ANNONSE

HANDEL & SERVICE

Luksusmaskin barberer best

Tekst: Andreas Rosander / WiseGuide


Publisert: 10.10.2015

Du trenger ikke bla opp en formue for å få en god barbermaskin, men du bør styre unna de billigste modellene. (Foto: Anders Wiklund/TT)


Blodspor og ujevn skjegg­stubb – eller glatte kinn uten hudirritasjoner? Hvilken barbermaskin du velger, er avgjørende for resultatet.

I vår test av barbermaskiner gir vinneren fra Braun en glatt og skånsom barbering. Mens en av de billigste maskinene legger igjen blodspor og en del ujevne stubber.

En god barbermaskin har en sterk motor, lang batteritid og gir et fint resultat. Alle barber­maskinene i testen fjerner skjeggstrå, men det er betydelige forskjeller i hvordan huden har det etter behandlingen med de ulike maskinene.

– Dyrere produkter gir et ­bedre resultat, ettersom de bruker en annen teknikk enn de billigere. Det handler blant annet om hvor lenge skjærehodene holder seg skarpe, sier Nils ­Johannesson, master barber og leder av ­salongen Roy & Son i Stockholm.

Unngå de billigste

Det betyr ikke at man må legge ut en formue for å oppnå et bra resultat – men man bør unngå de billigste modellene. Remingtons PR1250 for 599 kroner oppleves som en barneleke sammenlignet med de andre i testen. Og resultatet? Det ser ut som en beruset barberer fra Ville Vesten har skåret skjegg med en rusten kniv. Alle produsentene hevder riktignok at huden må få tid til å venne seg til et nytt apparat, men det er ikke for mye å kreve at det skal være blodfritt ved første gangs bruk. Resultatet, kvaliteten og mangelen på funksjoner gjør at Remington havner på en sikker sisteplass.

Best kvalitet

Det er jevnt i teten, men Braun Series 7 799 cc-7 tar til slutt ­seieren hjem. De lineære skjærehodene gir en jevn og fin barbering, apparatet utstråler kvalitet og kjennes skånsomt mot huden. Modellen, som koster cirka 2500 kroner, vinner på det bekvemme grepet og det gode resultatet. Den nesten like dyre Philips ­Series 9000 S9161/31 gir også et veldig godt resultat – men det tar tid å få til en helt glatt barbering. Begge de to luksusvalgene i testen kommer med rengjøringsstasjoner.

– Man må tenke på hygienen. Det ligger gammelt hår i appa­ratene, de må gjøres rene og desinfiseres, ellers kan huden bli betent, sier Nils Johannesson.

Ladetid viktig

Modellen Panasonics ES-LT4N for 1455 kroner gir et resultat i stil med de dyreste modellene. Den har en behagelig vekt, ligger fint i hånden og er enkel å lade med en batteriindikator. Den er mer enn 1000 kroner billigere enn vinneren, noe som gjør den til beste budsjettvalg.

Hvor enkelt og raskt apparatet lader, og hvor lang batteritiden er, bør man vite før man kjøper. Panasonics billigere modell ES-RW30 må lade i åtte timer for å kunne brukes i 21 minutter – det første er altfor lenge, det andre latter­lig kort.

Før du kjøper

• Flere produsenter har åpent kjøp med et visst antall dagers bruk inkludert. Bruk apparatet i denne perioden, og lever det tilbake dersom du ikke er fornøyd.

• Motorstyrke og batteritid er viktige ting å tenke på før et kjøp. Sjekk også hvor lang tid det tar å lade apparatet.

• I begynnelsen kan huden bli irritert. Det tar én til to uker før huden har vent seg til et nytt apparat.

• Å smøre inn kinn og hals med en barberolje på forhånd vil gjøre barberingen mer behagelig, og risikoen for hudirritasjon minsker.

• Bruk aldri alkoholbasert after shave, ettersom den tørker ut og irriterer huden. Barberer Nils Johannesson anbefaler en after shave-balsam som fukter og desinfiserer.


Slik testet vi

Testselskapet WiseGuide har sammenlignet seks barberapparater for menn. Apparatene er testet flere ganger og brukt etter produsentenes anvisninger. En del modeller kan brukes både på tørr og våt hud, men vi har fokusert på tørrbarbering. Karakterene er gitt ut fra kriteriene kapasitet, kvalitet og bruk. Makskarakter er 5 poeng.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no