet har stort sett kun lagt tak siden 1995.

I 2012 overlot Bernt Olav ­roret og den daglige ledelsen til sin sønn, Bernt Morten. Han har gått gradene via sommerjobb som 11-åring, til hjelpearbeider, tømrer med fagbrev, prosjektleder – og nå daglig leder og byggmester.

Kjapp responstid –

og nytt tak på en uke

Bernt Morten Birkedal har ingenting imot å lette litt på sløret: – En av årsakene til vår suksess er at vi alltid er flere personer på plass på rivingsdagen. Dermed blir taket tett allerede samme dag, og vi unngår fare for lekkasjer med påfølgende fuktproblematikk. Dermed kan vi også skifte tak uansett årstid. Gjennomsnittlig arbeidstid på de ­fleste oppdrag er 5–7 arbeidsdager. Andre viktige suksess­kriterier er fast pris og fornøyde kunder som blir våre ambassadører, slik at de uten å nøle anbefaler Byggmester B.O.B. til andre, sier 2. generasjons ­Birkedal.

Setter sitt preg på trafikken 
i regionen

De som er ute og kjører bil med jevne mellomrom, kan ikke unngå å legge merke til at Byggmester B.O.B. stadig er ute på oppdrag, og de mange røde bilene setter definitivt sitt preg på trafikkbildet.

Ta kontakt for befaring og prisoverslag!

På tide med nytt tak? Kjører du til Byggmester B.O.B., er det bare å parkere like utenfor døren. Du blir tatt godt imot, og over en kaffekopp kan praten gå mens du får se demo-film om legging av tak på TV-skjermen, og du kan beskue takstein i alskens farger og formater rundt deg.

– Vi kan komme hjem til deg for å se nærmere på huset, vi hjelper deg å velge riktig tak og vil gir deg et seriøst pris­overslag. Og innimellom kan du hele ­tiden følge oss på Facebook for å bli oppdatert mht. gode tilbud og tilbakemeldinger fra ­fornøyde kunder, sier Bernt Morten ­Birkedal til slutt.

Gode grunner til å velge ­Byggmester B.O.B.:

• Høyest kompetanse innen tak

• Stor kapasitet – rask respons

• Mesterbrev, sentralgodkjenning og medlem av NHO 

• Egen butikk og utstilling sentralt i Stavanger 

• Over 30 års erfaring i faget

• Nordens fremste spesialist på takrenovering

• Oppdrag til avtalt pris

• 6 års garanti på arbeidet

• Fra mindre reparasjoner til komplette takskift Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no