ANNONSE

REISE

bli med lokalavisen på lesertur – fra 25. februar til 8. mars 2016


13 dagers eventyr til Kambodsja

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Reisecompaniet


Publisert: 24.10.2015

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Lesertur til Kambodsja 
25.02.–08.03.2016


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44

salg@reisecompaniet.no


Web: 

www.reisecompaniet.no/reise/­kambodsja

Kambodsja er blitt sammenlignet med Thailand for et par generasjoner siden. Lenge var det ryggsekkturistens godt bevarte hemmelighet, men nå har vi muligheten til å oppleve dette landet på første klasse. Reisen går gjennom et eventyrlig landskap hvor tempelbyer dukker opp som luftspeilinger i jungelen. Den viktigste er Angkor Wat, landets hjerte og sjel og et magisk sted for alle buddhister. Et minnesmerke fra den gang det mektige Khmer-imperiet strakte seg fra dagens Myanmar (Burma) i vest til Vietnam i øst. Her har natur, religion og arkitektur smeltet sammen siden byen lå bortgjemt i mer enn 500 år.

Torsdag 25. februar: 
(måltider på fly)

Avreise fra Stavanger, via Garder­moen til Bangkok. Vi reiser ­natten over med Thai Airways.

Fredag 26. februar: 
Ankomst – SIEM REAP

(F/L/M)

Vi ankommer Siem Reap flyplass med fly fra Bangkok 
kl. 09.00 og blir ønsket velkommen av vår guide som følger oss til hotellet. Vi besøker Les Artisans d’Angkor, en skole for handikappede, hvor de lærer tusen­årige kunst- og håndverkstradisjoner og kan starte sin egen bedrift. Kvalitetsprodukter tilbys for salg. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant.

På ettermiddagen besøker vi tempelkomplekset Angkor Wat og nyter solnedgangen over Sras Srang, det 700 meter lange kongelige bad, en del av et sofistikert kanalsystem som temmet elven Siem Reap under monsunen, og gjorde det mulig å høste inn ris tre ganger hvert år. Etter nesten 500 år ble Angkor Wat oppdaget, og er i dag en hellig by for buddhistene. Middag og overnatting på hotellet.

Lørdag 27. februar:

SIEM REAP (F/L/M)

I dag skal vi oppleve vakker natur og nydelige byggverk både fra tuk-tuker og gondoler! Vi be­søker ruinbyen Angkor Thom med det svakt opplyste Bayon-tempelet. Deretter Ta Promh, tempelet som tiden glemte, nå helt oppslukt av jungelen.

På ettermiddagen besøker vi Kvinnetempelet i Banteay Srei, et eventyrlig byggverk i rosa sandstein, viet til kvinnens skjønnhet. På veien tilbake besøker vi landsbyen og får smake en fersk kokosnøttdrink. Om kvelden middag med Apsara-dans. Vi skal avslutte dagen med en stemningsfull gondoltur i solnedgangen.

Søndag 28. februar:
Bussreise fra SIEM REAP til BATTAMBONG (F/L/M)

Vi forlater hotellet i Siem Reap og blir kjørt til Battambang (ca 2 timers kjøretur med buss), hvor mange vakre bygninger fra den franske kolonitiden fortsatt står. Her skal vi på tur med et meget spesielt «bambustog», et prosjekt landsbybeboerne har satt i gang for å frakte varer. De ca 8 km til neste stasjon går gjennom et vakkert landskap hvor bøndene fortsatt arbeider i rismarkene på tradisjonelt vis med okseplog og håndkraft. Vi skal besøke landsbyen og få et innblikk i livet på landsbygda. Lunsj på en lokal restaurant før vi reiser til hotellet. Nå skal vi se nærmere på hvordan de lokale bor og lever. Vi vil også besøke landsbyene rundt Battambang, hvor vi vil lære om de lokale produkter; aromatiske krydder, duftende te og risbrennevin.

Middag på en lokal restaurant før «Battambang Foodie Tour». Denne turen tar oss med til den gamle kolonitiden i Battambang, utenom allfarvei, langsmed bredden av Sangker-elven, og vi prøver spesialiteter fra det lokale kjøkken. Vi vil også oppleve natte­livet i Khmer, ­morsomt og utenom det vanlige.

Mandag 29. februar: BATTAMBANG – PHNOM PENH (F/L/M)

Frokost på hotellet før halvdagstur til Phare Ponleu Selpak skole for foreldreløse barn som er en veldedig organisasjon hvis mål er å støtte utvikling for lokalsamfunnet gjennom sosiale og kulturelle prosjekter og utdanning for barn og deres familier. Sirkus­skolen er et spesielt prosjekt for barn og tenåringer som vil lære sirkus­teknikker. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før avreise til Phnom Penh med engelsktalende guide (ca 5 timers kjøretur).

På veien tar vi et kort stopp ved Kampong Chnang og besøker det lokale markedet. Turen går gjennom et landskap av risplantasjer og sukkerpalmer.

Vi fortsetter til Phom Penh – et historisk handelssenter, med ­vakre templer og helligdommer. Vi drar til hotellet for innsjekking og overnatting. Middag på hotellet.

Tirsdag 1. mars: 
PHNOM PENH (F/L/M)

Frokost på hotellet før vi be­søker Kongepalasset, Sølvpagoden og Nasjonalmuseet. Det Nasjonale Kunstmuseet omkranser en lotushage, og viser oss Kambodsjas tidlige historie. Her finnes skulpturer fra Angkor-tiden og enda lengre tilbake. Det er Østens mystikk på sitt beste. Lunsj på en lokal restaurant.

På ettermiddagen besøker vi «Folkemordmuseet» Toul Sleng og det russiske markedet, hvor det selges antikviteter, frukt, bildeler og merkeklær i en salig blanding. Middag på en lokal restaurant.

Onsdag – søndag 2.–6. mars:
PHNOM PENH – SIHANOUKVILLE (F)

På onsdag spiser vi frokost på hotellet før transfer til Sihanoukville med buss og engelsktalende guide (ca 4 timers kjøretur). Her sjekker vi inn på hotellet som blir vårt hjem de neste dagene. Turen rundes nemlig av med rolige dager på kysten der vi kan nyte Kambodsjas vakre kyststripe. Her er det varm sjø og fine, hvite strender og øyer og en avslappet atmosfære hvor vi kan samle alle inntryk­kene. Lunsj og middag på egenhånd. Over­natting på hotellet.

Mandag 7. mars: SIHANOUKVILLE – PHNOM PENH (F + måltider på fly)

Vi har hele dagen fri før vi reiser sent mot Phnom Penh flyplass for avreise til Bangkok med fly. Videre fra Bangkok via Gardermoen til Stavanger med ankomst på morgenen 8. mars.

Reisefakta:

Pris: 22.500,- per person I delt dobbeltrom

(enkeltromstillegg 4.700,-)


PRISEN INKLUDERER

• Fly Stavanger-Siem Reap/ Phnom Penh-Stavanger med alle skatter.

• Overnatting på hotell med frokost hver dag. 

• Måltider på lokale hoteller/restauranter i henhold til program.

• Utflukter og transfers med privat buss med air­condition og engelsk­talende guide. 

• Entreer til severdigheter i henhold til programmet. 
(1 dags Angkor Pass).

• Vann og håndklær til disposisjon under buss­reisene.

• Norsk reiseleder med på hele turen.


Hotellene

• Siem Reap: Prince d’Angkor, Superior rom.

• Battambong: Classy Hotel, ­Superior rom.

• Phnom Penh: Sunway Hotel, Deluxe rom.

• Sihanoukville: Sokha Beach Hotel, Ocean wing deluxe.


IKKE INKLUDERT

• Visumkostnader: 
ca. 30 USD per person.

• Måltider som ikke er nevnt i programmet.

• Drikkevarer.

• Tips til lokale guider; ca 3–5 USD per person/dag og til sjåfør 1–2 USD per person/dag.

• Reiseforsikring.


Forbehold

Med forbehold om endringer i programmet og nok antall påmeldte.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no