ANNONSE

Leserbrev

Humanismen ­forsterker seg i byen!

Kjetil Nordbø 

Human-Etisk Forbund, Stavanger og 
Humanistisk Uke


Publisert: 26.09.2015

Generalsekretær Kristin Mile på stand. (Foto: Agnieszka Bryn)

Human-Etisk Forbund er et livssynsynssamfunn, en interesseorganisasjon og seremonileverandør. Vi har over 84.000 medlemmer på landsbasis, hvorav nesten 3.000 medlemmer bor i Stavanger, og vi vokser raskt.

Vår historie skriver seg tilbake til 1956, og vi arbeider aktivt med å videreutvikle humanismen og bidra til at mennesker kan praktisere sitt humanistiske livssyn.

Humanistisk Uke er en av våre aktiviteter som arrangeres over hele landet, og i Stavanger arrangerer vi den fra 28. september til 4. oktober i 2015. Uken arrangeres fordi vi ønsker å engasjere og inspirere våre medlemmer, og andre som er interessert i vårt livssyn.

Vi vet at den delen av befolkningen som mener de står nærmest et humanistisk livssyn, er langt større enn medlemstallet vårt. Derfor vil vi vise frem humanismen for en større del av befolkningen, ikke minst meningsfellene våre.

Arrangementer under Humanistisk Uke i Stavanger 2015 er:

28/9: Debattmøte om «Livssyn er en privatsak». Her møter Tom Hedalen og Kristin Mile fra Human-Etisk Forbund representanter for andre livssyn til en spennende debatt. Dette skjer fra klokken 18.00 på Stavanger Kulturhus, Sølvberget.

29/9: Informasjonsmøte om Human-Etisk Forbund som gjennomgår seremoniene våre, organisasjonen vår og mye mer. Fint for gamle medlemmer, nye medlemmer og de som vil vite mer om oss. Dette skjer fra klokken 17.00 på Stavanger Kulturhus, Sølvberget.

Filosofikafé med tema «Burde selvmord være lov?» sammen med filosof fra Universitetet i Stavanger. Dette skjer fra klokken 19.00 på Stavanger Kulturhus, Sølvberget.

30/9: Dødskafé er et sted hvor mennesker som ikke kjenner hverandre, kommer sammen for å snakke om døden over en kopp te og en kake. Vi mener at bevissthet rundt døden beriker våre liv. Dette skjer fra klokken 17.00 på Kverulantkatedralen, KåKå.

«Presten og ateisten» er en samtale basert på boken med samme navn. Har ateister religiøse opplevelser? Hva skjer med en kristen når Jesus ikke lar høre fra seg? Dette skjer fra klokken 19.00 på Kverulantkatedralen, KåKå.

1/10 har vi stand på Arneageren fra klokken 15.00, og du er velkommen innom for å høre mer om oss for eksempel:

«Da Gud ble til» er en bok som forsøker å forklare hvorfor Gud ble til. Forfatter Kjekk Kristensen debatterer med Professor Knut Alfsvåg fra Misjonshøgskolen. Dette skjer fra klokken 19.00 på Kverulantkatedralen, KåKå.

2/10: Filmkveld med norgespremiere på «Louder Than Bombs» av Joachim Trier. Om en familie som ikke makter å kommunisere med hverandre. Dette skjer fra klokken 18.00 på SF Kino, Arneageren. Koster 50 kroner.

Humanistisk Quizkveld på Det Lille Hjørnet er en fin anledning til å treffe nye mennesker og konkurrere litt på kunnskaper om man vil det. Dette skjer på Det Lille Hjørnet i Fargegaten fra klokken 22.00.

3/10 har vi stand på Arneageren fra klokken 12.00, og du er velkommen innom for å høre mer om oss for eksempel.

Konsert med Myrull, som er et norsk folk-rock band tidligere sammenlignet med Vamp. En intim musikalsk opplevelse. Dette skjer på Cafe Sting (oppe) fra klokken 20.00. Koster 50 kroner.

4/10: Barnefilmdag med «Innsiden Ut» hvor du møter de små stemmene i hodet ditt. Dette skjer fra klokken 15.00 på SF Kino, Arneageren. Koster 50 kroner.

Vi avslutter uken med Blasfemisk Aften med Per Inge! Hans oppvekst i et pietistisk hjem gjorde han til upersonlig hedning, og hver morgen takker han Gud for at han er ateist. Dette skjer fra klokken 18.00 på Kverulantkatedralen, KåKå.

Mer informasjon om de ulike arrangementene finner du på www.human.no og www.facebook.no/stavangerhef.

Vi ønsker alle fra hele Rogaland velkommen til en veldig inspirerende uke i humanismens tegn!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no