ANNONSE

HUS & HAGE

arkitektkontoret iht på kleppe – 22 år med arbeidsglede


De skaper rom for begeistring

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani / 
Arkitektkontoret IHT AS / VeluxPublisert: 26.09.2015

Denne glade gjengen skaper rom for begeistring. Bak fra venstre: Heidi Iren Bukkholm, Ingunn Aarrestad, ­Svavar Gunnarsson, Vemund Tjessem, Jarl Ove Frivold og Ingve Tjessem. Foran fra venstre: Bodil Fatnes ­Larsen, Herborg Stokkeland, Håvard Meinich-Bache, Rita Egeli Myklebust, Solveig Hole og 
Mette Grøstad. Agnes Gjerde var ikke til stede da Lokalavisen var på Kleppe.


Fakta:

Arkitekt­kontoret 
IHT AS

HVA:

Arkitektkontor på Kleppe – 13 ­personer med lang erfaring og høyt kompetanse­nivå utgjør et sterkt fagmiljø innen arkitektur- og ingeniørtjenester.


AKTUELL MED:

Klar for nye oppdrag vedr. tegning/prosjektering av enebolig, fritidsbolig, byggefelt – og påbygg/ombygging, terrasse, vinterhage etc. for etablerte huseiere.


HVOR:

Kjøpmannsbrotet 7

4352 Kleppe


KONTAKT:

Telefon 51 78 97 70

E-post: iht@iht.no


WEB:

iht.no

De selger ikke ting. De selger ikke produkter. De 13 ansatte på Arkitektkontoret IHT er meget bevisst på hva de har å tilby. De er først og fremst mennesker som ønsker å skape nye bomiljø for andre mennesker gjennom god dialog, faglig kompetanse og kreative løsninger. Og det ligger ikke i en skuff. Det blir til i en prosess hvor flinke hoder blander dyktighet med flid og entusiasme. Da kommer det gode resultatet – og begeistringen.

Da byggefirmaet Hetlandhus la ned driften tidlig på 1990-­tallet, måtte selskapets arkitekter og ­ingeniører legge nye planer. Fire av dem etablerte da Arkitekt­kontoret IHT i 1993. Etter 22 år og jevn vekst er stadig nye med­arbeidere kommet til – nå utgjør 13 ­personer et sterkt fagmiljø innen arkitektur- og ingeniør­tjenester.

Design og funksjonalitet er viktige begreper

– Våre løsninger skal holde høyt estetisk nivå og være teknisk gjennomtenkte, sier arkitekt og daglig leder Bodil Fatnes Larsen.

– De skal også være i samsvar med dagens lover og forskrifter. Vi har bred erfaring fra byggebransjen og løser i dag opp­gaver for kunder over hele landet. Hoved­vekten av arbeidet vårt er bolig- og hytteprosjektering. Vi har sentral godkjenning for våre arbeider og har et klart mål om at alle våre kunder – både små og store – skal kunne stole på at vi utfører våre oppdrag med høy kvalitet til avtalt tid.

Tradisjoner og nyskapning hånd i hånd

Byggetradisjoner har vokst fram gjennom århundrer. Ro, orden, balanse og spenning er kjennetegn på god arkitektur fra alle perioder.

Fatnes Larsen følger opp: – I dag går utviklingen veldig raskt, og det er viktig med et kritisk blikk på det vi skaper, slik at vi også gir et positivt bidrag til kommende generasjoner. På den ­andre siden må vi heller ikke være så fastlåste i tradisjoner at vi ikke våger å skape nye kulturinnslag. Også i dag skapes verdier som har livets rett, og det ønsker vi å bidra til.

Grundig planlegging er helt nødvendig

Arkitekt og ­markedsansvarlig ­Ingunn Aarrestad har gode råd til alle som skal bygge: – Vi hjelper deg med utarbeidelse av bygningsvolum og løsninger som fungerer godt både inne og ute, tilpasset tomt, omgivelser og dine egne ønsker og behov.

– Vi ønsker å tilføre landskapet og omgivelsene noe positivt med det vi bygger i dag – slik at de neste generasjonene også kan se kvalitetene i det vi har skapt.

Tid for tilbygg, ombygging og nybygg

– Nå er det bedre kapasitet i bygge­bransjen enn på lenge, sier ­Aarre­stad. – Det betyr at nå er ­tiden inne for en raskere byggeprosess for alle som ønsker ut­bedring og forandring i boligen – fra ny terrasse og vinterhage til større påbygg og nybygg. Det er bare å komme til oss med planer og ønsker.

Lang og flott merittliste

Arkitektkontoret IHT er et kjent og veletablert navn i bransjen og har markert seg i en rekke sammenhenger. Innen prosjekt­boliger har selskapet utført arkitektur­prosjekteringen for ­feltet Hove Gård på Sandnes, og da trinn 3 nylig ble lagt ut for salg, gikk 5 av 9 leiligheter første dagen – det må kunne kalles suksess.

Da Bonytt og Velux lanserte Drømmeloftet – for å vise hvordan en mørk loftsetasje kunne bli en spennende, levende del av ­huset – ble idéer og tegninger ­laget av Arkitektkontoret IHT.

Av næringsbygg står arkitektkontoret bak bl.a. konsernbygget til Risa AS på Nærbø, den nye Prix-butikken på Undheim og kontorbygg på Østlandet.

Da Sandnes Tomteselskap har utlyst konkurranser vedrørende nye boligfelt i Sandnes, har løsninger fra arkitektene på Kleppe flere ganger blitt foretrukket.

– Det er hus og hytter som er hovedgeskjeften vår, sier Fatnes Larsen til slutt. – Og vi er ganske så stolte av å ha oppdragsgivere fra hele landet. Vi har tegnet ene­boliger, fritids­boliger, prosjekt­­boliger, bolig­blokker og nærings­bygg som står langt uten­for Rogaland grenser. Vi har privat­kunder og firmakunder fra ­Mandal i sør til Vadsø i nord.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no