ANNONSE

HUS & HAGE

familien på fire fryder seg hver dag


«Dette er Älvsbyhus 
helt alene om å klare!»

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 10.10.2015

Interiør fra nytt Älvsbyhus i Prestagardsmarka 44 på Hjelmeland.


Fakta:

Älvsbyhus


Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Nytt ferdigstilt hus med fornøyde ­eiere i Prestagardsmarka på Hjelmeland.


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.Älvsbyhus.no

Området rundt Presta­garden på Hjelmeland er en skråning som går opp fra kirken på stedet, og en kan trygt si at det kan virke vanskelig å plassere hus på de aller bratteste tomtene. Men familien til polske Grzegorz (glem z’ene og kall ham Gregor) tok utfordringen, og med solid støtte fra Älvsbyhus ble drømmen om eget hus til virkelighet.

 

 

Det var en gang… Som så mange andre eventyr fra virkeligheten begynner denne Älvsbyhus-historien på tradisjonelt vis. Det var en gang en polsk familie på fire. Mor og far het Agnieszka og Grzegorz Grzenkowicz – de bodde sammen med sine to små barn Marcel og Natalia i en by som heter Slupsk, ca 100 km vest for Gdansk, helt nord i Polen.

Som så mange andre polakker de siste ti-årene flyttet familien vestover for å starte et nytt liv. Fra 2006 til 2010 var hjemlandet Nederland, der Grzegorz jobbet som bygningsarbeider. Det er verdt å merke seg at hans foreldre allerede den gang var godt etablert på Hjelmeland hvor begge etter hvert fikk jobb hos Marine Harvest.

 

Familien samles

Og det gikk som det måtte gå. (Blod er som kjent tykkere enn vann.) Da Grzegorz fikk jevnlige meldinger fra moren, faren, søsteren og hennes mann om at livet i Ryfylke absolutt var å anbefale, tok han turen opp til Hjelmeland i februar 2010 for å sjekke for­holdene og – ikke minst – mulighetene for å få jobb. I april begynte han å slakte laks hos Marine Harvest.

Kone og barn kom etter til ­Hjelmeland tre måneder senere, og da gikk det med en del tid på å skaffe jobb til Agnieszka. Akkurat nå har hun telefon-basert arbeid, men hun håper å få noe mer håndfast hvor hun kan bidra mer aktivt.

Til å begynne med bodde familien i et hus til utleie på ­Hjelmeland – før de i 2011 flyttet til Vormedalen. Da ble det jo et stykke å kjøre – gjerne flere ganger daglig – til og fra jobb, skole og det som fulgte med av fritidsaktiviteter.

Da begynte tankene og ­ønskene å komme om eget hus på Hjelmeland.

 

Byggeskilt er god markedsføring

Da Grzegorz kjørte bil mellom Vormedalen og Marine Harvest på Hjelmeland, ble han oppmerksom på at ved to nybygg i området sto det store skilt som fortale at byggefirmaet het ­Älvsbyhus. Hvem var nå det? Svaret fikk han på nettet, og da begynte drømmer om eget hus virkelig å ta form. Älvsbyhus opererte jo med priser som var høyst overkommelige fra hans og familiens ståsted.

Grzegorz tok raskt kontakt med Gard Grubstad, som har ansvar for Älvsbyhus sin virksomhet i Rogaland. – Vi hadde en fin dialog fra første dag, sier Grzegorz. 
– Og jeg forsto at veien til eget hus starter med å kjøpe tomt.

 

Rimelige kvadratmeter 
i skråningen

– God dag, dere i Hjelmeland kommune. Har dere en tomt til salgs?

– Jo, nå skal du høre. Fra veien som heter Prestagarden, går det en stikkvei videre i stadig mer skrånende terreng, og den heter Prestagardsmarka. Til høyre for denne veien står det flere hus på noenlunde flatt areal, men til venstre går det en bratt bakke ned mot vannet. På de ledige tomtene der er kvadratmeterprisen ganske så rimelig. Faktisk kan du få en tomt på 1,1 mål for 200.000 kroner.

Som sagt, så gjort. Familien Grzenkowicz lar seg ikke skremme av en bratt bakke. Man kommer da fra et land med mange staute skihoppere…

Älvsbyhus var til stor hjelp – hele tiden

Hustegningene til Älvsbyhus ligger på nettet, og Agnieszka og Grzegorz var ikke i tvil – det var hustypen som heter Snøhvit de ville ha. – Så ble prosessen overlatt til Gard Grubstad og Älvsbyhus, forteller Grzegorz til Lokalavisen.

– Det er et firma som virkelig har greie på det de holder på med, og de vet hvordan de skal hjelpe kunder som aldri har bygget hus før. De tok seg av alt praktisk papirarbeid og loset oss gjennom de prosesser som må til. Vi fikk en rekke gode råd underveis, og møtte en fleksibel holdning hvis vi ønsket justeringer på tegningene.

Jeg kunne ringe Gard når som helst, og vi kunne til og med komme på møter i helgene – det er jo praktisk når hverdagene fylles med jobb og aktiviteter med barna.

Vi fikk også en ryddig og fullstendig kostnadsplan av Gard hvor alle detaljer var medregnet – en god forsikring mot ­uventede etterregninger. Planen tok for seg hele byggeprosessen med alt håndverksarbeid satt opp på en enkel, oversiktlig måte.

At det likevel tok ett år med papir­arbeid, sier mer om byråkratiets irrganger enn om Älvsbyhus, slår Grzegorz fast.

 

Proff håndtering av Älvsbyhus

I januar 2015 kom grave­maskinene til Prestagardsmarka 44 – og lastebiler kom med stein. Til sammen 200 lass med stein og fyllmasse ble gjennom tre måneder lempet utfor skråningen, til man i april fant ut at nå begynner det å ligne på en byggeklar tomt.

– Da gikk det fort – akkurat som Älvsbyhus hadde lovet, forteller Grzegorz. – Etter at grunnmuren var satt opp, tok det kun 7 uker før huset var fiks ferdig. Med krane på plass på tomten kom diverse lastebiler en dag kjørende med fem ferdige sek­sjoner – og dermed ble hele første etasje satt på plass på tre timer. To dager senere ble taket ferdig, og etter en uke var arbeidet med parkett, tapet etc fullført. Vær så god – her er nøkkelen til nytt hus! Vi flyttet inn 6. juli.

 

Mye hus for pengene

Første etasje på 100 kvm består av to soverom, kjøkken/spisestue/stue i en åpen løsning, bad, vaske­rom og inngangsparti. Et luftig bomiljø som gir mye alburom.

Loftetasjen på 56 kvm (P-rom) er i dag ett stort rom. Her planlegger familien at det med tid og stunder skal komme to soverom, bad og loftstue.

– Her er god plass for våre gjøremål og vår tilværelse, sier Grzegorz. – Vi er veldig fornøyd med huset, og at sluttregningen til Älvsbyhus ble på kun 2,7 mill. kroner. Skal vi sammenligne med hva det koster å kjøpe et gammelt hus – med det som da ofte kommer i tillegg for oppussing – så er vi sjeleglade for at vi valgte Älvsbyhus. Det legger vi heller ikke skjul på når folk kommer innom for å forhøre seg. Vi anbefaler Älvsbyhus til alle som spør – uten dem hadde vi ikke kunnet nyte tilværelsen i helt ny bolig.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no