ANNONSE

KULTUR

Motevisning i Madlamark kirke

Tekst: Pål Larsen


Publisert: 10.10.2015

Alle inntekter går uavkortet til innkjøp av symaskiner og utstyr til ­prosjektet: Vi lærer kvinner å sy i Sør Afrika.


Det blir stor motevisning Madlamark kirke (menighets­salen) torsdag den 15. oktober kl. 19.00. Dørene åpnes kl. 18.30.

Dette er et non-profit prosjekt og alle inntekter går uavkortet til innkjøp av symaskiner og utstyr til prosjektet: Vi lærer kvinner å sy i Sør Afrika.

Det blir underholdning av ­Vigdis Eidsvåg. 

Kjetil Hana og Gerd Vikingstad skal presentere prosjektet. 

Motevisningen består av kjente designer kolleksjoner. Her kan man la seg inspirere av vinterens mote, fra nydelige strikkeplagg til julens festkjoler. Her finnes inspirasjon for alle alderstrinn. 

Det blir utlodning med gaver gitt fra alle kolleksjonene, i tillegg til andre gaver. Inngangsbillett kr 150.-

Her er det bare å møte opp og dermed bidra til en liten forskjell for noen!

Oleana er kjent for sine strikkedesign. Kolleksjonen er helnorsk, fra design til produksjon.Nydelige mønsterstrikk inspirert av den norske kultur og natur. Designer Solveig Hisdal. Fabrikken ligger i Bergen. Oleana har egen butikk i Stavanger.

iis Woodling er en designer kolleksjon av Siv Elise Seland. Kolleksjonen består av strikkeplagg i alle varianter. Hun driver sin familiebedrift på Seland, mellom Bryne og Ålgård. Siv Elise har fått mye mediaomtale for sine kolleksjoner. Plaggene selges til frittstående butikker.

Ullform er spennende, håndlagede produkter i tovet ull og i kombinasjon med silke. Her kan man virkelig finne noe utenom det vanlige. Tone Tvedt står bak kolleksjonen. Butikk og produksjon er i samme lokaler som Ledaal Teppeveveri på Våland.

MaxMara er stort internasjonalt varemerke fra Italia. Her er klassiske kvalitetsklær som kan brukes år etter år, i nye kombinasjoner. Plaggene har en særdeles flott utførelse og passer unge som eldre, om de liker den klassiske linjen. MaxMara har egen butikk i Stavanger.

Agape er et velkjent Stavanger­firma som utvikler egne design selskapskjoler og brudekjoler. Elegante selskapskjoler finnes i mange farger, oftest i sateng eller taft. Agape flytter i disse dager fra Stavanger til nye lokaler i ­Sandnes. Agape har egne butikker i flere norske byer. 

Work for Love

Work for Love er en lokalt basert non-profit organisasjon (NPO) som aktivt utvikler og stimulerer det lokale samfunnet, med fokus på utdanning og helse. Work for Love (WFL) ble etablert av Nicola Cox i 2006 og opererer i slumområdet i Masi. Dette er en av mange township i Sør Afrika hvor de svarte bor. Masi ligger ca. 50 km sør fra Cape Town. Det antas at det bor 40 000 mennesker her. De fleste bor under særdeles dårlige forhold, i slumområder i enkle skur. De fleste uten vann og kloakk.

Arrangementet er et non-profit og alle inntekter går uavkortet til innkjøp av symaskiner og utstyr til prosjektet: Vi lærer kvinner å sy i Sør Afrika/ Work for Love sewing school. Søm prosjektet vil inngå og supplere WFL sitt engasjement.  

I november 2014 arbeidet Gerd og Magne Vikingstad som frivillige medhjelpere for org. Work for Love. Gerd startet et sømprosjekt og engasjerte noen arbeidsledige kvinner fra town­shipen, Masi. Resultatet ble 8 flotte graduation drakter for avsluttende barnehagebarn (se bilde). Dette ga ideen til å sette igang en sømskole som får sin oppstart i november. Og det trengs noen symaskiner og noe utstyr for å komme igang. Målet er at prosjektet skal være bærekraftig i løpet av en 3 års periode.

Å bidra en liten forskjell

Med tilgang til noen symaskiner og utstyr kan det skapes fremtidige arbeidsplasser og få noen arbeidsledige kvinner utav håpløsheten. De kan skape en bedre framtid for seg selv og sine barn. Ønsker du å bidra? Kom på Motevisning og ta med deg dine venner og kollegaer. Inngangsbillett og loddsalg kan gi de inntektene som trengs for å komme godt igang. Eller – Work for Love har egen konto i Norge: 9235 35 57981 – www.workforlove.co.za


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no