ANNONSE

KULTUR

ny bok:


«Fra Vest­bredden»

Tekst: Pål Larsen


Publisert: 26.09.2015

Presten og forfatteren Leif ­Magne Helgesen setter fokus på forholdene på Vestbredden i sin nye bok. Gjennom to perioder i 2014 – 2015 var forfatteren ledsager på Vestbredden, utsendt av Kirkenes Verdensråd for å være øyevitne og bidra med en internasjonal tilstedeværelse. I disse periodene skrev han en blogg i Stavanger Aftenblad med samme tittel som den nye boka. Boka som ble lansert under litteratur­festivalen Kapittel 15 den 20. september, portretterer palestinerne og deres situasjon under en ­pågående okkupasjon.

Det er mange som har sterke følelser og meninger om Israel og Palestina. Boka setter lys på en vanskelig situasjon og vil samtidig provosere. Boka er en brannfakkel som utfordrer Israel som stat og okkupasjonsmakt, samtidig som den løfter frem en håpsdimensjon der israelere, palestinere og internasjonale delegater sammen deltar i en dugnad for fred og rettferdighet i området. Det er en kjensgjerning at vold avler vold. Derfor er det godt å lese at noen i området likevel velger en ikkevoldelig linje.

«Det er lettere å rive ned enn å bygge fred» skriver forfatteren.

Han beskriver også sine egne følelser og hva oppholdene gjorde med han i møte med urettferdigheten og maktmisbruket i området.

Som leser blir du gjennom ord og bilder invitert inn i menneskers liv og hverdag som om du selv opplever det han forteller. Ingen vil sitte uberørt igjen etter å ha lest boka. Det er heller ikke meningen.

Forordet er skrevet av biskop emeritus Per Oskar Kjølaas. Det styrker den kirkelige kritikken av det som skjer i vår tid i et betent område.

Forlaget Dreyer Bok står bak utgivelsen. All honnør til et lokalt forlag som løfter frem et internasjonalt brennbart tema.

«Fra Vestbredden» er en viktig bok som vil skape debatt.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no