ANNONSE

Min mening

Min mening av Svein Kåre Edland, tidligere redaktør i Lokalavisen


Hva nå?

Er du trøtt og lei av norsk politikk? Var du en av de mange som ikke gadd å stemme? Faktisk er det slik at over 40 % av de som kunne stemme, valgte å ikke gjøre det. Til tross for de store mulighetene til å forhåndsstemme. Egentlig er det lett å forstå. Jeg har personlig aldri brukt så lite tid som dette valget, på å få med meg politiske debatter på tv og radio. Munnhoggeri og jakten på den beste replikken blir for uinteressant. Politikerne greier ikke å skape entusiasme. I alle fall ikke hos våre ungdommer. Vet ikke helt hva som gjør det? Kanskje det er formen på debattene, kombinert med at det skjer for ofte. Hvis det er ok å ha en handlefridag i uken, kunne det kanskje være greit å ha to dager i uken hvor vi ikke så politikerne i media? En politikerfri dag. Det hadde vært bra for oss forbrukere, og sikkert kjempebra for alle politikerne. Da hadde det i alle fall blitt to dager hvor det var mulig å jobbe for sentrale politikere.

Gretne gamle gubber

Verden utvikler seg i et forrykende tempo. Daglig leser vi om teknologiske nyvinninger som kan ta pusten fra de fleste. Det blir stadig mer krevende å følge med på den teknologiske utviklingen. Dersom du ikke har en viss kunnskap om IT og internett, kan du snart ikke fungere i vårt moderne samfunn. Mange eldre sliter og trenger hjelp til dagligdagse gjøremål som er blitt teknologi avhengige. Journalist Torunn Egge Roux i Aftenbladet har en svært treffende beskrivelse av valgresultatet for Stavanger. Av 67 valgte representanter som skal styre byen de neste fire årene, er det bare 26 kvinner. Gjennomsnittsalderen for mennene er over 45 år. Hun stiller spørsmål om det i fremtiden er mulig å gjøre fremskritt i Stavanger? Hun går egentlig lenger og fastslår at det bare er å «glemme eventuelle håp om nytenkning og kreativ omstilling».

«Politikkens gubber har strammet grepet om Stavanger».

Jakten på suksesshistorier

Vi har hatt en Høyrestyrt kommune i mange år, og alt tyder på at slik blir det den neste fire-års perioden. Selv om det blir en bred koalisjon. Jeg har stemt på Høyre i mange valg, men har også stemt både AP og SV. Jeg er ikke enige i alt med noen partier, og har derfor prioritert saker som jeg har ment har vært viktig. Det har medført at jeg har stemt forskjellig. Foran dette valget testet jeg valgautomat og den konkluderte med at jeg burde stemme Venstre. I forrige uke var det en fremtidskonferanse i Stavanger. Stikkordet er Smart by, og hvordan byer kan bruke teknologi til å utvikle seg til en fremtidsrettet by. Spørsmålet er selvfølgelig også hvordan fremtidsbyen skal se ut? Det er mulig at både politikere og administrasjon i Stavanger kommune blir fornærmet, men jeg sliter litt med å finne gode grep som virkelig har vist evne til nytenkning. Joda, vi har fått noen bygg, men so what? Det meste er flikking her og flikking der. Men det finnes alltid håp. Jeg synes godt at begrepet gamle gubber bør brukes ofte om de mannlige politikerne som skal regjere i neste periode. Det er negativt, og alle vil være opptatt av å motbevise dette. Med et smil. Som sagt det finnes håp, men jeg blir bekymret når Høyre argumenterer med at Ullandhaug er likeverdig når det gjelder kollektiv transport sammenlignet med Stavanger sentrum i sykehusdebatten. Jeg håper jeg tar feil. Lykke til.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no