ANNONSE

HUS & HAGE

Trikset for å lage en gjennomført og personlig stil

Tekst: Åshild Nyhus Tyssen

Foto: Chera Westman


Publisert: 12.09.2015

Den tradisjonelle klipp-og-lim-­
varianten av collager fungerer fint, 
men krever en del jobb og tilgang på produkter.


Det ser så fint ut i bladene, bloggene og hos de interiørinteresserte vennene, men hvordan i all verden får man til helhet og en gjennomført, personlig stil i eget hjem? Løsningen er enkel: lag moodboard!

Det kan høres banalt ut, men ved å sette sammen bilder til et moodboard står man langt bedre rustet i oppussingen.

- Moodboards, også kalt collager, handler om å sortere idéer og inspirasjonsbilder, slik at man får overført det man har gjemt i hodet ut i praksis. Et bilde her og et bilde der kan være fine å se på hver for seg, men setter man dem sammen får man et helt annet overblikk, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Både førstegangsoppussere og proffer

Bruk av moodboard er en kjent og kjær arbeidsmetode blant interiørkonsulenter og –arkitekter, men den nyttige tankegangen bør på ingen måte være forbeholdt proffene.

- Tvert imot, å lage et moodboard kan være det nyttigste man gjør selv om det er aller første gang man pusser opp noe. Det er den absolutt enkleste måten å identifisere hva man egentlig liker – noe som kan være rimelig vanskelig i en stor farge- og interiørjungel, sier Owren.

Fordelen med å samle bilder og farger man liker er at det blir så mye enklere å finne en rød tråd. Dette gjelder både for en selv og for de som på en eller annen skal bidra med elementer til oppussingen.

- Møter man opp hos fargehandleren med et ferdig moodboard er det langt enklere for den ansatte i butikken å veilede på en god måte. Man snakker straks «samme språk», og man unngår forhåpentligvis de store misforståelsene, sier Owren.

Gratisløsning på nett

- Vi har lenge oppfordret folk til å klippe og lime fra blader for å skape seg et overblikk over egen stil og å ha noe konkret å vise frem hos fargehandleren, men det kan fort bli litt for mye jobb til at man har tid og ork til faktisk å gjøre det. For å forenkle denne prosessen har ifi.no nå derfor lansert en gratis moodboardløsning for alle våre brukere, forteller Owren.

Gjennom ifi.no:moodboard står man fritt til å legge til akkurat de bildene man selv ønsker, enten det er bilder man finner i moodboardets galleri, på ifi.no, man har tatt med eget kamera eller har funnet et annet sted på nettet.

Når moodboardet er ferdig, kan det enkelt lagres og deles med venner og kjente. Løsningen finnes på ifi.no, eller gå direkte til www.ifi.no/moodboard/forsiden

Tips til deg som skal lage moodboard:

1. Ha en plan for hva du skal lage – Er du på jakt etter en stemning for hele huset? Eller jobber du med ett spesifikt rom? Hvilke farger ser du for deg å bruke?

2. Tenk variasjon i materialer – skal du lage et moodboard for stuen, ha de ulike elementene i rommet (møbler, gulv, vegger, ­tekstiler osv) i tankene når du plukker bilder, da får du et mer helhetlig resultat.

3. Let bredt etter bilder – ifi.no sitt galleri, interiørblogger, Pinterest, Instagram, og nettsidene til møbelkjeder, malingprodusenter, gulvprodusenter, tapetprodusenter, interiørmagasiner og utenlandske nettsider à la houzz.com er gode forslag.

4. Inkluder de du bor med – la jobben være en felles prosess, så slipper dere de store diskusjonene i ettertid .

5. Ta med det ferdige moodboardet til butikken, så får de raskt et inntrykk av hva du er på jakt etter og dere snakker straks «samme språk».

Obs. Husk å ta hensyn til opphavsrettigheter, og publisér ikke andres bilder uten godkjenning.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no