ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Sykepleiere og eksperter på hud

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 26.09.2015

Fra venstre: Ellen Marie Dale, Solveig Thomsen, Camilla Torjussen, Monica ­Stoltenberg, Ingrid B. ­Finnestad og Lene Garderhagen.


Fakta:

Vital 
Hudklinikk
Hva: 

En av distriktets største ­klinikker innen hudpleie og kosmetiske ­behandlinger.


Aktuell med:

Distriktes største kosmetiske ­sykepleierteam med 6 sykepleiere.

30 % fast på botox ut året!


Kontakt: 

Resepsjon: 52 69 70 00

resepsjon@vitalhudklinikk.no


WEB: 

www.vitalhudklinikk.no

Vi ønsker alle den gløden. Den type hud som gjør at en ser både frisk, sunn og glad ut. Sviktende hudpleie­rutiner, acne, arr og solskader, setter sine spor. Vital Hudklinikk hjelper deg til en friskere hud.

– Det handler om et naturlig utseende og sunn hudforbedring, sier Lene ­Garderhagen, Klinikk­sjef og kosmetisk derma­tologisk sykepleier hos Vital Hudklinikk.

Sammen med fem andre syke­pleiere jobber hun med hudforbedring på klinikkene ved Trim Towers og Madla Amfi. Her utføres det alt fra korreksjon av arr, forbedring av rynker, acne, slapp hud og mye, mye mer. For mange av oss er kosmetiske behandlinger fremdeles litt ukjent. Joda, vi vet hva botox er. Vi vet kanskje også hva Restylane og fillere er. Men hvorfor skal man ta det, og hva gjør det med huden vår? Og hva gjør en sykepleier på en hudklinikk?

Oppfyller strenge krav

Når du skal på sykehuset, er det sykepleierne som kan gi deg medisinske behandlinger. Den samme regelen gjelder på hudklinikk og med kosmetiske behandlinger. Når det brukes virknings­fulle ingredienser som 
er godkjente legemidler, må det også håndteres av kvalifisert personell. Altså sykepleiere. Dette er din trygghet på flere vis. Både for resultat, men også for prosedyre og sikkerhet. En kosmetisk dermatologisk sykepleier har sykepleier­utdannelse, i tillegg til en rekke kursing og gjerne også videreutdanning fra Senzie akademiet, Nordens eneste kosmetisk dermalogiske hudpleie akademi. Gjennom klinikken får alle videreutvikling i form av kurs innenfor alle behandlingsområder, dette for alltid å være oppdatert innen det siste nye, og for å for­bedre og optimalisere teknikker, kvalitet og kunnskap. Sykepleierne fra Vital er på kurs med en hudlege fra Sverige når jeg hilser på dem.

– Alle sykepleierne deltar jevnlig på kurser, og tar avanserte sertifiseringer innen behandlingene vi utfører. Vi er veldig opptatt av å holde oss oppdatert på ny teknologi og virkningsfulle behandlings­metoder, sier Monica som er en del av Vital sitt sykepleier-team på seks sykepleiere. Du er med andre ord i trygge hender hos sykepleierne på Vital Hud­klinikk, som også har en stor lidenskap for hudforbedring og estetikk. Hver situasjon er unik, og din hud står i fokus. I et helhetlig fokus. Etter en grundig konsultasjon vil du forstå huden din bedre, og vite en langtidsplan mot forbedring – både med behandlinger og unike og virkningsfulle kremprogram.

– For oss handler det om helhetlig hudhelse. Gjennom et godt estetisk blikk og høy kompetanse oppnår vi naturlige resultater og god hudhelse for hver enkelt kunde. Det handler om så utrolig mye mer, ikke bare mindre rynker og større lepper, sier Monica.

«Look the way you feel»

Denne teksten pryder det ene behandlingsrommet på den nyde­lige klinikken. Det er ­coveret til boken som viser ­hvilke resultater som er ­mulige. Og det er jo sant. Man vil se ut slik man føler seg. Hver dag tar vi på oss både kremer og ­sminke. Vi farger kanskje også håret og går til behandlinger for en ­finere hud. For å føle oss bedre. Kosmetiske behandlinger gjør akkurat det samme, men går mer i dybden på hud­problemer som ikke kan løses av kun ­kremer. Ofte kan det være acne, sinnarynken ­eller slapp hud. Her er det ikke snakk om kun kvinner. Også menn ønsker hudforbedring og anti-aging.

– Kosmetiske behandlinger handler ikke om å endre på ditt utseende, men heller om å få tilbake noe du har mistet. Om å få en ny glød, og en ny glede, sier Monica.

Hvilke behandlinger utfører sykepleierne?

Sykepleierne er fordelt på både Madla Amfi og Trim Towers. Her jobber de også sammen med et dyktig team av hudpleiere, som skaper den perfekte dynamikken.

– Vi har tett samarbeid med våre dyktige hudpleiere, noe som er en stor fordel, sier Monica.

Vital Hudklinikk utfører både kosmetiske behandlinger, men også hudpleie­behandlinger som 
peelinger, kroppspleie og hårfjerning. Den medisinske ­delen utføres kun av sykepleiere, og består av blant annet botox, Restylane, microneedeling og fraksjonert CO2 laser. I undersaken tar vi en nærmere kikk på de ulike behandlingene.

Uforpliktende konsultasjon

Vurderer du en kosmetisk behandling? Da har du sikkert enda flere spørsmål. Hos Vital Hudklinikk kan du bestille en uforpliktende konsultasjon og hudanalyse, hvor en bruker et høyteknologisk kamera som analyserer huden din i dybden. Under samtalen vil du forstå din hud bedre, og dere kan sammen finne ut hva som er den beste veien for deg.

Ellen Marie Dale

Kosmetisk dermatologisk sykepleier og videre­utdannet innen dermatologi på ­Senzie ­Akademiet. Autorisert ­Restylane behandler, ­erfaring fra legevakt og urologisk ­avdeling i Bergen og Stavanger.

Solveig Thomsen

Kosmetisk dermatologisk sykepleier med videre­utdanning innen kosmetisk sykepleie og dermatologi fra Senzie ­Akademiet. Blir autorisert Restylane behandler i høst. Lang erfaring innen kirurgisk avdeling, psykiatri og reise­medisin.

Camilla Torjussen:

Kosmetisk sykepleier og ­autorisert Restylane ­behandler. 4 års erfaring fra gastro­kirurgisk avdeling på ­Haukeland og SUS.

Monica ­Stoltenberg:

Kosmetisk sykepleier og ­avansert Restylane behandler med anatomi­spesialisering. Lang ­erfaring i den kosmetiske bransjen og tidligere ­erfaring innen hjemme­sykepleie og sykehus.

Ingrid B. ­Finnestad

Kosmetisk sykepleier med lang erfaring fra offentlig helsevesen, Forusakutten + HMS- og prosjektarbeid.

Lene Garderhagen:

Klinikksjef og kosmetisk ­dermatologisk sykepleier. Videre­utdanning innen kosmetisk sykepleie og dermatologi fra Senzie Akademiet, og videre­kommen Restylane behandler med anatomispesialisering. 
8 års erfaring fra infeksjons­medisinsk avdeling på SUS.


Lynkurs i kosmetiske ­behandlinger

B for Botox: Hjelper musklene å slappe av, og kan dermed lette på problemer skapt av muskelsammentrekninger. Benyttes mot: rynker, overdreven svetting, tanngnissing, hodepine, gummy smile og hodepine. 

L for Laser og IPL: Trim Towers har to IPL maskiner som brukes til permanent hårfjerning og ­fjerner sprengte blodkar og solflekker i ansikt. De har også fått en ny laser som er den aller ­nyeste maskinen på markedet. Laseren behandler sprengte blodkar i ansikt og på ben. Også fantastisk mot pigmenter i ansikt, hudforyngelse og den beste maskinen på permanent hår­reduksjon. Dette er en klasse 4 laser som kun kan brukes av sykepleiere.

Fraksjonert Co2 laser som jevner hudstruktur, fjerner linjer og reduserer arr.

S for Skleroterapi. Dette er en medisinsk injeksjon som brukes for å effektivt fjerne ­
skjemmende blodkar på ben.

M for Microneedeling: Medisinsk microneedeling utføres av sykepleierne for å behandle aknearr, dype linjer, pigmenter og generell hudforyngelse. Her brukes en rull med nåler eller dermapenn sammen med behandlende serum og peeling.

P for Peeling: Kjemiske peelinger i form av fruktsyrer og TCA har en fantastisk hudforbedrene ­effekt på linjer, pigmenteringer, porer og tekstur. Dette kan benyttes av både unge og eldre. 

E for Exilis protége: Hudoppstramming uten medisinske inngrep. 

E for Elixir: Uansett hvilken medisinsk behandling du velger, er hjemmeprogrammet viktig. Elixir er et av Norges beste og mest revolusjonerende kremprogram, skreddersydd for alle ulike hud­typer. Her er det svært aktive ingredienser som garantert gir sunn hudhelse og optimale ­resultater.

R for Restylane: Restylane er hyaluronsyre, som er tilnermet lik hudens egen fuktighet. Dette brukes for å bygge volum, heve rynker, hudforbedring, arrbehandling, nesekorreksjon og leppe­behandling.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no