ANNONSE

Min mening

Min mening 
av Svein Kåre Edland, tidligere redaktør i Lokalavisen


Statoils gullpensjoner 
er utrolig provoserende

Det er ikke for alle likt her i denne verden. Oljebransjens vannvittige vekst de siste 20 årene har skapt et lønnsnivå som ikke er bærekraftig. Statoilansatte har hatt det ekstremt godt, med høye lønninger og store fordeler som arbeidstakere i tradisjonelle yrker bare kan drømme om. Lønnsnivået har vært så høyt at svært mange sannsynligvis ikke hadde vært i stand til å oppnå mer enn halvparten i ­tradisjonelle yrker. Det får nå konsekvenser, og selskapet må redusere antall ansatte. Men på ny får overbetalte ansatte lottogevinst. Mens resultatene i Statoil synker som en stein, får ansatte i selskapet nok en gang gylne millionfallskjermer. Tro det eller ei, men de får millioner for å slutte i selskapet.

Dette er gullpensjonen

Ansatte som er over 58 år og som slutter i bedriften, får 66 prosent av lønnen i ­årlige utbetalinger fram til de er 67 år. Uten å gjøre noe som helst. Selv om de tar seg annet arbeid og har inntekt, får det ingen konsekvenser for Statoils gull­pensjon. Gjennomsnittslønnen i Statoil er sannsynligvis ca 1 million per år. Men for mange seniorer er lønnen langt høyere. Jeg kjenner ikke tallet, men det er ikke usannsynlig at lønnen er 1,5 million. Fallskjermen kan da føre til at en godt betalt 58-åring får over ti millioner kroner for å slutte. I tillegg til mulighet til å gå rett over i annen jobb utenfor Statoil. For et sløseri og urettferdig ordning som tilgode­ser ­ressurssterke personer som i alle år har hatt en fantastisk privilegert reise.

Dette er hva vanlige folk får

Når en bedrift må redusere antall ansatte fordi markedet har endret seg, går de fleste selskapene til oppsigelser. Arbeidsmiljøloven regulerer da hvor lang oppsigelsestiden er. Ingen arbeidstakere i Norge har rett på sluttpakker. Som arbeids­ledig har du rett på dagpenger, basert på den inntekten du har hatt de siste 3 år. Det maksimale grunnlaget som teller, er lønnsinntekt på kr 540.000. Av dette får du litt over 60 %. Maksimal utbetaling er før skatt kr 340.000 per år. Denne retten har du i inntil 104 uker. Med 35 % skatt innebærer det en utbetaling hver måned på kr 18.000. Etter 2 år uten endring må du søke om sosialhjelp dersom du ikke er i stand til å få deg noe nytt arbeid.

På skattebetalernes regning

Denne ekstreme sløsingen som gullpensjonen innebærer, betales av alle skatte­betalerne i Norge. Gullpensjonen betales ut direkte av Statoil, og reduserer dermed Statoils overskudd som beskattes med ca 78 %. Det innebærer at det er det norske felleskapet som betaler regningen. Jeg kjenner mange ansatte i Statoil, og flere av de kan bare begynne å le på vei til banken. Dette er så ekstremt gunstig at de fleste nok vil måtte klype seg i armen for å sjekke at det ikke bare er en drøm.

Staten uegnet som eier

Gullpensjonene er blitt tildelt før ved flere anledninger. I 2009 var det over 2000 medarbeidere som fikk denne ekstremt gunstige lottogevinsten. Og i en tid hvor markedet skrek etter seniorkompetanse. De som ville, kunne få seg ny jobb med gode betingelser på dagen. Nå skriver selskapet på ny ut disse store sjekkene på skattebetalernes vegne. For meg er det sjokkerende å se, og jeg er overrasket over at verken politikere eller fagforeninger i tradisjonelle næringer ikke synes å bry seg. Det er en skam. Staten via næringsdepartementet og Folketrygdfondet eier over 70 % av Statoil. Og har full kontroll på selskapet. Hvordan er det mulig å la dette skje i en tid når alt fokus i nærings­livet er å kutte kostnader? Forskjells­behandlingen er alt for stor. Dette beviser for meg nok en gang at staten er uegnet til å eie ­bedrifter, og at politikere bør holde seg unna nærings­virksomhet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no