ANNONSE

HUS & HAGE

han bladde aldri i andre kataloger


Det bare måtte bli Älvsbyhus!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 24.10.2015

Nybygget i Vadlandsvegen 101 på Vigrestad.


Fakta:

Älvsbyhus

Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.Älvsbyhus.no

Det har lenge ligget i kortene at Arne Haarr kom til å bygge Älvsbyhus en dag. Og nå nærmer det seg innflytting i Vadlandsvegen 101 på Vigrestad. Det betyr at tankene han har syslet med i fem år, nå er blitt en synlig realitet.

 

 

La oss starte med begynnelsen. Arne Haarr er entreprenør, og da han for rundt fem år siden var med på å grave ut en tomt på Ogna, fikk han høre at på tomten skulle det komme et Älvsbyhus. Byggherren fortalte om dette helt spesielle byggefirmaet som leverer huset på plass raskere enn noen andre, og som har et helt eget prisnivå. Nytt hus til ca 2 millioner kroner – det høres jo nesten utrolig ut!

Arne Haarr ble nysgjerrig, så da huset på Ogna sto ferdig, ringte han den lykkelige huseier for å høre mer. «Gikk alt etter planen? Er du fornøyd med Älvsbyhus?» Svarene var ikke til å misforstå – her var alt i skjønneste orden. Da kunne Arne trekke noen konklusjoner for sin egen del. Men han hadde ikke bråhast.

 

«Riv driden!»

Opp gjennom årene har Arne bodd både på gård ute i det grønne, og sentralt på Vigrestad. Tidlig nå i 2015 kjøpte han et gammelt hus i Vadlandsvegen. Da var spørsmålet: Skulle huset fra 1905 få full renovering og leve et nytt liv, eller var det smartere og mer økonomisk å bygge et helt nytt hus på tomten?

Arne rådførte seg med sin bror, som er snekker, og etter en nøye vurdering på et par sekunder, var konklusjonen krystallklar: «Riv driden – det vil koste alt for mye å få dette huset i brukbar stand!»

Men også riving koster penger, så Arne var smart. Huset ble brukt til en kommunal brannøvelse, og dermed gikk 110 år gammel plank opp i flammer til samfunnets beste. Etter hvert som bygningen raste sammen, så Arne hvilken skrøpelig forfatning huset var i – så beslutningen var nok høyst korrekt.

Da var tomten klar for husbygging.

 

Hvilken hustype skal velges?

Arne trengte ikke se i andre huskataloger – prisene der talte for seg – så han gikk rett på sak og tok for seg hustypene til Älvsbyhus på nettet. Han hadde klare meninger om i hvilke retninger soverom, kjøkken og stue skulle ligge på tomten, og dermed endte han opp med hustypen som heter Rødhette. Der ble alle ønsker oppfylt.

Arne forteller: «Jeg var ikke opptatt av å finne frem til løsninger og detaljer jeg ville ha annerledes. Jeg tenkte at her har dyktige folk tenkt før meg og kommet frem til en planløsning som helt sikkert er praktisk og god.»

 

Knirkefritt samarbeid 
med Älvsbyhus

– Mitt førsteinntrykk av Älvsbyhus og deres distriktsrepresentant Gard Grubstad var veldig positivt, sier Arne. – Jeg ble fort klar over at dette hadde de full kontroll over, og at jeg trengte ikke involvere meg mer enn nødvendig. De har rutinen i byggesaker – de fikser alt! Alt papirarbeid og alle godkjenninger overfor kommunen ble ivaretatt på beste måte, og jeg kunne ta kontakt med Gard når det måttte være på døgnet.

Jeg hadde ett spesielt ønske. Så fort huset var reist, ville jeg begynne å male utvendig. Generelt ønskes at alle håndverkere er helt ferdig ute og inne før byggherren slipper til, men Gard viste en fleksibel og hyggelig holdning ved å gi meg plass sammen med de andre. Det satte jeg pris på!

 

Raskere går det ikke!

Arne er synlig imponert over hvordan huset kom på plass. Klokken 07.15 en morgen i august kom bilene med elementer, og klokken 10.45 var hele første etasje ferdig. Før kvelden var huset tett – så regn til natten kunne bare komme. Imponerende!

 

Like før innflytting

Da Lokalavisen var på besøk, var huset til Arne nesten ferdig, og innflytting er like om hjørnet. Han er selvsagt spent på hvordan det blir å traske rundt i nytt hus, men han kan likevel trekke noen konklusjoner allerede nå.

– Dette er mye hus for pengene – jeg er overbevist om at jeg har gjort et godt valg. Jeg sto for utgravingen selv, og for grunnmur og hus skal Älvsbyhus ha 2,3 millioner kroner. Hvem kan slå det? Jeg gir Älvsbyhus min varmeste anbefaling, avslutter Arne.

Lokalavisen kommer tilbake til Arnes opplevelser i det nye huset ved en senere anledning.

Ny enebolig til kr 1.486.000?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 24.10.2015

Er du på jakt etter ny bolig? Kan du få tak i en tomt? Da skal du ta deg tid til å lese denne artikkelen, og se hvilke muligheter som finnes.

 

 

– Vi bygger hus på en helt annen
måte, sier Gard Grubstad i ­Älvsbyhus til Lokalavisen.

– Det siste året har vi fått mange nye kunder fra Rogaland. Vår forretnings­idé er å selge og ­produsere ferdig monterte trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. ­Nøkkelen er å tenke industrielt, og produsere boligene inne i våre fabrikker. Selve monteringen tar bare noen få uker. Vår måte å bygge på gir mange fordeler. Den tradisjonelle måten å bygge på i Norge er å bygge alt utendørs. Bit for bit i all slags vær. Her på Vestlandet vet vi hvor utsatt vi er med regn og nedbør. Vi bygger alt innendørs i en tørr og varm fabrikk med en effektiv og spesialisert produksjon. Vi utfører til og med elektro og rørarbeid på fabrikken. ­Gjennom mer enn 50 år har vi levert over 35.000 boliger i de nordiske landene, sier Grubstad.

 

Rask montering

– Når modulene kommer til 
byggeplassen, tar det bare noen få 
timer før de er satt sammen og er i ly for vær og vind. Dette er en viktig årsak til den høye kvaliteten i husene våre. Älvsbyhus er et såkalt modulhus. Det bygges i store klosser med gulv, vegger og innertak. Alt som er mulig å fullføre på fabrikken, fullføres der. All el og VVS er for eksempel installert. På samme måte er bad og vaskerom helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen. Det som gjenstår å gjøre når huset er på plass, er maling, tapetsering og gulv i resterende rom. Dette utføres også av Älvsbyhus og er inkludert i prisen, forteller han.

 

Mange varianter

Det finnes totalt 11 bolig­typer som varierer i størrelse. De ­minste har et areal på 80 kvm med uinnredet loft på 45 kvm og koster bare 
kr 1.486.000. Det er inklusiv moms og ferdig montert. Det 
inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitets­leverandøren Bosch. Det største huset har et samlet areal på 184 kvm hvor 64 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 1.820.000. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer.

 

Gunstig oppvarming

– Luftvarmepumpen er standard i husene våre, og leveres av kvalitets­leverandøren Nibe. Den har en stor og kraftig kompressor som kan dekke energi-
behovet i en bolig på opptil ca. 200 kvm. Varmepumpen gir huset 
varme, varmt vann og ventilasjon. Driften er svært økonomisk, og varmeeffekten er svært høy. Husene våre har derfor et svært lavt energiforbruk. Vi har lang tradisjon for å bygge hus for det nordlige klimaet med lange og kalde vintre. Alle hus som forlater våre monterings-
anlegg, er derfor godt forberedt på 
vinterkulden. Husene er godt 
isolerte, samtidig som de har god og velfungerende ventilasjon. Med varmepumpe og vannbårne 
radiatorer reduseres opp
varmingsutgiftene, samtidig som miljøet spares. Det er bra både for miljøet og for kjøperens lomme-
bok, sier Grubstad.

 

Bare én leverandør

– Det er enkelt og trygt å kjøpe et Älvsbyhus. Du trenger bare én avtale for hus og standard grunnmur. Både materiale og montering er inkludert i prisen. Vi har ansvaret for hele hus­byggingen, fra fundament til ferdig hus. Ettersom vi kontrollerer hele byggeprosessen, kan vi gi 12 mnd fastpris fra signering av bestillingsavtale. I tillegg kan vi 
allerede nå avtale leveringsuke for din bolig. Älvsbyhus er pålitelig, har god kvalitet og har solid økonomi, forteller Grubstad.

 

Gunstig betaling

– Med hus levert fra oss slipper du byggelån, sier Grubstad.

– Vi har svært fordelaktige ­betalingsvilkår. Du trenger ikke betale noe forskudd, og den første betalingen skjer den dagen huset settes på muren. Resten betales ved overtakelse 7 uker etterpå. Det eneste som må betales før hus­leveransen, er de eventuelle ekstra­bestillinger som legges inn etter at kontrakten er under­skrevet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no