ANNONSE

KULTUR

Stavanger Musikkorps av 1919 – en suksess­historie!

Tekst: Pål LarsenPublisert: 10.10.2015

Når Stavanger Musikkorps av 1919 sammen med Nordic Tenors, mannskoret VSOP og Kjell Inge Torgersen inviterer til festaften lørdag 17.10. kl.19.19 i Stavanger konserthus i «Fartein Valen» salen, er dette nok en milepel i korpsets 96 år lange historie.

Konserten «An Evening to Remember» er en gjentakelse av fjorårets suksesskonsert i Stavanger konserthus.

Da murmester og musiker Jonas Solheim den 9. september 1919 tok initiativet til opprettelsen av Stavanger Musikkorps av 1919, kunne han neppe ha ant at dette korpset i dag er et av landets beste og denne regionens eldste janitsjarkorps. Korpsets medlemmer er i alderen 17-74 år og er alle amatører.

SMK1919 har i alle år tilstrebet en høy musikalsk standard og deltar hvert år i NM for janitsjarkorps i Trondheim. I de senere år har korpset hatt stor musikalsk framgang takket være et målbevisst musikalsk arbeid og dyktige dirigenter. I NM har korpset resultatmessig etablert seg i toppen av 1. div. Korpsets nåværende faste dirigent er Morten Evjeberg Hansen

Samtidig er dette et naturlig ledd i korpsets musikalske og organisatoriske utvikling. Korpset rangeres iflg. NMF (Norges Musikkorps Forbund) i dag som et av landets fremste janitsjarkorps og er som sådan en ikke ubetydelig kulturleverandør fra det frivillige organisasjonsliv lokalt.

Nordic Tenors kombinerer utsøkt kunstnerisk kvalitet med humor, dans og musikalske overraskelser. Gruppen består av tenorene Sveinung Hølmebakk, Jan Tore Saltnes og Roald Haarr. De fikk sitt gjennombrudd i 2006 da de mottok «Komiprisen» som årets nykommer. Etter dette har de vært kongelige toastmastre for HMK Harald, de åpnet den nye operaen i Bjørvika, og har spilt tre helaftens forestillinger. Nordic Tenors er også kjent for sine vakre julekonserter, og reiser i førjulstiden rundt i Norge, de siste årene også i Sverige. De har besøkt Stavanger konserthus en rekke ganger og gleder seg nå til å dele scenen med Stavanger Musikkorps av 1919.

Kveldens gjester er Mannskoret VSOP som stort sett har vært et oppegående kor i mer enn 20 år.

Koret består i dag av ca. 42 glade voksne gutter. Dirigent er Stefan Bengtsson.

Initialene V-S-O-P står for korets geografiske rekrutteringsområder i Stavanger, hvor «V» står for Våland, «S» for Storhaug, «O» for Ollanhaug og «P» for Pegenes.

VSOP’s største musikalske opplevelser har vært i Grieghallen sammen med mannskoret fra Berlevåg, i «unionsteltet» på bryggen i Flekkefjord, samt oppvarmingsband for «Stavangerensemblet»

VSOP har også deltatt på «Tall Ships» festivalen i flere år og har i den anledning sunget for både konge og ordfører.

Kveldens konferansier er Kjell Inge Torgersen, og publikum kan glede seg til store musikalske øyeblikk, humor og overraskelser i skjønn forening.

Kveldens program vil bli, ja nettopp, «an evening to remember» med musikk, sang og flotte arrangementer med tenorer, kor og korps, sågar også med kveldens konferansier. SMK1919 benytter selvsagt også anledningen til å vise kveldens publikum den musikalske spennvidden til et moderne janitsjarkorps.

Stavanger kommune v/kultursjefen har støttet konserten og vektlegger at det er viktig at det lokale amatør- og frivilligmusikklivet finner relevante anledninger til å prøve ut Stavanger konserthus.

Det er nettopp dette Stavanger Musikkorps av 1919 nå gjør og håper selvsagt på full sal!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no