ANNONSE

HUS & HAGE

denne husbyggeren trengte ­ekstra mye hjelp fra byggefirmaet


– ­Älvsbyhus var helt ­perfekt for meg!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 07.11.2015

Nybygget har adresse Ryfylkevegen 2714 i Bjørheimsbygd. Hustypen heter Snøhvit.


Fakta:

Älvsbyhus

Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.Älvsbyhus.no

Dette er historien om en siddis som slo seg ned i Bjørheimsbygd, og som gav seg selv et flunkende nytt hus i presang på 40-årsdagen. Han trives godt i sitt nye liv som huseier – med blant annet en utrolig samling vinyl LP-plater for hånden i den nye stuen. Og han er veldig takknemlig for at han valgte Älvsbyhus.

 

 

Tor Magne Foss er født i ­Stavanger 30. august 1975, og han tilbrakte barndommen i området rundt Badedammen. Han bodde i Harald Hårfagres gate og var dermed nabo til Maggi – en butikk med en viktig rolle i nærmiljøet på den tiden. Og han var siddis til 2005 – da flyttet han sammen med foreldrene til Ryfylkevegen 2712 i Bjørheimsbygd, rundt ti minutters kjøring fra ferjekaien på Tau.

 

Pendler det første året

Tor Magne var 30 år, og han fortsatte i jobben han hadde hos Nylunds Bilelektrisk AS ved ­Lagårdsveien i Stavanger. Det vil si at han ble pendler – ferjeturen fra Tau til og fra Stavanger ble en del av hverdagen. Det gikk greit en stund, men etter ett års tid tenkte Tor Magne at livet ble litt kjekkere hvis han kuttet ut ­pendlingen og fikk en jobb i nærmiljøet.

Det viste seg å gå i orden, og han fikk jobb som bilmekaniker hos Voster Auto i Bjørheimsbygd – der er han fortsatt og trives bra med det. Biler er en stor lidenskap for Tor Magne.

 

Planer om nytt hus

Tor Magnes far døde for et par år siden. Og nå i 2015 har moren kjøpt leilighet på Tau, der hun flytter inn 15. november. Da var det på tide for Tor Magne å tenke fremover og legge planer om eget nytt bosted.

Familien har lenge hatt en stor eiendom til rådighet. Dermed kunne Tor Magne få overført en del av tomten til seg, for å sette opp et nybygg. Utfordringen var bare at på tomten han nå fikk, sto det allerede et gammelt hus.

Tor Magne ville ikke fortsette å bo i huset foreldrene hadde hatt, han ville ikke flytte inn i et annet bygg som var like gammelt – da var konklusjonen klar: Rive huset på den nye tomten og bygge nytt!

 

Rett på sak!

Første tips om Älvsbyhus fikk Tor Magne av sin tante – hun foreslo at pris og byggetid kanskje var midt i blinken for ­nevøen. Det var han helt enig i, og han tok kontakt med Gard Grubstad, den lokale representanten for byggefirmaet.

Tor Magne var krystall­klar i sin tale: – Jeg vil ha hustypen Snøhvit, takk. Når blir det ferdig?

Da måtte Gard fortelle den ­ivrige huskjøperen at selv for Älvsbyhus er det visse formaliteter som må ordnes først. – Det er ikke så enkelt, men vi skal nok bli enige, sa Gard. Og dermed startet han på en prosess hvor Tor Magne ble hjulpet gjennom alle byggeregler og byråkratiske finurligheter for å kunne realisere planene om nytt hus.

 

Uvurderlig hjelp fra Älvsbyhus

– Gard var til fantastisk hjelp, sier Tor Magne da Lokalavisen er på besøk i Bjørheimsbygd. – På grunn av en hjerneskade sliter jeg med hukommelsen, og jeg har skrivevansker. Så jeg trengte hjelp til å fylle ut skjemaer og til å ha den store oversikten over fremdrift i byggeprosessen. Da var det flott for meg å bare ha én person å forholde meg til. Jeg følte at Gard hadde 100 % kontroll på mine vegne, og jeg satte veldig pris på at han tok seg tid til å holde meg ajour. Han ringte, han sendte mail og han minnet meg på hva jeg skulle gjøre. Og hvis jeg ikke forsto – det hendte jo – så ringte han igjen og forklarte på nytt. Jeg kan bare takke for at Gard er så flink og tål­modig – jeg valgte rett byggefirma, det er det ingen tvil om, sier den ferske huseieren.

 

Under tak på én dag!

Tor Magne er imponert over hvor raskt Älvsbyhus setter opp sine nybygg. – Jeg tror det var den 
6. mai at diverse lastebiler kom kjørende med fem ferdige seksjoner. Det var krane på plass på tomten, og dermed ble hele første etasje satt på plass på tre timer. Samme kveld var sperr reist for andre etasje og hele huset dekket med plast. Folk som kjørte forbi tomten om morgenen, og så et helt nytt hus om kvelden, var skikkelig overrasket.

Innflytting skjedde rundt 30. august 2015, altså ble huset en flott presang i anledning Tor Magnes 40-årsdag. Da servicemannen til Älvsbyhus foretok siste finpuss, hadde Tor Magne med seg en kompis til å bistå med vurdering av det ferdige resultatet. De var skjønt enige om at her var ingenting å sette fingeren på!

 

Mye hus for pengene

Første etasje på 100 kvm i hustypen Snøhvit består av to sove­rom, kjøkken/spisestue/stue i en åpen løsning, bad, vaskerom og inngangsparti. Et praktisk bomiljø som Tor ­Magne trives godt i. Loft­etasjen på 56 kvm er i dag ett stort rom.

Og nå kommer rosinen i pølsen: Total kostnad for Tor Magne – inklusiv hus, tilvalg til huset, grunnarbeid, rørlegger, utstikker, riving av gammelt hus, ny septiktank og nytt rense­anlegg – var kr 2.495.695,-.

To og en halv million for rubb og rake. Stikk den!

– Jeg har fått et fantastisk kjekt hus til en rimelig penge, og vil anbefale Älvsbyhus til alle, sier Tor Magne til slutt.

Ny enebolig til kr 1.673.400?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: ÄlvsbyhusPublisert: 07.11.2015

Er du på jakt etter ny bolig? Kan du få tak i en tomt? Da skal du ta deg tid til å lese denne artikkelen, og se hvilke muligheter som finnes.

 

– Vi bygger hus på en helt annen
måte, sier Gard Grubstad i ­Älvsbyhus til Lokalavisen.

– Det siste året har vi fått mange nye kunder fra Rogaland. Vår forretnings­idé er å selge og ­produsere ferdig monterte trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. ­Nøkkelen er å tenke industrielt, og produsere boligene inne i våre fabrikker. Selve monteringen tar bare noen få uker. Vår måte å bygge på gir mange fordeler. Den tradisjonelle måten å bygge på i Norge er å bygge alt utendørs. Bit for bit i all slags vær. Her på Vestlandet vet vi hvor utsatt vi er med regn og nedbør. Vi bygger alt innendørs i en tørr og varm fabrikk med en effektiv og spesialisert produksjon. Vi utfører til og med elektro og rørarbeid på fabrikken. ­Gjennom mer enn 50 år har vi levert over 35.000 boliger i de nordiske landene, sier Grubstad.

 

Rask montering

– Når modulene kommer til 
byggeplassen, tar det bare noen få 
timer før de er satt sammen og er i ly for vær og vind. Dette er en viktig årsak til den høye kvaliteten i husene våre. Älvsbyhus er et såkalt modulhus. Det bygges i store klosser med gulv, vegger og innertak. Alt som er mulig å fullføre på fabrikken, fullføres der. All el og VVS er for eksempel installert. På samme måte er bad og vaskerom helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen. Det som gjenstår å gjøre når huset er på plass, er maling, tapetsering og gulv i resterende rom. Dette utføres også av Älvsbyhus og er inkludert i prisen, forteller han.

 

Mange varianter

Det finnes totalt 11 bolig­typer som varierer i størrelse. De ­minste har et areal på 80 kvm med uinnredet loft på 45 kvm og koster bare 
kr 1.673.400. Det er inklusiv moms og ferdig montert. Det 
inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitets­leverandøren Bosch. Det største huset har et samlet areal på 184 kvm hvor 64 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 1.820.000. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer.

 

Gunstig oppvarming

– Luftvarmepumpen er standard i husene våre, og leveres av kvalitets­leverandøren Nibe. Den har en stor og kraftig kompressor som kan dekke energi-
behovet i en bolig på opptil ca. 200 kvm. Varmepumpen gir huset 
varme, varmt vann og ventilasjon. Driften er svært økonomisk, og varmeeffekten er svært høy. Husene våre har derfor et svært lavt energiforbruk. Vi har lang tradisjon for å bygge hus for det nordlige klimaet med lange og kalde vintre. Alle hus som forlater våre monterings-
anlegg, er derfor godt forberedt på 
vinterkulden. Husene er godt 
isolerte, samtidig som de har god og velfungerende ventilasjon. Med varmepumpe og vannbårne 
radiatorer reduseres opp
varmingsutgiftene, samtidig som miljøet spares. Det er bra både for miljøet og for kjøperens lomme-
bok, sier Grubstad.

 

Bare én leverandør

– Det er enkelt og trygt å kjøpe et Älvsbyhus. Du trenger bare én avtale for hus og standard grunnmur. Både materiale og montering er inkludert i prisen. Vi har ansvaret for hele hus­byggingen, fra fundament til ferdig hus. Ettersom vi kontrollerer hele byggeprosessen, kan vi gi 12 mnd fastpris fra signering av bestillingsavtale. I tillegg kan vi 
allerede nå avtale leveringsuke for din bolig. Älvsbyhus er på­litelig, har god kvalitet og har ­solid økonomi, forteller Grubstad.

 

Gunstig betaling

– Med hus levert fra oss slipper du byggelån, sier Grubstad.

– Vi har svært fordelaktige ­betalingsvilkår. Du trenger ikke betale noe forskudd, og den første betalingen skjer den dagen huset settes på muren. Resten betales ved overtakelse 7 uker etterpå. Det eneste som må betales før hus­leveransen, er de eventuelle ekstra­bestillinger som legges inn etter at kontrakten er under­skrevet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no