ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Det er tryggere å være forberedt


Lær å redde liv med hjelp fra 113

Tekst: Ingunn Haug


Publisert: 12.09.2015

I en akutt situasjon er det viktig å varsle 113 tidlig og følge ­instruksjonene man får. (Foto: Bernt Erik Rossavik)


Ved de aller fleste hjertestans vil en venn, familie eller bekjent være den nærmeste til å hjelpe. Da er det viktig å kunne gjenkjenne hjertestans, varsle 113 og starte hjertelungeredning (HLR). God HLR før ambulansen kommer, mangedobler sjansene for å overleve.

Stavangerregionen har stolte tradisjoner innen akuttmedisin. Et sterkt fagmiljø, en effektiv redningskjede og en befolkning som tar vare på hverandre, sørger for overlevelse i verdenstoppen.

Laerdal Medical har i mer enn 50 år utviklet utstyr og opp­læring innen HLR. Siden 2009 har Laerdal Medical i samarbeid med Oslo universitetssykehus forsket på hvordan HLR-­opplæring til voksne og eldre kan forbedres. Flere hundre frivillige fra ­regionen har deltatt i denne forskningen. Resultatene har ført til utvikling av Livredderskolen, en ny måte å lære hjertelunge­redning på.

Hva er Livredderskolen?

Livredderskolen er HLR-opp­læring for folk flest. Mange føler seg usikre på hva de skal gjøre hvis noen rundt dem plutselig faller om. Derfor er målet med Livredderskolen å gi folk trygghet i å håndtere denne type ­situasjoner sammen med 113. Opplæringen fokuserer på å gjenkjenne hjertestans og å ­gjøre god HLR med veiledning fra 113. Når du ringer 113, er du ikke ­lenger alene.

Hva skjer i høst?

I høst fortsetter forsknings­samarbeidet med Oslo universitetssykehus. Vi skal teste hvor godt Livredderskolen fungerer, og se etter forbedringsområder. Resultatene vil ha internasjonal betydning.

Derfor inviterer vi folk i ­regionen til å delta på HLR-­opplæring. Opplæringen er ­gratis, og det er frivillig å være med på forskningsdelen. Livredderskolen passer for alle, også deg som har vært på HLR-kurs tidligere. Risikoen for hjertestans øker med alderen. Derfor er ­dette tilbudet særlig aktuelt for dere som er seniorer.

Livredderskolen

Livredderskolen består av 
2 deler som begge varer 
1 time


Del 1

- Gjenkjenne hjertestans

- Gi brystkompresjoner i samarbeid med 113


Del 2

- Kort repetisjon av Del 1

- Gi brystkompresjoner og innpust i samarbeid med 113


Kursdager:

15.september

21.september

28.september

12.oktober

14.oktober

15.oktober


Kurslokaler

SAFER, Seehusensgate 1, 
4024 Stavanger


Påmelding

livredderskolen.no eller 
Ingunn Haug, 907 54 357 ingunn.haug@laerdal.no


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no