ANNONSE

HUS & HAGE

Sett farge på kjøkkenet med tulipaner

Tekst: Tonje Bergh


Publisert: 07.11.2015

Trenger kjøkkenet ditt en ekstra piff? Tulipaner finnes i mange ulike farger og former - Røde, gule, oransje, lilla, rosa, hvite – alle farger unntatt blå. Med så mange friske farger og ulike fasonger skulle det ikke være vanskelig å finne en bukett som kan piffe opp kjøkkenet med glade farger, forteller planterådgiver Tonje Bergh ved Plantmania. - Fargerike tulipaner på kjøkkenet skaper effektfulle kontraster og tilfører varme i et ellers stilrent interiør, fortsetter Bergh.

Her får du noen ideer til hvordan du enkelt kan krydre kjøkkenet med fargerike tulipaner

Mange ønsker å sette sitt helt personlige preg på kjøkkenet i stadig større grad. En fin måte å gjøre dette på, er å pynte eller dekorere med fargerike tulipaner. Velg tulipaner i din favorittfarge og sett dem i dine ynglingsvaser.

En flørt med farger

Ved å mikse tulipaner i sterke farger skapes en dramatisk og livlig effekt. Rosa tulipaner sammen med røde og oransje, gir flotte kontraster og fargeglede. Det er lett å tro at de fargeglade buket­tene ikke passer inn i minimalistiske miljøer, men som en kontrast til det enkle interiøret, kan en morsom bukett være akkurat det utropstegnet som trengs for å gi rommet personlig­het. ­Tulipaner er definitivt en flørt med farger.

En bukett tulipaner gir et ­lekent og mykt utrykk, ettersom stilkene strekker seg og bøyer seg utover kanten på ­vasen. Det gjør derfor ingenting om tuli­panene står tett i vasen.

Tips til tulipanvaser

Tulipaner passer perfekt i litt ­store tunge vaser med vid ­åpning, slik at det blir plass til en stor bukett. Er vasen i tillegg transparent, kan man også se de flotte lyse grønne stilkene som gir en fin kontrast til blomstenes farger. Hvis man heller vil gå for en mer elegant stil, kan høye slanke vaser skape det rette inntrykket. Tulipanvasen fremfor alle er den med bølget eller ujevn kant, slik at tulipanene får noe å støtte seg til mens den vokser og strekker seg mot lyset.

Slik lykkes du med tulipaner:

Tulipanene trenger ikke mye stell, bare de får påfyll av friskt kaldt vann hver dag for tulipaner er tørste blomster.

Kjøp tulipanene når knoppene er godt utviklet og fått farge. 

Ta av innpakningspapiret, men behold plasten på.

Snitt 2 cm av stilkene rett over med en skarp kniv, og sett ­buketten i kaldt vann

Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.

Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster – det gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.

Hvis du plasserer tulipanbuketten kjølig om natten vil det ­forlenge holdbarheten. 

Fyll på friskt kaldt vann hver dag, tulipaner er tørste blomster.

Tenk på plasseringen av tulipanene. Frukt utsondrer etylen som påskynder aldringen av blomstene.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no