ANNONSE

MOTOR

Dette plager bileiere

Tekst: Jan Harry Svendsen


Publisert: 07.11.2015

HØYERE: Lexus-eiere irriterer seg mest over at forbruket er høyere enn hva det er oppgitt til å være. (Foto: Jan Harry Svendsen)


Lexus-eiere irriterer seg over forbruket, mens Mini-eiere opplever flest feil ved sin bil.

Lexus er aller mest kjent for sine luksus-hybrider. Men for ­kundene sørger teknologien for hodebry. Lexus-eiere er misfornøyde over at forbruket i daglig bruk ikke stemmer med hva som presenteres på glanset papir i salgsbrosjyrene.

Det er de ikke alene om. Ifølge tall fra AutoIndex er 14 prosent av norske bileiere irriterte over at oppgitt forbruk ikke stemmer med virkeligheten.

Irriterende ulyder

Selv om et høyt forbruk går rett på lommeboka, er det knirke­lyder fra bilens interiør som irriterer de aller fleste bileierne. For 17,2 prosent av norske bileiere er dette et problem – og det er blant Suzuki-eiere at irritasjonen er størst.

Den tredje største faktoren for misnøye er feil på instrumenter og kontrollamper, mens elektronikkproblemer havner på en lite flatterende fjerdeplass.

Mini er verst

Tallene fra AutoIndex avslører også hvilke merker det er flest problemer med. Mini topper listen, foran Hyundai, Renault og Kia.

Blant bilene med færrest problemer finner vi Lexus, Toyota, BMW, Mercedes, Subaru og Audi.

– Dette er eiernes subjektive mening, men det tegner et klart bilde av at dem som kjører de dyrere merkene finner mindre å ergre seg over, sier administrerende direktør Mikkel Korntved i Loyalty Group.

AutoIndex er den største bilundersøkelsen her til lands, hvor over 11.000 norske bileiere sier sin mening om bilen de kjører akkurat nå.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no