ANNONSE

HUS & HAGE

Oppussing 
i original stil

Tekst: Åshild Nyhus Tyssen

Foto: Produsenten


Publisert: 12.09.2015

Renovasjon av gamle hus kan være en utfordring. Man ønsker å bevare den gamle, flotte stilen, men materialene i butikken er ofte av mer eller mindre tilfeldig stilart. Da er det fint å vite at det er finnes alternativer til de store kjedene som har spesialisert seg på nettopp disse gamle stilene.

Om man skal pusse opp et gammelt hus i rokokkostil blir det ikke helt det samme om man benytter de standardlistene en kan finne i alle andre hus. Man er gjerne interessert i å beholde det originale, tradisjonelle preget uten å måtte ødelegge helheten ved tilfeldig bruk av materialer. Det gjelder det å være litt kravstor og undersøke dine muligheter, så kan du få akkurat den stilen du søker uten enorme ekstra­kostnader.

Skreddersøm

Dersom du ønsker noe helt spesielt til ditt hus kan «skreddersøm» av materialene være en god idé. Ved å levere en tegning eller en prøve av ønsket profil på panel og listverk kan dette leveres i nøyaktig kopi. Et produksjonsapparat tilpasset denne type bestillinger fører til at det hele heller ikke behøver å bli dyrt. Stil-Tre er et eksempel på en bedrift som har spesialisert seg på nettopp dette. Deres produktsortiment dekker listverk og paneler til både inne- og utvendig bruk. I tillegg kommer sperrefot og reim, knekter, søyler, konge, spir, utvendige og innvendige detaljer som utgjør den arkitektoniske helheten i gamle hus. Alt kan produseres i «din» design. Dette er et stort satsningsområde hos produsenten, og opererer ikke med noen begrensninger på kvanta. Dette skal være tilgjengelig for alle, enten man bare trenger noen få meter eller man skal dekke et stort hus.

Listverk og panel i flere stiler

En noe enklere måte å beholde det originale utseendet på huset er å benytte seg av de ferdigproduserte «pakkene» i ulike stilarter. Det er mulig å skaffe både listverk, panel og andre bygningsdetaljer i ønsket stil. Stil-Tre tilbyr komplette løsninger i sveitser-, klassisk-, rokokko/barokk- og nyfunkisstil både til ute- og innendørs bruk. Løsningene kommer i treverk av svært høy kvalitet og kan leveres ferdig grunnet, lakket eller lasert. Nytt av våren er lanseringen av stilarten Jugend, som vil bli et tilskudd til de fire komplette løsningene som allerede tilbys.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no